Λάμψη στα Βραβεία της UNICEF!

0
100

Η UNICEF γιόρτασε τα 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το «παρών» έδωσαν αρκετοί πολιτικοί και καλλιτέχνες. Την παράσταση «έκλεψε» η αντιπροσωπία του Ολυμπιακού.

Στις 20 Νοέμβριου συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989. Με την ευκαιρία αυτή η UNICEF παρουσίασε, στην “Στοά του Βιβλίο” στο κέντρο της Αθήνας την έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο – Ας οραματιστούμε ξανά το μέλλον: Καινοτομία για κάθε παιδί» και τα Βραβεία UNICEF 2014 που απονεμήθηκαν σε εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας μας, που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού και σε σχολεία που ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δικαιώματα του παιδιού που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματα τους» τα παιδιά εξέφρασαν τις πρωτότυπες ιδέες τους και βραβεύτηκαν για τις πρωτότυπες αφίσες, παραμύθια και εφημερίδες που με αγάπη δημιούργησαν.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας ενώ συμμετείχε και ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης.
Από τον Πολιτικό χώρο στην εκδήλωση βρέθηκαν η Υφυπουργός υγείας Κατερίνα Παπακώστα και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης
Μώραλης και η εκπρόσωπος Ελληνικού δικτύου για την Εταιρική κοινωνική Ευθύνη Ράνια Σουλάκη, ο οποίοι κάνανε βραβεύσεις.

Στην αίθουσα ήταν ο Πρόεδρος της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο Γενικός
Διευθυντής Ηλίας Λυμπέρης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε αντιπροσωπία από τον Ολυμπιακό, ο οποίος συνεργάζεται με την UNICEF. Με επικεφαλής τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές Μπάλαζ Μέγερι και Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, όπου μοίρασαν βραβεία σε παιδιά.

Το βραβείο UNICEF 2014 απονεμήθηκε στον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μάνο Σφακιανάκη, για τη σημαντική του συμβολή στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα.
Το ειδικό βραβείο «Νίκος Αναλυτής» πήγε στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, για το έργο τους με θέμα «We have a dream» – πώς ονειρευόμαστε τον κόσμο των παιδιών.

Βραβεύτηκαν επίσης:
Νηπιαγωγεία για αφίσες: 1ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής
2ο Βραβείο:5ο διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Κομοτηνής
3ο Βραβείο: 7ο νηπιαγωγείο Βόλου (ολοήμερο τμήμα)
Δημοτικά για αφίσες: 1ο Βραβείο: 2ο δημοτικό Σούδας Χανιών
2ο Βραβείο: Τριθέσιο δημοτικό σχολείο Ελαφονήσου Λακωνίας
3Ο Βραβείο: Ειδικό δημοτικό σχολείο Καλαμάτας
Παραμύθια: 1ο Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου Νάξου
2ο Βραβείο: 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης
3ο Βραβείο: 54ο Τέταρτο Δημοτικό σχολειό Πειραιά
Βιβλία/
Εφημερίδες : 1ο Βραβείο: Δημοτικό σχολείο Βαλύρας Μεσσηνίας
2ο Βραβείο: εξαθέσιο Ολοήμερο Δημοτικό σχολειό Ελαιοχώριου Καβάλας
3ο Βραβείο: 36ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Πειραιά και αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Γιάννη Μώραλη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η UNICEF γίνεται ολοένα και πιο χρήσιμη, στην Ελλάδα. Σε συνεννόηση που είχα και με τον πρόεδρο της UNICEF του τόνισα πως ο Πειραιάς είναι διαθέσιμος για τον οργανισμό ώστε να αυξηθεί και στη πόλη η ενημέρωση του κόσμου για τα δικαιώματα του παιδιού».
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο προπονητής των «Ερυθρόλευκων» Μίτσελ, είπε: «Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε τέτοιες εκδηλώσεις που ταιριάζουν και με την φιλοσοφία του Ολυμπιακού, να είναι δηλαδή δίπλα στα παιδιά. Το καλύτερο μήνυμα είναι αυτό που δίνουν όλα τα παιδιά και είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ».

Με τη σειρά του ο τερματοφύλακας των «Πειραιωτών» Μπαλαζ Μέγερι τόνισε: «Είναι πραγματικά πολύ όμορφη εκδήλωση. Είναι αυτό που θέλουμε και εμείς και ο Ολυμπιακός, δηλαδή, να προσφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Θέλουμε όλα τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα».

Τελευταίος μίλησε ο Τσόρι Ντομίνγκεζ ο οποίος υποστήριξε: «Είναι πολύ σημαντικό και όμορφο αυτό που γίνεται από τη UNICEF. Σημαντικό είναι επίσης και για τον Ολυμπιακό να συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και είναι πολύ όμορφο που επιδιώκουμε την ισότητα και δουλεύουμε για τον σκοπό αυτό».

πηγή: sport-fm.gr