Αστέρας Βλαχιώτη: “Εντονη διαμαρτυρία για την διαιτησία Σελίμου εντός με Γλυκόβρυση. Επιστολή προς ΕΠΣ Λακωνίας

0
74

Η επιστολή του Αστέρα Βλαχιώτη προς την ΕΠΣ Λακωνίας

 

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για διαιτησία κ. Σπύρου Σελίμου.

Κύριε πρόεδρε και μέλη της ΕΠΣ Λακωνίας, κύριε αρχιδαιτητή, Μέχρι σήμερα ο σύλλογός μας δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και έχουμε σεβαστεί όλες τις επιταγές της ΕΠΣ Λακωνίας.

Τονίζουμε την προσπάθειά μας που συνέβαλε στη δραστική μείωση των προβλημάτων της εξέδρας, καθώς και το σεβασμό που έχουμε επιδείξει στις διαιτητικές αποφάσεις, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

Σήμερα 24-01-2015 στο παιχνίδι της ομάδας μας με τον Λεωνίδα Γλυκόβρυσης ο διαιτητής κ. Σελίμος Σπυρίδων υπέπεσε σε επανειλημμένα και σοβαρότατα σφάλματα εναντίον της ομάδας μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα σημαντικότερα, τα οποία ασφαλώς οδήγησαν σε αλλοίωση του τελικού αποτελέματος:

1) Στο 39ο λεπτό ( κι ενώ ο Αστέρας προηγείτο με 1-0) υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι εναντίον της ομάδας μας, κάτι στο οποίο συμφωνούν άπαντες όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη (ακόμα και οι φίλαθλοι αλλά και η πλειοψηφία των παικτών της αντιπάλου ομάδας).

2) Υπέδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον αρχηγό της ομάδας μας Κων/νο Δρουγγάνη, όχι μόνο εξαντλώντας την αυστηρότητά του αλλά και με πρόθεση, καθώς δεν προστάτεψε τον ποδοσφαιριστή μας σε 3 συνεχόμενα φάουλ που του έγιναν στη φάση αυτή, που είχαν σαν συνέπεια να χάσει την ισορροπία του στο βρεγμένο τερέν και να παρασύρει στην πτώση του τον αντίπαλό του.

Κατά γενική ομολογία και η κίτρινη κάρτα θα ήταν αυστηρή, δεδομένων των γηπεδικών και κλιματικών συνθηκών που επικρατούσαν το απόγευμα. Πόσο μάλλον που με δικό του λάθος (πολύ καθυστερημένο σφύριγμα φάουλ υπέρ του παίκτη μας) είχε προκαλέσει την εξέλιξη της φάσης.

3) Αναγράφει εσφαλμένα στο φύλλο αγώνα ότι η παραπάνω κόκκινη κάρτα δόθηκε για χτύπημα εκτός φάσης, καθώς η πτώση του παίκτη μας πάνω στον αντίπαλο έγινε με κατοχή της μπάλας και γλίστρημα από τα συνεχόμενα μαρκαρίσματα που δεχόταν.

4) Άφησε με ευκολία την ομάδα μας με 9 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο την ίδια στιγμή που έκλεινε τα μάτια σε προκλήσεις ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας, και επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι μόνο υπέρ της ομάδας του Λεωνίδα. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι σε αψιμαχία των ποδοσφαιριστών Σουκούλι και Καλογιάννη, έδειξε κίτρινη κάρτα μόνο στον ποδοσφαιριστή μας, παρότι δεν ήταν αυτός που ξεκίνησε την αψιμαχία…

Πέρα από όλα αυτά, πρέπει να αναφέρουμε την υπερβολικά καθυστερημένη προσέλευση του κ. Σελίμου στο Στάδιο, στις 14.45 μ.μ., μόλις 15 λεπτά πριν την έναρξη της συνάντησης, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει αυτή αρκετά λεπτά.

Σε ερώτηση παρευρισκόμενου ποδοσφαιριστή από καθαρό ενδιαφέρον για την καθυστερημένη άφιξη, η απάντηση του κ. Σελίμου ήταν: «Ότι ώρα ΓΟΥΣΤΑΡΩ έρχομαι»…

Γενικά εκτός από την κάκιστη και προκατειλημμένη – κατά την άποψή μας- διαιτησία του στο σημερινό παιχνίδι, ο κ. Σπύρος Σελίμος επέδειξε από την άφιξή του μέχρι την αποχώρησή του από το γήπεδο συμπεριφορά αλαζονική και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ για αξιολογημένο διαιτητή.

