Nέα και προτάσεις αγώνων Τσάμπιονς Λιγκ Τρίτης 9 Δεκεμβρίου

Σχόλιο isports.gr (με αποδόσεις ΟΠΑΠ): Λεβερκούζεν 2πλο στο 2.05. Ισοπαλία στο Τορίνο 2.95, πιθανό και το under στο 1.50, 

over 2,5 γκολ σε Λίβερπουλ στο 1.60, αξίζει η κόντρα του άσσου στο 2.05 το Χ2 

4-6 γκολ στη Μαδρίτη στο 2.10.

Ζενίτ δεν χάνει στη Γαλλία στο μικρό 1.45, το 2πλο στο 2.55.

Γαλατά ο άσσος στο 1.80, να μην χάσει στο 1.50.

Εκτός ΟΠΑΠ: Πολλά κόρνερ σε Λίβερπουλ. Πολλές κάρτες στα Ολυμπιακός – Μάλμε, Λίβερπουλ – Βασιλεία, Ζενίτ – Μονακό.

arxi_6is_champions_1_group

 

Oλυμπιακός – Μάλμε

Αναμέτρηση για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου που θα διεξαχθεί στο «Στάδιο Καραϊσκάκης» (33.296) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μάλμε. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το κανάλι Novasports 2 (21:45).

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (ΓΑΛ), Βοηθοί: Ανονιέρ (ΓΑΛ), Στιέν (ΓΑΛ), Γκοτιέ (ΓΑΛ), Τουάλ (ΓΑΛ)

Α΄ Γύρος: Μάλμε – Ολυμπιακός 2-0

9/12 Champions League: Ολυμπιακός   ΜάλμεΔεν είναι στα χέρια του η πρόκριση στους »16», καθώς για να την πετύχει χρειάζεταιδικιά του νίκη σήμερα, αλλά και ταυτόχρονα να ηττηθεί η Γιουβέντους εντός έδρας από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αντίθετα, είναι το φαβορί για την κατάληψη της 3ης θέσης στον όμιλο που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού χρειάζεται απλά να μην ηττηθεί από την σημερινή του αντίπαλο Μάλμε. Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε εύκολα και με κακή εμφάνιση από την Ατλέτικο στην Ισπανία με 4-0. Σε άσχημη κατάσταση είναι ο Ολυμπιακός που έρχεται από δύο σερί γκέλες στο Ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα αμφότερες έγιναν στο Καραϊσκάκης. Αρχικά, μία εβδομάδα περίπου πριν, παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου και ηττήθηκε εντός με 1-2 από τον ΠΑΟΚ, ενώ το Σάββατο αγωνιζόμενος με πολλούς αναπληρωματικούς, έφερε ισοπαλία 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σίγουρος για τη νίκη του κόντρα στη Μάλμε έδειξε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας »Δεν θα είναι εύκολο βράδυ αλλά είμαστε πολύ δυνατοί στην έδρα μας. Θα κερδίσουμε γιατί είναι υποχρέωση μας».

Στο ματς του Σαββάτου ξεκουράστηκαν οι Μήτρογλου, Ντομίνγκεζ, Ελαμπντελαουί και Μασουακού, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για το σημερινό ματς. Στην εδώ και καιρό γνωστή απουσία του Σουηδού Ντουρμάζ, προστέθηκε και αυτή του πολύτιμου βασικού αμυντικού μέσουΜιλιβόγεβιτς που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο. Τα 3 από τα 5 φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν έρθει over.

Απουσίες: Ντουρμάζ (Μ, 1/0), Μιλιβόγεβιτς (Μ, 5/0)

9/12 Champions League: Ολυμπιακός   ΜάλμεΜε μοναδικό στόχο την νίκη που θα της δώσει την 3η θέση και την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ θα παραταχθεί η Μάλμε. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, η Σουηδοί τερματίζουν στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου. Την τρίτη σερί ήττα της στο Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς ηττήθηκε 0-2 από την Γιουβέντους. Η Μάλμε κράτησε το ισόπαλο 0-0 στο πρώτο μέρος, όμως το γρήγορο τέρμα του Γιορέντε στις αρχές της επανάληψης, έδωσε προβάδισμα στους Ιταλούς. Ο Τέβεζ λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Το σημερινό πρόκειται να είναι το τελευταίο ματς της χρονιάς για την Μάλμε, καθώς το εγχώριο πρωτάθλημα το οποίο και κατέκτησε, τέλειωσε τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη. Ο Νορβηγός τεχνικός Όγκε Χαράιντε δήλωσε μεταξύ άλλων «Ίσως η πραγματική εικόνα του Ολυμπιακού να μην είναι αυτή που δείχνει τελευταία γιατί έχει ξεκουράσει πολλούς παίκτες για είναι έτοιμος για το δίχως αύριο παιχνίδι με εμάς»

