«Προειδοποιεί» την ΕΠΟ ο Ανδριανός!

Δεύτερη προειδοποιητική επιστολή απ’ τον Γιάννη Ανδριανό προς την ΕΠΟ!

Πριν από περίπου 15 μέρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε κρούσει τον κώδωνα στην ελληνική ομοσπονδία για τον κίνδυνο να χαθεί η κρατική επιχορήγηση ύψους 1.434.100 ευρώ και σήμερα… επανέλαβε πως αυτή η εξέλιξη είναι πιο ορατή από ποτέ!

Ο. Ανδριανός κάλεσε εκ νέου τους ανθρώπους της ΕΠΟ να δώσουν εξηγήσεις για την κωλυσιεργία στην εξόφληση του ταμείου ασφάλισης των αστυνομικών, το οποίο δεν επιτρέπει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας και ταυτόχρονα την εκταμίευση του προαναφερθέντος ποσού.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Ανδριανού προς την ΕΠΟ:

«Με την από 10/11/2014 επιστολή μου σας καλούσα να προβείτε σε άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κωλυσιεργίας της Ομοσπονδίας να προβεί στην αναγκαία για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, ρύθμιση των οφειλών της ΕΠΟ σε ταμεία ασφάλισης αστυνομικών οι οποίες υπερέβαιναν τις 800.000 ευρώ, γεγονός που καθυστέρησε σημαντικά τη διαδικασία εκταμίευσης και διάθεσης των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης στα Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις σας ότι η Ομοσπονδία είναι πλέον σε θέση να εκταμιεύσει το ποσό της επιχορήγησης προς τα Σωματεία, με έγγραφο της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώθηκα πως το εν λόγω χρηματικό ένταλμα πληρωμής ύψους 1.434.100 ευρώ δεν δύναται να θεωρηθεί, λόγω υφιστάμενης υποχρέωσης παρακράτησης 30% του συνολικού ποσού από την ΙΒ’ ΔΟΥ για την εξυπηρέτηση χρεών της Ομοσπονδίας προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα η επιχορήγηση, αν εκταμιευόταν, να μην μπορεί να διατεθεί εις ολόκληρον για τον σκοπό για τον οποίο έχει εγκριθεί, ήτοι την στήριξη των Σωματείων.

Πλέον, με αποκλειστική υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, ο κίνδυνος να χαθεί το επιχορηγούμενο ποσό είναι παραπάνω από ορατός.

Σας καλώ προς τούτο άμεσα να με ενημερώσετε για τους ακριβείς λόγους του νέου κωλύματος, καθώς και για τις ενέργειες τις οποίες θα αναλάβετε για την τάχιστη επίλυσή του».

πηγή: sport-fm.gr