Γνωρίζουμε ότι ο λόγος των σωματείων δεν είναι αρκετός προκειμένου να οδηγήσει σε τιμωρία – όπως θα έπρεπε – του σημερινού διαιτητή.

Επίσης γνωρίζουμε ότι ο αγώνας που δώσαμε ως Δ.Σ. να κατευνάσουμε την δίκαιη αγανάκτηση των φιλάθλων μας δεν θα αποτυπωθεί πουθενά.

Ότι η άσχημη φραστική συμπεριφορά του κ. Σελίμου δεν αποδεικνύεται, καθώς μόνο οι άρχοντες του αγώνα έχουν το προνόμιο να καταγράφουν στο φύλλο αγώνα.

Θεωρούμε όμως ότι δεν πρέπει να περάσει στα ‘’βουβά’’ η φωνή μας, για το λόγο αυτό συνήλθαμε απόψε σε έκτακτο Δ.Σ. και ζητάμε ο διαιτητής κ. Σπύρος Σελίμος να μην οριστεί σε άλλον αγώνα της ομάδας μας για τη φετινή περίοδο.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του

Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

 

και η δήλωση του γενικού αρχηγού της ομάδας Μαντζαβράκου

‘’Ειλικρινά δε θα ήθελα ποτέ να τοποθετηθώ για οτιδήποτε άλλο συμβαίνει μέσα σ’ ένα γήπεδο εκτός από τα καθαρά ποδοσφαιρικά θέματα.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι στην ποδοσφαιρική μου καριέρα ασχολήθηκα από ελάχιστα έως καθόλου με τη διαιτησία και τους εκπροσώπους της.

Γνωρίζω καλά ότι όπως οι αθλητές κάνουν λάθη, μοιραίο είναι να γίνουν και από την πλευρά των διαιτητών.

Τη φετινή χρονιά, ύστερα από μια πενταετία αποχής από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Λακωνίας, επέλεξα να ασχοληθώ παραγοντικά με την ομάδα μας, ώστε να συνεισφέρω κι εγώ από  την πλευρά μου  σε μια καλύτερη οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αστέρα Βλαχιώτη.

Μετά από 14 αγωνιστικές πρωταθλήματος και άλλες 2 κυπέλλου, είδα κατά μεγάλο ποσοστό πολύ καλές διαιτησίες, ορισμένες μέτριες και 1-2 κακές. Το θεώρησα απόλυτα λογικό, στο μέτρο των δυνατοτήτων-ικανοτήτων των διαιτητών και των ιδιαίτερων συνθηκών που προκύπτουν σε κάθε αγώνα.

Κάθε αγωνιστική όμως έβλεπα μια διαιτητική τριάδα να φτάνει έγκαιρα στο γήπεδο (μία και πλέον ώρα πριν την έναρξη του αγώνα), να συμπεριφέρεται με ευγένεια, να κάνει την προθέρμανσή της και γενικώς να προετοιμάζεται για να έχει την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία στο έργο της.

Αυτό το γεγονός το θεωρούσαμε σεβαστό και παρά τα κατά καιρούς διαιτητικά παράπονα που είχαμε, δεν αναφέραμε το παραμικρό.

Στον σημερινό αγώνα μεταξύ των ομάδων Αστέρα Βλαχιώτη – Λεωνίδα Γλυκόβρυσης βιώσαμε δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό τη σκοτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου.

Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για τη διαιτησία του κ. Σπυρίδωνα Σελίμου. Όσοι ήταν στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη γνωρίζουν…

Το πέναλτι που έδωσε εις βάρος της ομάδας μας όχι απλά δεν υπάρχει, αλλά δεν το αντιλήφθησαν ούτε οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές.

Ο τρόπος που αντιμετώπιζε τους παίκτες του Αστέρα σε αντιδιαστολή με τους παίκτες του Λεωνίδα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Δεν προστατεύει τον αρχηγό του Αστέρα σε 3 συνεχόμενα φάουλ στην ίδια φάση και στον μικροεκνευρισμό του τελευταίου πάνω στη διεκδίκηση της φάσης τον αποβάλλει ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ, αφήνοντας την ομάδα με 9 παίκτες.