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην Σουηδική ομάδα, αφού μόνο ο αμυντικός Έρικ Γιοχάνσον (5/0) που αποβλήθηκε στο παιχνίδι κόντρα στην Γιουβέντους θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας. Μόλις σε 1 από τα 5 της παιχνίδια στον όμιλο έχει σκοράρει η Μάλμε και μάλιστα ήταν αυτό με τον Ολυμπιακό στην Σουηδία.

Απουσίες: Ε. Γιοχάνσον (Α, 5/0)

 

Εκτίμηση: Σε κακό φεγγάρι είναι ο Ολυμπιακός που έρχεται από 2 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Ελλάδα και μάλιστα προβληματίζει με την εικόνα του κυρίως στην αμυντική γραμμή. Τις όποιες ελπίδες για την 3η θέση θα κυνηγήσει η Μάλμε, που θα χρειαστεί οπωσδήποτε την νίκη. Η απόδοση του άσσου δεν αντικατοπτρίζει την δυσκολία του αγώνα και με δεδομένη την αμυντική αστάθεια του τελευταίου καιρού για τον Ολυμπιακό, το over στο 1.80, φαντάζει ικανοποιητικό.

 

Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης

Αναμέτρηση για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου που θα διεξαχθεί στο «Juventus Stadium» (45.666) ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Ατλέτικο Μαδρίτη. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το κανάλι Novasports 1 (21:45).

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (ΣΚΩ), Βοηθοί: ΜακΓράθ (ΣΚΩ), Τσέιμπερς (ΣΚΩ), Μάντεν (ΣΚΩ), Κλάνσι (ΣΚΩ)

Α΄ Γύρος: Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους 1-0

9/12 Champions League: Γιουβέντους   Ατλέτικο ΜαδρίτηςΣτην 2η θέση του 1ου ομίλου με 9 βαθμούς βρίσκεται η Γιουβέντους και χρειάζεται 1 βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην φάση των »16». Σε αυτήν την περίπτωση προκρίνεται ως δεύτερη, ενώ αν κερδίσει με σκορ καλύτερο από το 1-0, κατακτά την πρωτιά του ομίλου. Το σενάριο αποκλεισμού για τους »μπιανκονέρι», περιλαμβάνει δικιά τους ήττα και ταυτόχρονα νίκη του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης επί της Μάλμε. Την προηγούμενη αγωνιστική έφυγε με το διπλό από την Σουηδία και την Μάλμε, με τα τέρματα των Γιορέντε και Τέβεζ στο δεύτερο ημίχρονο. Δύσκολο παιχνίδι έδωσε στην Σέριε Α την Παρασκευή στο Αρτέμιο Φράνκι με την Φιορεντίνα, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες δίχως τέρματα. »Το να κερδίσεις την Ατλέτικο με 2-0, δεν είναι κάτι εύκολο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον βασικό στόχο της πρόκρισης και μετά θα κοιτάξουμε την πρωτιά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μαξ Αλέγκρι.

Δεν υπάρχουν επιστροφές αλλά ούτε και νέα προβλήματα για τον τεχνικό Αλέγκρι, αφού κανένας από τους Ασαμόα, Μπαρτζάλι και Κάσερες που λείπουν τον τελευταίο καιρό, δεν έχει αποθεραπευτεί από τον τραυματισμό του. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του ημιβασικού μέσου Πέπε που έχει μικροενοχλήσεις. Με σύστημα 4-2-3-1 θα παραταχθεί η Γιουβέντους, με τον Γιορέντε να είναι το φαβορί για να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης. 

