ΑΕΚ – Κέρκυρα 2 – 0. ΑΕΚΑΡΑ και στο Κύπελλο (βίντεο)

http://youtu.be/vlhoRqjuBsE

Η ΑΕΚ συνεχίζει και… ονειρεύεται! Κέρδισε με 2-0 στο Ολυμπιακό στάδιο την Κέρκυρα, προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος και βάζει πλώρη για ακόμη πιο ψηλά!

Ο Τραϊανός Δέλλας επιμένει ότι ο βασικός στόχος της ΑΕΚ είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα αλλά πριν μία εβδομάδα… το είπε: «Στο κύπελλο θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Αν αυτό είναι ο τελικός, καλώς να έρθει. Γιατί να μην το πάρουμε κιόλας;». Η Ένωση σίγουρα δεν είναι το φαβορί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ονειρεύεται αφού απέκλεισε και την Κέρκυρα, μετά τον Ατρόμητο, φτάνοντας πλέον στους προημιτελικούς! Οι Μάνταλος και Αραβίδης τα γκολ των Κιτρινόμαυρων, που σε ακόμη ένα ματς μπήκαν για να κάνουν το παιχνίδι τους, δεν κλείστηκαν ποτέ και κινδύνεψαν μόνο σε μια περίπτωση από δικό τους λάθος.

Μπορεί το 1-1 του πρώτου ματς να έδινε το προβάδισμα στην ΑΕΚ αλλά αυτό δεν άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της. Η Ένωση μπήκε στο ματς για να γίνει το αφεντικό και από τα πρώτα λεπτά πήρε τον έλεγχο. Με πίεση παντού και με το κέντρο να λειτουργεί καλύτερα από αυτό της Κέρκυρας, οι Κιτρινόμαυροι ήταν συνεχώς μπροστά και έψαξαν το γκολ που θα έφερνε πιο κοντά την πρόκριση. Η ΑΕΚ, που είχε δύο σχετικά καλές φάσεις με τον Πλατέλλα, έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 24′ με το σουτ του Ανάκογλου, μετά την πάσα του Μπαρμπόσα, που απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης.

Το καλό για την Ένωση ήταν ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, το κακό ότι δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες αφού η Κέρκυρα ήταν σωστά στημένη πίσω και δεν άφηνε κενούς χώρους. Το θέμα για τους φιλοξενούμενους, βέβαια, είναι ότι με αυτή την τακτική δεν έβγαιναν ποτέ μπροστά και ήθελαν νίκη για να πάρουν την πρόκριση. Αυτό, φυσικά, δεν ενοχλούσε την ΑΕΚ, η οποία θα μπορούσε να πάει με 1-0 στα αποδυτήρια αλλά ο Μπαρμπόσα στο 44′ έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά, μετά την σέντρα του Μπακάκη από δεξιά και το τσίμπημα του Αραβίδη, που έστειλε την μπάλα στον Πορτογάλο.

Οπως στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στο δεύτερο, η Ένωση μπήκε δυνατά και αυτή τη φορά δικαιώθηκε. Στο 51′ ο Γκόμες ανέτρεψε τον Σοϊλέδη, ο Τριτσώνης καταλόγισε το πέναλτι και ο Μάνταλος από τα 11 βήματα έκανε το 1-0 και έφερε πιο κοντά την πρόκριση. Οι Κιτρινόμαυροι, με ακόμη καλύτερη ψυχολογία πλέον, κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν ένιωθαν την παραμικρή απειλή από την Κέρκυρα, για την οποία ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε πολύ γρήγορα και τις τρεις αλλαγές.

Το πρώτο σουτ για τους φιλοξενούμενους πάντως, το οποίο ήταν και ακίνδυνο, ήρθε στο 69′ και αυτό τα λέει όλα, με την ΑΕΚ να απειλεί στο 71′ με το καλό σουτ του Μπαρμπόσα που απέκρουσε δύσκολα ο Κουτζαβασίλης. Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε την πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Μπρέσεβιτς αντί του Πλατέλλα, με τον Κροάτη να πάει στην κορυφή και τον Αραβίδη να μετακινείται στο άκρο, με τον τελευταίο να καθαρίζει την υπόθεση-πρόκριση μέσα σε ένα δίλεπτο!

Στο 81′ ο Αραβίδης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή μετά την άστοχη έξοδο του Ανέστη και την κεφαλιά του Μαρκόφσκι, για να κάνει το 2-0 αμέσως μετά, στο 82′, με τρομερό σουτ -μετά την εντυπωσιακή μπαλιά του Μπαρμπόσα- ολοκληρώνοντας ιδανικά την αντεπίθεση! Η πρόκριση ήταν, πια, δεδομένη, ο Μπακάκης είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι μετά την περίεργη τροχιά που πήρε η μπάλα στη σέντρα που έκανε στο 84′ και το ματς ολοκληρώθηκε με τους οπαδούς της ΑΕΚ να τραγουδάνε για κύπελλο και γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Man of the match: Ο Αραβίδης! Εδωσε πολλές μάχες με τους αμυντικούς της Κέρκυρας, κρατούσε σωστά την μπάλα, την μοίραζε επίσης σωστά στους συμπαίκτες του και στο τέλος καθάρισε την υπόθεση-πρόκριση. Πρώτα με το να αποσοβήσει το 1-1 με την απομάκρυνση του στο 81′ και ένα λεπτό μετά με το πολύ ωραίο γκολ για το 2-0. Συνεχίζει on fire!

Αδύναμος κρίκος: Ο Γκόμεζ, κυρίως για το πέναλτι που έκανε στον Μπαρμπόσα. Ενα πέναλτι που θα μπορούσε να το αποφύγει αλλά δεν…

Στο ύψος του: Ο Μπαρμπόσα ήταν καθοριστικός για την ΑΕΚ και όσο μπαίνει και πάλι σε ρυθμό αγώνων θα παίρνει τα πάνω του. Ο Πορτογάλος πήρε το πέναλτι για το 1-0 του Μάνταλου και ήταν αυτός που έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Αραβίδη για το 2-0.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ανέστης με την λάθος έξοδο στο 81′ αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ, λόγω Αραβίδη, δεν στοίχισε.

Το στραγάλι: Σωστά έδωσε το πέναλτι ο Τριτσώνης, αφού υπήρξε ανατροπή, αλλά δεν απέφυγε κάποια λάθη σε φάουλ που προκάλεσαν εκνευρισμό στο ΟΑΚΑ.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ συνεχίζει ακάθεκτη και στο κύπελλο, με τους οπαδούς της πλέον να το πιστεύουν όλο και περισσότερο! Η Ένωση απέκλεισε και δεύτερη ομάδα της Σούπερ Λίγκας μετά τον Ατρόμητο, είναι στους «8» και περιμένει την κλήρωση χωρίς άγχος αλλά με πολύ πάθος!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (84’ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (88’ Ντακόλ), Πλατέλλας (77’ Μπρέσεβιτς) Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46’ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57’ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57’ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