«Ερυθρόλευκο» τρίποντο… υγείας

0
158

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικό Σχολείο του Υπουργείου αλλά και του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της ΚΑΕ, διοργανώνει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 12.30 στο ΣΕΦ μια σειρά από εκδηλώσεις για την ανάδειξη και ενημέρωση του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας.

Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών της χώρας μας απέχει σημαντικά από την παραδοσιακή μεσογειακή δίαιτα, μια διατροφή που για αιώνες υιοθέτησε ο ελληνικός πληθυσμός και που αποτελεί ασπίδα προστασίας για πολλά χρόνια νοσήματα. Παράλληλα, οι ευκαιρίες του παιδικού πληθυσμού για σωματική δραστηριότητα μειώνονται συνεχώς καθώς τα περισσότερα παιδιά αφιερώνουν πολύ χρόνο σε καθιστικές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης και η ενασχόληση με τους υπολογιστές.

Ως αποτέλεσμα, τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, με 3 στα 10 παιδιά να είναι στις μέρες μας υπέρβαρα ή παχύσαρκα, κάτι που μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στις σχετικές έρευνες. Η σημερινή επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας απειλεί την υγεία των παιδιών μας, καθώς αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης νοσημάτων, όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, και μάλιστα σε αρκετά νεαρότερη ηλικία απ’ ό,τι συνήθως.

Στον αγώνα θα φιλοξενηθούν παιδιά από Δημοτικά Σχολεία της Αττικής ενώ θα υπάρχουν μια σειρά από δράσεις όπως:

• Διανομή σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου για την ενημέρωση των παιδιών και των γονιών τους
• Θα προβληθούν σχετικά video που ενημερώνουν για το πρόβλημα.
• Στη ΘΥΡΑ 2 του γηπέδου θα υπάρξει ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου οι γονείς θα μπορούν να επισκέπτονται την ομάδα επιστημόνων του Χαροκοπείου/Πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ για να πραγματοποιήσουν αξιολογήσεις στα παιδιά τους λαμβάνοντας συμβουλές για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος.
• Οι παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού θα φορούν t-shirt κατά την διάρκεια της προθέρμανσης ενώ θα υπάρξει και μήνυμα του αρχηγού της ομάδας Βασίλη Σπανούλη.

Παράλληλα, θα υπάρχουν στην Θύρα 2 ομοιώματα των παικτών της ομάδας σε φυσικό μέγεθος ενώ στο ίδιο σημείο θα βρίσκεται πριν την έναρξη του αγώνα και ο Θρυλέων για φωτογραφίες με τους μικρούς φίλους της ομάδας. Επίσης, θα υπάρξουν διαγωνισμοί στους οποίους θα μπορούν να λάβουν μέρος οι μικροί φίλαθλοι της ομάδας με δώρα μοναδκά αναμνηστικά!

 

πηγή: sport-fm.gr