Εγκαινιάστηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων Δήμου Μονεμβασίας (βίντεο, φωτογραφίες)

Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου των Μολάων.

Ένα αθλητικό στολίδι αλλά και κόσμημα για τη νεολαία του Δήμου Μονεμβασίας που θεμελιώθηκε τον Ιούνιο του 2013 και εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2014.
Ένα έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ -από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- ποσού 1.800.000€.
O Δήμος Μονεμβασίας εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής. Και προς την κατεύθυνση αυτή η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας ήταν αγαστή δημιουργώντας ένα έργο που θα στεγάσει τα αθλητικά όνειρα και πιστεύω των νέων ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά και ποικίλες εκδηλώσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Το Κλειστό Γυμναστήριο των Μολάων είναι ένα έργο που υλοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χάρι στις επίπονες και εργώδεις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Παραδίδεται στους νέους και βρίσκεται στον φυσικό τους χώρο – εντός του Γυμνασίου και Λυκείου Μολάων- που δεν είναι άλλος από το σχολικό τους περιβάλλον.
Οι νέοι θα αγωνίζονται , θα μοιράζονται στόχους και ιδέες και θα βιώνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο το «ευ αγωνίζεσθαι».
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία πολλών επισήμων και εκατοντάδων πολιτών.
Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε- και χαιρέτησε- ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων π. Γεράσιμος Πετρολέκας συνεπικουρούμενος από τον αιδεσιμώτατο π. Στυλιανό Κότσαλη.
Παρόντες μεταξύ άλλων ήσαν ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ηλίας Στρατηγάκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μονεμβασίας Σπύρος Αβδούλος, οι Αντιδήμαρχοι Μονεμβασίας Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, Κατερίνα Τσαφατίνου, Ιωάννης Σουρλάς, Ηλίας Καλογερίνης, Παναγιώτης Τραιφόρος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μολάων Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Απόστολος Χριστοδουλάκος, η Πρόεδρος του Ν.Π. Παναγιώτα Αλειφέρη, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μονεμβασίας Γεώργιος Βουνελάκης, Δημήτριος Λεκάκης, Πιερρής Παπαδάκης, Χρήστος Πετράκης, Θεοθώρος Δρίβας,Θεοδούλη Σπυριδάκου, Αλεξάνδρα Χαραμή- Νατιώτη, Παναγιώτης Κόκκορης, Βασίλης Κουλουβάκος, Ιωάννης Λυριωτάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ματούλα Μπελεγρή, Παναγιώτης Καρράς – και πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας-, Ιωάννης Τζεφεράκος και Ιωάννης Μπουκουβάλας, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Μολάων Ευάγγελος Δρίβας, ο Διοικητής της Π.Υ. Μολάων Διαμαντής Τσολομύτης, οι τ. Δήμαρχοι Μολάων Ιωάννης Μοσχοβάκος, Γεώργιος Μυλωνάκος, Ιωάννης Τσαγκάρης, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μολάων Ελένη Μπατσάκη, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Λακωνίας Δημήτρης Παναγόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ. Ανέστης Πουλίδης, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Δ. και Τ. Κοινοτήτων του Δήμου Μονεμβασίας, καθώς επίσης Πρόεδροι και Εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών και παραγωγικών συλλόγων σωματείων και φορέων.
Μετά την τελετή των εγκαινίων έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας των εγκαινίων από το Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, ενώ ακολούθησαν ομιλίες κατά τις οποίες οι κ. Δαβάκης, Τατούλης, Τζανετέα, Μπατσάκη, Βακαλόπουλος, Πουλίδης και Τριχείλης μίλησαν με θερμά λόγια για το κλειστό γυμναστήριο.
Την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο Δ.Σ. Ιωάννης Κολλιάκος.
Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων ακολούθησε ο φιλικός αγώνας και το πρώτο σφύριγμα στο τερέν του γηπέδου μεταξύ των εφηβικών ομάδων του ΑΠΟΕΛ και της Α.Ε.Σπάρτης.

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

DSC_0468 DSC_0443 DSC_0311 DSC_0224πηγή: pakialakonias.gr