Στο αδιαμφισβήτητο πέναλτι υπέρ του Αστέρα, καίτοι άγαρμπη ανατροπή, δεν παρατηρεί με κίτρινη τον παίκτη του Λεωνίδα που υπέπεσε στην παράβαση, με αποτέλεσμα η κίτρινη που δέχθηκε 10 λεπτά αργότερα να μην οδηγήσει στην αποβολή του.

Ο κ. Σελίμος γενικώς κατάφερε από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης να προκαλέσει τον εκνευρισμό όλης της ομάδας του Αστέρα.

Όλα τα παραπάνω ωστόσο είναι το ‘’κερασάκι στην τούρτα’’ μιας πρωτόγνωρης και αλαζονικής συμπεριφοράς, την οποία επέδειξε ο εν λόγω διαιτητής από τη στιγμή που έφτασε στο γήπεδο (15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα!!!).

Σε ερώτηση ποδοσφαιριστή με τη λήξη του ματς γιατί έφτασαν τόσο αργά (καθυστέρησε η έναρξη του αγώνα 6-7 λεπτά) η απάντηση ήταν: «Ότι ώρα ΓΟΥΣΤΑΡΩ έρχομαι»…

Για ζέσταμα και προετοιμασία για τον αγώνα ούτε λόγος !

Σε ερωτήσεις μου στην ανάπαυλα και σε διακοπές του  Β΄ ημιχρόνου για τα σφυρίγματά του, όχι μόνο δεν απαντούσε αλλά μου ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕ ότι απαγορεύεται να του μιλάω.

Παραδέχομαι ότι μέσα στον γενικό εκνευρισμό γύρω στο 80΄του φώναξα: ‘’αυτό δεν το βλέπεις βρε βλάκα?’’, γεγονός που προκάλεσε τη δίκαιη αποβολή μου και για το οποίο του ζήτησα συγνώμη στο τέλος του αγώνα.

Δυστυχώς λίγα λεπτά αργότερα, διαβάζοντας το φύλλο αγώνα διαπίστωσα ότι έχει αλλοιώσει ΚΑΚΟΠΙΣΤΑ τη φράση μου σε: ‘’Είσαι μεγάλος βλάκας’’, το οποίο αποτελεί ψέμα ασύστολο, επιθυμώντας προφανέστατα να επιβαρύνει την εις βάρος μου κατηγορία.

Αναρωτιέμαι πώς ένας αξιολογημένος διαιτητής, που αγωνίζεται και σε Εθνικές κατηγορίες κάνει τόσο κακές διαιτησίες όπως η σημερινή…

Δεν είμαι αιθεροβάμων να πιστεύω ότι η σημερινή διαιτησία αλλά και η εν γένει αλαζονική συμπεριφορά του κ. Σελίμου θα αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής ενασχόλησης κάποιας επιτροπής της ΕΠΣ Λακωνίας, παρότι σέβομαι απεριόριστα και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στον αρχιδιαιτητή κ. Νίκο Σπυράκη όσο και στον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Παναγιώτη Καρρά.

Ας υπάρχει τουλάχιστον – σε μια άκρη του μυαλού τους – τόσο η σημερινή μου τοποθέτηση όσο και η επίσημη διαμαρτυρία της ομάδας.

Και κυρίως ας γίνει κατανοητό σε όλους ότι κάποιοι άνθρωποι σε όλο το Νομό αφήνουν τις δουλειές τους, αιμορραγούν οικονομικά και ταλαιπωρούνται ψυχικά για να στηρίξουν τις ομάδες τους, σε αντιδιαστολή με κάποιους άλλους που αμείβονται για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Ας ληφθεί κάποτε υπόψη και η φωνή των ανθρώπων αυτών και να μην αντιμετωπίζονται επιπόλαια, γιατί αποτελούν τις βάσεις του οικοδομήματος που λέγεται λακωνικό ποδόσφαιρο. Χωρίς αυτούς το οικοδόμημα θα καταρρεύσει…

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

ΤΟΥ Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΡΑΚΟΣ