Α.Ο. Κροκεών – Βοίας Νεάπολης 2 – 3. Διπλό για τον Βοία από την περίοδο 2012-2013. (περιγραφή)

Γκολ: Μεϊμέτης το 0 – 1 στο 37′, Βενολιάς Θ. το 1 – 1 στο 39′, Γιάννης Λιβανός στο 45′, Γιάννης Λιβανός το 1 – 3 στο 55′, Κεκέρης Γ. το 2 – 3 στο 65′.

Α.Ο. Κροκεών: Σερεμετης Γ., Ζερβουλιας Π (Οικονομάκος Θ 85΄), Σμπυράκος Γ, Πλατάνας Θ.Κ., (Κούρταλης 46΄), Γεωργακόπουλος Β., (Σερεμέτης Β. 70΄), Πλατάνας Θ. Ε., Γεωργούλης Ν., Κεκέρης Γ., Βενολιάς Θ., Γεωργακαράκος Π., Σκορίνης.

Bοίας Νεάπολης:

 

Η ακόλουθη περιγραφή είναι από τον Βοία Νεάπολης

Σε ένα ματς που διεξήχθη με ψιλόβροχο στο γήπεδο του Δαφνίου, το οποίο βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, μη επιτρέποντας να παιχθεί ποδόσφαιρο αξιώσεων από τις δύο ομάδες, ο Βοίας κατάφερε να επικρατήσει με 3 – 2 του Α.Ο. Κροκεών.

Ο Βοίας μπήκε μπροστά στο σκορ μετά από όμορφο συνδυασμό και ενώ μάλιστα εκείνη τη στιγμή αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού ενός ποδοσφαιριστή του.

Ο Α.Ο. Κροκεών ισοφάρισε πολύ γρήγορα σε 1 – 1 από στημένη φάση με το ημίχρονο να λήγει με το 2ο γκολ του Βοία, ο οποίος είχε μια ελαφριά υπεροχή, όμως με προβλήματα στην τελική πάσα δεν κατάφερε να καθαρίσει το ματς.

Στο 2ο ημίχρονο, από στημένη φάση ο Βοίας έκανε το 1 – 3 με τον Γιάννη Λιβανό, ο οποίος είχε 2 γκολ και μια ασσίστ στον Άγγελο Μεϊμέτη, με τον Α.Ο. Κροκεών να μειώνει σε 2 – 3 από στημένη φάση.

Από εκεί και πέρα, ανέβηκε ο Α.Ο. Κροκεών για να ισοφαρίσει το ματς, χωρίς να δημιουργήσει όμως κάποια μεγάλη φάση, με τον Βοία να είναι πολύ πιο απειλητικός στις αντεπιθέσεις, υστερώντας όμως στην τελική προσπάθεια.
Και ένα «πικάντικο» στατιστικό για την ομάδα του Βοία. Παρόλο που στην έδρα του αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για οποιοδήποτε αντίπαλο, τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει μια σοβαρή αδυναμία στους εκτός έδρας αγώνες. Έτσι λοιπόν, για να βρούμε το προηγούμενο «διπλό» του Βοία στο πρωτάθλημα εκτός Νεάπολης (καθώς υπάρχουν νίκες στο κύπελλο, αλλά και εις βάρος του «συντοπίτη» Εθνικού Βατίκων), πρέπει να φτάσουμε στην ποδοσφαιρική σεζόν 2012-2013 και μάλιστα στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, όπου παρά τον υποβιβασμό του ο Βοίας μέτρησε δύο νίκες εκτός έδρας, με την τελευταία εξ’ αυτών να χρονολογείται στις 16/01/2013 (σχεδόν πριν από δυο χρόνια!), απέναντι στην Α.Ε. Δήμου Σκάλας, με 0-1.

Οριακά λοιπόν αποφεύχθηκαν αυτά τα δυσάρεστα «γενέθλια» για την ομάδα της Νεάπολης!