Απουσίες: Μπαρτζάλι (Α, 0/0), Κάσερες (Α, 2/0), Ασαμόα (Μ, 2/0), Ρομούλο (Μ, 0/0), Πέπε (Μ, 1/0) (;)

9/12 Champions League: Γιουβέντους   Ατλέτικο ΜαδρίτηςΤέσσερις σερί νίκες έχει η Ατλέτικο στον όμιλο και έτσι εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι »ροχιμπλάνκος» αν δεν ηττηθούν, βγαίνουν σίγουρα πρώτοι, ενώ το ίδιο γίνεται αν δεν χάσουν με σκορ καλύτερο από 1-0. Την προηγούμενη αγωνιστική, υποδέχτηκε στο Βιθέντε Καλντερόν τον Ολυμπιακό και πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, επικράτησε εύκολα με 4-0. Στα εγχώρια επικράτησε το Σάββατο εκτός έδρας της Έλτσε και μετράει σερί 3 νικών. »Παιχνίδι με παιχνίδι είμαστε καλύτεροι, όμως πιστεύω ότι έχουμε ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Το παιχνίδι με την Γιουβέντους είναι πολύ δύσκολο, αφού πέρσι αποκλείστηκε και ως συνέπεια, φέτος θα έχει περισσότερη δίψα για να περάσει στην επόμενη φάση» σχολίασε ο Σιμεόνε.

Παραμένει το πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο για τον Βραζιλιάνο βασικό στόπερ Μιράντα, την θέση του οποίου θα πάρει ο Ουρουγουανός Χιμένεζ. Το δεύτερο πρόβλημα για τον Τσόλο Σιμεόνε ονομάζεται Ανσάλντι, με τον Αργεντινό πλάγιο οπισθοφύλακα να μένει εκτός. Χαρακτηριστικό της πολύ καλής αγωνιστικής κατάστασης των Μαδριλένων είναι ότι έχουν μόλις 1 ήττα στα τελευταία 11 παιχνίδια τους.

Απουσίες: Μιράντα (Α, 4/0), Ανσάλντι (Α, 3/0)

Εκτίμηση: Δυνατή η αναμέτρηση του Τορίνο, με την Γιουβέντους να θέλει νίκη με 2 γκολ διαφορά για να πάρει την πρώτη θέση, ενώ η περασμένη Ατλέτικο, χάνει την πρωτιά μόνο αν ηττηθεί με σκορ καλύτερο από 1-0. Η ισοπαλία κρίνεται ως βολική, αφού προκρίνονται μαζί στην επόμενη φάση, χωρίς να νοιάζει την Γιουβέντους το αποτέλεσμα του Καραϊσκάκης. Πιο ασφαλής επιλογή είναι τα λίγα τέρματα και το under.

Θοδωρής Κ.

 

arxi_6is_champions_2_group

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Λουντογκόρετς

Αναμέτρηση για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου που θα διεξαχθεί στο «Santiago Bernabeu» (85.454) ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Λουντογκόρετς. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το κανάλι Novasports 7 (21:45).

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπάν (ΓΑΛ), Βοηθοί: Κανό (ΓΑΛ), Ντανό (ΓΑΛ), Φοτρέλ (ΓΑΛ), Ρενβίλ (ΓΑΛ)

Α΄ Γύρος: Λουντογκόρετς – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

9/12 Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης   ΛουντογκόρετςΤο απόλυτο (5/5) έχει η Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ και όπως είναι φυσιολογικό έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και την 1η θέση. Την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε από την δύσκολη έδρα της Βασιλείας, επικρατώντας με τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο με 0-1. Σπάει όλα ρεκόρ η ομάδα του Αντσελότι που τρέχει το εκπληκτικό σερί 18 συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ της σεζόν 2005-06 της Μπαρτσελόνα. Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν υποδέχτηκε το Σάββατο την Θέλτα όπου και επικράτησε άνετα με 3-0. Σχόλιο για τα προβλήματα των απουσιών έκανε ο Ιταλός τεχνικός που τόνισε »Διαθέτουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ που έχει την απαιτούμενη ποιότητα να καλύψουμε τα κενά. Το πρωί του αγώνα θα αποφασίσω για την ενδεκάδα και όποιος δεν είναι έτοιμος, δεν θα αγωνιστεί. Στο βάθος του μυαλού μας έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (σ.σ. γίνεται τέλη Δεκέμβρη) αφού θέλουμε να κλείσουμε την χρονιά με έναν τίτλο».

Ο Σέρχιο Ράμος συμπλήρωσε 3 κάρτες κόντρα στην Βασιλεία και είναι τιμωρημένος για το σημερινό παιχνίδι, ενώ στην εδώ και αρκετό καιρό απουσία του Μόντριτς, προστέθηκε και αυτή του Χάμες Ροντρίγκεζ που έχει πρόβλημα στην γάμπα. Τέλος, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γερμανού μέσου Κεντίρα. Σε μεγάλη φόρμα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που το Σάββατο κόντρα στην Θέλτα πέτυχε το 23ο χατ-τρικ του στη Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Απουσίες: Μόντριτς (Μ, 4/0), Ροντρίγκεζ (Μ, 5/1), Ράμος (Α, 4/0), Κεντίρα (Μ, 1/0) (;)

9/12 Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης   ΛουντογκόρετςΈνα θαύμα κυνηγάει η Λουντογκόρετς για να βγει 3η και να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ είναι αποκλεισμένη από τους »16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Βουλγάρικη ομάδα έχει 4 βαθμούς και αν βγάλει σήμερα διπλό στο Μπερναμπέου, είναι σίγουρα 3η, ενώ αν πάρει ισοπαλία θα πρέπει να ηττηθεί η Λίβερπουλ από την Βασιλεία για να συνεχίσει αυτή στο Γιουρόπα Λιγκ. Το πάλεψε μέχρι το τέλος την προηγούμενη αγωνιστική που υποδέχτηκε την Λίβερπουλ και δικαιώθηκε. Αν και προηγήθηκε, οι Άγγλοι το γύρισαν, όμως ο Τερζίεφ στο 88′ ισοφάρισε σε 2-2, χαρίζοντας στην ομάδα του βαθμό, αλλά και δικαίωμα να ελπίζει. Στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 2η θέση, ενώ στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε εκτός έδρας της Μπερόε την Παρασκευή με 0-4. »Θα παίξουμε όπως το παιχνίδι του πρώτου γύρου και νομίζω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός Ντερμετζίεφ.

Μοναδική σίγουρη απουσία για τον 59χρονο τεχνικό, αυτή του βασικού επιθετικού Μπεζτζάκ (9/2) που είναι τραυματίας, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του βασικού μέσου Αλεξαντρόφ. Δεν έχει καταφέρει να κρατήσει την εστία της ανέπαφη στα 5 παιχνίδια του ομίλου η Λουντογκόρετς και έχει δεχτεί συνολικά 11 τέρματα.

Απουσίες: Μπεζτζάκ (Ε, 9/2), Αλεξαντρόφ (Μ, 10/0) (;)

 

Εκτίμηση: Υπερηχητική είναι η Ρεάλ αυτό το διάστημα και τρέχει σερί με 18 νίκες, ενώ αν κερδίσει και σήμερα, σπάει το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα. Ένα θαύμα ψάχνουν οι Βούλγαροι, που θα πρέπει τουλάχιστον να μην ηττηθούν από τους Μαδριλένους. Πολύ χαμηλές οι αποδόσεις σε άσσο και over, θα πάμε με το συνδυαστικό 1 & over 3.5 (1.70).

 

Λίβερπουλ – Βασιλεία

Αναμέτρηση για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου που θα διεξαχθεί στο «Anfield» (45.362) ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Βασιλεία. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το κανάλιNovasports 7 (21:45).

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (ΟΛΛ), Βοηθοί: Φαν Ρέκελ (ΟΛΛ), Ζέινστρα (ΟΛΛ), Φαν Μπέκελ (ΟΛΛ), Λίσβελντ (ΟΛΛ)

Α΄ Γύρος: Βασιλεία – Λίβερπουλ 1-0

9/12 Champions League: Λίβερπουλ   Βασιλεία Σε δύσκολη θέση είναι η Λίβερπουλ που για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να κερδίσει την Βασιλεία. Οι »κόκκινοι» βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς, 2 λιγότερους από την σημερινή τους αντίπαλο. Υπάρχει και το ακραίο σενάριο να τερματίσει 4η και να μην συνεχίσει ούτε καν στο Γιουρόπα Λιγκ, αν η ίδια δεν κερδίσει σήμερα και ταυτόχρονα η Λουντογκόρετς πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από αυτήν στο εκτός έδρας παιχνίδι της με την Ρεάλ. Την προηγούμενη αγωνιστική, αν και έμεινε πίσω στο σκορ στο ματς της Βουλγαρίας με την Λουντογκόρετς, βρέθηκε κοντά στην νίκη, καθώς κέρδιζε με 1-2 έως το 88′, όπου και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος υποδέχτηκε την Σάντερλαντ και έφερε λευκή ισοπαλία, αφού δεν μπόρεσε να διασπάσει την σφιχτή άμυνα των φιλοξενουμένων. »Χρειαζόμαστε την νίκη και αν δείξουμε την απαιτούμενη υπομονή, θα την κατακτήσουμε και θα πάρουμε την πρόκριση» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπρένταν Ρότζερς.

Εξακολουθεί να απουσιάζει ο πολύ σημαντικός για την επιθετική λειτουργία της ομάδας Στάριτζκαι είναι χαρακτηριστικό ότι η Λίβερπουλ έχει μόλις 6 νίκες στα 19 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί δίχως αυτόν. Ο έτερος επιθετικός Μπαλοτέλι είναι τραυματίας από τις 15 Νοέμβρη με την συμμετοχή του στο σημερινό παιχνίδι να είναι αμφίβολη και αν τελικά απουσιάσει, ο Λάμπερτ θα ξεκινήσει βασικός. Πέρα από τον Στάριτζ, σίγουροι απόντες είναι και οι Φλάναγκαν και Σούσο, ενώ αμφίβολος δίνεται και ο στόπερ Σακχό.

Απουσίες: Στάριτζ (Ε, 0/0), Φλάναγκαν (Α, 0/0 ), Σούσο (Μ, 0/0), Σακχό (Α, 1/0 ) (;), Μπαλοτέλι (Ε, 3/1) (;)

9/12 Champions League: Λίβερπουλ   Βασιλεία Την τύχη στα χέρια της κρατάει η Βασιλεία που σε περίπτωση μη ήττας σήμερα στο Anfield, κατακτά την δεύτερη θέση και ταυτόχρονα προκρίνεται στην επόμενη φάση. Σε περίπτωση ήττας, θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που δεν θα συμβεί εάν φύγει με το διπλό η Λουντογκόρετς από το Μπερναμπέου. Την προηγούμενη αγωνιστική, υποδέχτηκε την Ρεάλ Μαδρίτης και δέχτηκε μία φυσιολογική ήττα με 0-1. Στην τελευταία αγωνιστική πριν την χειμερινή διακοπή στην Ελβετία, η Βασιλεία αγωνιζόμενη με αρκετές αλλαγές πέτυχε την 5η σερί νίκης επικρατώντας εύκολα 0-3 της Λουκέρνης. »Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, όμως αν δεν ηττηθούμε και καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση, θα είμαστε πολύ ευτυχισμένοι» τόνισε ο τεχνικός Πάουλο Σόουζα.

Λίγα προβλήματα για τον Πορτογάλο τεχνικό, αφού μοναδική απουσία είναι αυτή του τραυματία αμυντικού Ιβάνοφ που έτσι και αλλιώς δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αμφίβολος με πρόβλημα στο γόνατο είναι ο επιθετικός Σίο (1/0), που δεν έχει όμως πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί. 4 σερί νίκες επί Αγγλικών συλλόγων μετράει η Βασιλεία.

Απουσίες: Ιβάνοφ (Α, 0/0), Σίο (Ε, 1/0) (;)

Εκτίμηση: Αγώνας δίχως αύριο και για τις δύο ομάδες, με την γηπεδούχο Λίβερπουλ να χρειάζεται μόνο την νίκη για να πάρει την πρόκριση, ενώ η Βασιλεία αν δεν χάσει, παίρνει αυτή το εισιτήριο για τους »16». Άλλη ομάδα επιθετικά χωρίς τον Στάριτζ η Λίβερπουλ και όσο και να υπάρχει η αύρα του Anfield, η απόδοση στον άσσο είναι χαμηλή. Η Βασιλεία βγάζει χαρακτήρα με Αγγλικές ομάδες και το+0.75 ασιατικό διπλό στο 1.92, δείχνει επιλογή.

Θοδωρής Κ.

arxi_6is_champions_4_group

Γαλατασαράϊ – ‘Αρσεναλ

Στην Τούρκ Τέλεκομ Αρένα (52.565) της Κωνσταντινούπολης θα διεξαχθεί ο αγώνας της 6ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Γαλατασαράι και την Άρσεναλ. Το παιχνίδι ξεκινά στις 21:45 και θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από το Novasports 2 στις 23:45.Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.

