«Θα εκταμιευθεί άμεσα το ποσό»

Το συντομότερο δυνατόν θα γίνει από πλευράς ΕΠΟ η εξόφληση του ταμείου ασφάλισης των αστυνομικών, όπως αναφέρει σε επιστολή της, απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα ο Γιάννης Ανδριανός.

Εξηγήσεις σχετικά με την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην εξόφληση του ταμείου ασφάλισης των αστυνομικών, που δεν της επιτρέπει να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα, έδωσε η ΕΠΟ με επιστολή της.

Ο Γιάννης Ανδριανός είχε στείλει λίγο νωρίτερα επιστολή, μέσω της οποίας καλούσε την ομοσπονδία να μην καθυστερήσει άλλο την πληρωμή του ποσού που οφείλει και όπως αναφέρεται από πλευράς ΕΠΟ έχει γίνει ρύθμιση από τις 10/11. Ωστόσο, τονίζεται πως θα γίνει το συντομότερο δυνατό η εκταμίευση των συγκεκριμένων χρημάτων, ώστε να τρέξει άμεσα η διαδικασία της επιχορήγησης.

Απάντηση Γ. Σαρρή σε επιστολή του Γ. Ανδριανού

Με αφορμή Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπό τον τίτλο «Επιστολή Γ. Ανδριανού στον πρόεδρο της ΕΠΟ» και θέμα την επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων μέσω των ΕΠΣ, σας αποστέλλουμε την απάντηση του κ. Σαρρή:

«Ουδέποτε υπήρξε εκ μέρους της Ομοσπονδία ούτε πρόθεση ούτε πράξη κωλυσιεργίας για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Όπως σας είχαμε ενημερώσει εγγράφως από τις 11/11/2014, το πρόβλημα που είχε εμφανιστεί με την πρόσκαιρη αδυναμία της Ε.Π.Ο. να λάβει φορολογική ενημερότητα λόγω οφειλών προς το Τ.Ε.Π.Α.Σ.Α., διευθετήθηκε απολύτως.

Η Ομοσπονδία είχε ρυθμίσει ήδη την οφειλή της στις 10/11/2014, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στην ΙΒ’ ΔΟΥ Αθηνών (αρ. πρωτοκόλλου 202089) σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, όπως ακριβώς είχε διαβεβαιώσει.

Είναι προφανές ότι η υποχρέωση παρακράτησης του 30% της επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία θα εκπληρωθεί εκ μέρους της Ομοσπονδίας από ίδια έσοδα, έτσι ώστε να διατεθεί το συντομότερο δυνατόν η επιχορήγηση προς το ερασιτεχνικό κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, η υποχρέωση που προέκυψε και πληροφορηθήκαμε από έγγραφό σας με την ένδειξη του επείγοντός και το οποίο αμέσως μετά δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την ένδειξη του Δελτίου Τύπου, δεν είναι δυνατόν να εκπληρωθεί αυθημερόν. Διότι, δυστυχώς, το έγγραφό σας εστάλη σήμερα, Παρασκευή, και ώρα 17:14.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα εκταμιεύσει το απαιτούμενο ποσό, παρά την υφιστάμενη ρύθμιση στην ΙΒ’ ΔΟΥ Αθηνών, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν εκ μέρους σας η διαδικασία επιχορήγησης των ερασιτεχνικών σωματείων μέσω των ΕΠΣ και, ασφαλώς, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οικονομική απώλεια για τα σωματεία με υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας».

πηγή: sport-fm.gr