Α΄ Γύρος: Άρσεναλ – Γαλατασαράι 4-1

9/12 Champions League: Γαλατασαράι   ΆρσεναλΜε νέο τεχνικό πορεύεται εδώ και λίγες ημέρες η Γαλατασαράι αφού τη θέση του Τσέζαρε Πραντέλι, πήρε ο Χαμζά Χαμζάογλου που μέχρι πρότινος ήταν βοηθός στον πάγκο της Εθνικής Τουρκίας. Οι Τούρκοι αγωνίζονται σήμερα χωρίς ουσιαστικό κίνητρο πέρα από το γόητρο τους, αφού μετά την ήττα από την Άντερλεχτ με 2-0 στις Βρυξέλλες απώλεσαν και την τελευταία ελπίδα που είχαν για να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Ο νέος τεχνικός των Τούρκων ξεκίνησε με το δεξί, αφού η ομάδα του επικράτησε με 2-1 της Ακχισάρ του Φάνη Γκέκα με δυο γκολ του Γιλμάζ.

Ο τραυματίας Τζεμαϊλί και ο τιμωρημένος Ινάν τέθηκαν εκτός μάχης για το σημερινό παιχνίδι ενώ άγνωστο παραμένει το σχήμα που θα παρατάξει ο νέος τεχνικός, αφού από το πρώτο κιόλας παιχνίδιάλλαξε το 4-2-3-1  στο κλασσικό 4-4-2, μεταβάλλοντας παράλληλα και πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.

Απουσίες: Τζεμαιλί (Μ, 4/0), Ινάν (Μ, 4/0)

9/12 Champions League: Γαλατασαράι   ΆρσεναλΠαρατεταμένη κρίση φαίνεται πως περνάει η ομάδα του Λονδίνου που το Σάββατο υπέστη νέα ήττα με 3-2 από την Στόουκ. Οι »κανονιέριδες» βρέθηκαν πίσω σκορ με 3-ο πριν καν βγει το ημίχρονο και αντέδρασαν στην επανάληψη, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Η νέα αυτή απώλεια έφερε την ομάδα του Βενγκέρ στην έκτη θέση με το κλίμα να είναι αρκετά βαρύ για τον Αλσατο τεχνικό. Οι πολλές απουσίες θα παίξουν και σήμερα τον ρόλο τους στο κατ΄ ουσίαν αδιάφορο παιχνίδι, αφού οι Άγγλοι ζητούν δική τους νίκη και παράλληλα ήττα της Ντόρτμουντ για να πάρουν την πρώτη θέση. Πέραν των σίγουρα απόντων Ντεμπισί, Ντιαμπί, Οσπινά, Οζίλ, και Γουίλσιρ υπό αμφισβήτηση τίθεται και η συμμετοχή των Αρτέτα, Μονρεάλ, Ροτζίσκι και Σανόγκο αναγκάζοντας έτσι τον Αρσεν Βενγκέρ να παρατάξει σύνθεση ανάγκης.

Απουσίες: Ντεμπισί (Α, 0/0), Ντιαμπί (Μ, 0/0), Οσπινά (Τ, 1/0), Οζίλ (Μ, 2/0), Γουίλσιρ (Μ, 3/0)

Εκτίμηση: Περίεργο παιχνίδι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί αφού αλλοιώνεται πολύ η σύνθεση της Άρσεναλ. Τα πολλά κενά στις άμυνες αλλά και η έλλειψη κινήτρου θα προσφέρουν λογικά πολλά τέρματα. Το Over 2,5 αποτελεί μια καλή επιλογή.

 

Nτόρτμουντ – ‘Αντερλεχτ

Αναμέτρηση 6ης αγωνιστικής για  τον ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ντόρτμουντ καιΆντερλεχτ που θα διεξαχθεί στο Σίγκναλ Ιντούνα Πάρκ (81.264) και θα ξεκινήσει στις 21:45. Άρχοντας της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Αλμπερτο Μαγιένκο, ενώ τηλεοπτικά το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση στις 23:45 από το Novasports 7.

Α΄ Γύρος: Άντερλεχτ – Ντόρτμουντ 0-3

9/12 Champions League: Ντόρτμουντ   ΆντερλεχτΕπιτέλους νίκη για τη Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα αφού επικράτησε της Χοφενχάιμ με 1-0 παρά τις αρκετές απουσίες. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ άρχισε να δείχνει σημάδια ανόδου και η επερχόμενη διακοπή θα την βοηθήσει να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Οι Βεστφαλοί μπορεί να ηττήθηκαν την περασμένη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ από την Άρσεναλ με 2-0, ωστόσο έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισηενώ πολύ δύσκολα θα απολέσουν και την πρωτιά. Ο Γερμανός τεχνικός θα έχει πολλές απουσίες για ακόμα ένα παιχνίδι με τους Ρόις και Κελ να μένουν εκτός αποστολής, ενώ αμφίβολοι  είναι και οιΠαπασταθόπουλος, Μπλαζικόφσκι και Κιρχ, για τους οποίους ο Κλοπ πολύ δύσκολα θα ρισκάρει να χρησιμοποιήσει.

Απουσίες: Ρόις (Μ, 2/2), Κέλ (Μ, 4/0)

9/12 Champions League: Ντόρτμουντ   ΆντερλεχτΑδιάφορη παρουσιάζεται σε αυτή την τελευταία αγωνιστική των ομίλων η ομάδα των Βρυξελλών αφού την περασμένη αγωνιστική εξασφάλισε την έξοδο την πρόκριση της στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Βέλγοι επικράτησαν της Γαλατασαράι με 2-0 χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση από τους Τούρκους, έχοντας σε μεγάλη βραδιά των Μπεμπά που σημείωσε δυο τέρματα. Εντός των συνόρων ωστόσο υποχώρησε στην τρίτη θέση καθώς στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει μόλις μια νίκη, ενώ την περασμένη αγωνιστική γνώρισε ήττα σοκ με 4-2 από τη Μουσκρόν. Ο Ολλανδός Μπράμ Νούιτινγκ αλλά και ο Σουάρεζ βρίσκονται εκτός αποστολής ενώ αμφίβολοι δίνονται και οι Ντεφούρ και Ναχάρ.

Απουσίες: Νουιτινγκ(Α, 2/0), Σουάρεζ (Ε,3/0)

Εκτίμηση: Αδιάφορο επί της ουσίας παιχνίδι με τις αποδόσεις του άσσου και του over να είναι αρκετά πετσοκομμένες. Προτιμότερο να μείνουμε μακριά από κάθε επιλογή ή να ρισκάρουμε αρκετά με κάποιο ειδικό στοίχημα. ΝΟ BET

President

 

arxi_6is_champions_3_group

 

Μονακό – Ζενίτ

Το σημαντικότερο παιχνίδι της βραδιάς είναι αυτό που θα διεξαχθεί για την 6η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ στο Λουί Ντε (20.000) ανάμεσα σε Μονακό και Ζενίτ. Το παιχνίδι ξεκινά στις 21:45 με διαιτητή τον Σλοβένο  Νταμίρ Σκόμινα, ενώ η τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει από τοNovasports 6 σε ζωντανή μετάδοση.

Α΄ Γύρος: Ζενίτ – Μονακό 0-0

9/12 Champions League: Μονακό   Ζενίτ Ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση απέκτησε η ομάδα του Μονακό μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Λεβερκούζεν με 0-1. Οι Μονεγάσκοι άντεξαν στην έντονη πίεση των Γερμανών και κατάφεραν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τα κενά στην αμυντική γραμμή, κλέβοντας στην ουσία τη νίκη με γκολ του Οκαμπος στο 72΄. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ πλέον παίζει για δυο αποτελέσματα αφού και με ισοπαλία σφραγίζει το εισιτήριο για τους 16. Εντός των συνόρων σημείωσε δεύτερη συνεχόμενη νίκη με 0-2 επί της Τουλούζ σκαρφαλώνοντας στην 7η θέση βλέποντας πλέον πιθανή μια έξοδο στην Ευρώπη.

Απουσίες στην αμυντική του γραμμή θα έχει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, αφού ο Ρικάρντο Καρβάλιο πέραν του τραυματισμού, του συμπλήρωσε κάρτες και είναι εκτός αποστολής. Παράλληλα θα απουσιάσει και ο έτερος αμυντικός Κουρζάβα καθώς και ο πολύτιμος μέσος Κοντογκμπιά, αμφίβολος φαίνεται πως είναι και ο Αντρέα Ράγγι που θα δοκιμάσει την τελευταία στιγμή.

Απουσίες: Καρβάλιο (Α, 5/0), Κουρζάβα (Α, 4/0), Κοντογκμπιά (Μ, 4/0)

9/12 Champions League: Μονακό   Ζενίτ Το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στη φάση των 16 παίζει η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης μετά τη νίκη της επί της Μπενφίκα με 1-0. Οι Ρώσοι παρότι δεν είχαν καλή απόδοση κατάφεραν να κατακτήσουν τη νίκη και να εξασφαλίσουν τη συνέχεια τους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς σε περίπτωση ήττας θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Εντός των συνόρων συνεχίζει να καλπάζει προς τον τίτλο διασύροντας την Κράσνονταρ με 4-0. Τις υπηρεσίες του Κερζάκοφ θα στερηθεί ο Βίλας Μπόας, που δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

Απουσίες: Κερζάκοφ (Ε, 3/0)

Εκτίμηση: Ανοιχτά όλα τα αποτελέσματα με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και να προσφέρονται σε πολύ καλή απόδοση. Το 2DNB μοιάζει ως καλή επιλογή με αρκετό όμως ρίσκο. Πιο ασφαλές το under 2,5 που πληρώνει αρκετά χαμηλά.

 

Μπενφίκα – Λεβερκούζεν

Στο Ντα Λουζ (65.647) της Λισαβόνας θα διεξαχθεί το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπενφίκα και τη Λεβερκούζεν. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από το Novasports 4 στις 23:45. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει ορισθεί ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοφ.

Α΄ Γύρος: Λεβερκούζεν – Μπενφίκα 3-1

9/12 Champions league : Μπενφίκα   Λεβερκούζεν Ουσιαστικά αδιάφορη παρατάσσεται η ομάδα της Πορτογαλίας στο σημερινό παιχνίδι αφού πέραν του γοήτρου δεν έχει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Οι αετοί ηττήθηκαν την περασμένη αγωνιστική με 1-0 από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και έτσι όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο κυνήγι της πρόκρισης, αλλά έχασαν και την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι πολλές απουσίες λόγω τιμωριών και τραυματισμών στέρησαν τη νίκη από τους Πορτογάλους που πάλεψαν, ωστόσο στα τελευταία λεπτά ανέβηκαν αρκετά επιθετικά αφήνοντας κενούς χώρους, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να το εκμεταλλευθούν και με τον Ντάνι (78΄) να κερδίσουν το ματς.

Ερωτηματικό υπάρχει γύρω από το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει ο Χόρχε Ζεσούς αφού ο τεχνικός των αετών έχει στραμμένη την προσοχή του στο πρωτάθλημα και την αναμέτρηση που ακολουθεί κόντρα στην Πόρτο στο Ντραγκάο. Σίγουρες ωστόσο θεωρούνται οι απουσίες των Σάμαρη και Λουιζάο λόγω τιμωρίας, αλλά και των Ελισέου και Σάλβιο λόγω τραυματισμών.

Απουσίες: Σάμαρης (Μ, 5/0), Λουιζάο (Α, 5/0), Ελισέου (Α, 3/0), Σάλβιο (Α, 0/0)

9/12 Champions league : Μπενφίκα   Λεβερκούζεν Με το μυαλό στην επόμενη φάση βρίσκεται η ομάδα της Λεβερκούζεν αφού έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, ωστόσο οι Γερμανοί χρειάζονται τους τρεις βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του ομίλου που θα τους δώσει μια καλύτερη κλήρωση στη φάση των 16. Η ομάδα του Σμιντ θα μπορούσε να είχε ήδη καπαρώσει την πρωτιά αν δεν γνώριζε ήττα σοκ από τη Μονακό μέσα στο Μπάι Αρένα με 0-1. Εντός των συνόρων πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μπάγερν και ηττήθηκε με 1-0. Χωρίς τους τραυματίες Κυριάκο Παπαδόπουλο και Ρέιναρτζ θα παραταχθούν οι Ασπιρίνες, ενώ αμφίβολος παραμένει και ο βασικός αμυντικός Ντονάτι.

Απουσίες: Παπαδόπουλος (Α, 1/1), Ρέιναρτζ (Μ ,3/0)

Εκτίμηση: Μονόπλευρο ενδιαφέρον με τους γηπεδούχους να σκέφτονται το ντέρμπι της Κυριακής με την Πόρτο και λογικά να μην αντέχουν την πίεση των Γερμανών που θα θέλουν να καθαρίσουν την πρώτη θέση χωρίς να περιμένουν το άλλο παιχνίδι του ομίλου. Αρκετά ψηλά το διπλό  για παιχνίδι με μονόπλευρο παιχνίδι.

President

πηγή: foxbet.gr

Πρακτορείο ΟΠΑΠ – Παναγάκη-Χαντζή  Βασιλική Σπάρτη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 114 (μεταξύ Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς) τηλέφωνο: 2731025222 ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