Απόλλων Αθηνών – ΑΕΚ 1 – 1 (βίντεο)

 

http://youtu.be/i9Qp_Wghsfw

 

http://youtu.be/hKTeRuGMAaQ

 

Η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στη Ριζούπολη, από τον Απόλλωνα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με δύο παίκτες λιγότερους, την ώρα που ο Φωτιάδης μοίραζε… απλώς κίτρινες στους γηπεδούχους. Προηγήθηκε ο Απόλλωνας με τον Κοτσώνη (29′) και ισοφάρισε η Ένωση με τον Μάνταλο (83′) – Το aek365 ήταν στο γήπεδο και σας μετέφε παραλειπόμενα, LIVE το ματς και CHAT για να σχολιάζετε την αναμέτρηση

 

 

Η πιο δύσκολο… έξοδος της ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο, ήταν αυτή στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Και οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα ήθελαν να περάσουν αλώβητοι και από εκεί, ώστε να εκμεταλλευτούν και την γκέλα της Παναχαϊκής. Και όπως εξελίχθηκε το ματς, ο βαθμός της ισοπαλίας μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς πως η Ένωση έπαιζε από το 23′ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Πλατέλλα, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 9′, αφού αποβλήθηκε και ο Μάνταλος. Για ένα ακόμα παιχνίδι η ΑΕΚ «πέταξε» το πρώτο ημίχρονο και το «πλήρωσε» μένοντας πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος, ακόμα και με παίκτη λιγότερο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Απόλλωνα και τελικά δικαιώθηκε, ισοφαρίζοντας στο 83′ με πέναλτι-γκολ του Μάνταλου, το οποίο κέρδισε ο Αραβίδης. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η διαχείριση του ματς από τον διαιτητή. Την ώρα που ο Πλατέλλας δέχθηκε κίτρινη -βάσει κανονισμών- κάρτα στην πρώτη του διαμαρτυρία, οι γηπεδούχοι «προστατεύτηκαν» για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στη φάση του πέναλτι, όπου όλος ο Απολλωνας έπεσε πάνω στον Φωτιάδη και τελικά δεν βγήκε καμία κάρτα, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 7 «κιτρινισμένους» ποδοσφαιριστές.

Το ματς

Με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στον επαναληπτικό με την Κέρκυρα και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, παρέταξε τελικά ο Τραϊανός Δέλλας την ομάδα, στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ωστόσο, η εικόνα των περισσότερων ποδοσφαιριστών δεν ήταν από την αρχή ανάλογη με το ματς της περασμένης Πέμπτης. Βεβαίως, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν το τέρμα του Μάνταλου στο 2′ δεν είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ, ό,τι δηλαδή ακριβώς συνέβη και στο 20′ αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Αραβίδη.

Ωστόσο, τα δύο ακυρωμένα γκολ δεν ήταν… τίποτα μπροστά στη φάση του 23′ όταν ο Βαγγέλης Πλατέλλας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Φωτιάδη, αφήνοντας την ΑΕΚ με 10 παίκτες. Ο Δέλλας αμέσως άλλαξε την κατάσταση στο γήπεδο, φέρνοντας τον Μπαρμπόσα από δεξιά και τον Μάνταλο αριστερά.

Και ενώ η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να φτάσει με οργανωμένη επίθεση στην αντίπαλη εσία, παρά μόνο με στημένες φάσεις (παίζοντας πλέον και με παίκτη λιγότερο) με μία τέτοια ήρθε και μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, στο 26′. Ηταν μετά από χτύπημα φάουλ του Μάνταλου, ο Γκόλιας… αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, μπέρδεψε τον Πίτκα, όμως ο Αραβίδης προ κενής εστίας, έστειλε με το κεφάλι άουτ τη μπάλα.

Και ό,τι δεν κατάφερε η ΑΕΚ με τα στημένα, το έκανε ο Απόλλωνας. Στο 29′ ο Λαγός εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κοτσώνης εντελώς αφύλαχτος στην περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, κόντρα στη ροή του ματς, έφερε ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που σε συνδυασμό με το αριθμητικό μειονέκτημα στο γήπεδο, δεν μπορούσαν να βγάλουν οργανωμένη επίθεση. Μάλιστα, ο εκνευρισμός αυτός γινόταν ολοένα και μεγαλύτερος με τις αποφάσεις του διαιτητή, ο οποίος σε πολλά σημεία του αγώνα «προστάτεψε» τους γηπεδούχους από επιπλέον κίτρινες κάρτες, σε σκληρά μαρκαρίσματα πάνω στους «κιτρινόμαυρους».

Και λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος η ΑΕΚ έφτασε μία ακόμα φορά πολύ κοντά στο γκολ. Σε έμμεσο χτύπημα φάουλ μέσα από την περιοχή, ο Μάνταλος έστρωσε στον ολομόναχο Τζανετόπουλο, όμως ο νεαρός αμυντικός δεν πλάσαρε σωστά από το ύψος του πέναλτι, χάνοντας μία σπουδαία ευκαιρία.

Της διακοπής το… κάγκελο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ… αλλαγμένη. Οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου» μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να παίξουν το ποδόσφαιρο κατοχής που συνηθίζουν, παρ’ότι με παίκτη λιγότερο. Τα πλάγια μπακ, Μπακάκης και Σοϊλέδης, έπαιρναν ολοένα και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα η Ενωση να παίζει τον Απόλλωνα στο μισό του γήπεδο και να προσπαθεί κυρίως από τα άκρα να φέρει τη μπάλα στην περιοχή. Βεβαίως, αυτό παραλίγο να της κοστίσει, αφού σε κόντρα επίθεση ο Ανγκούλο βρέθηκε τετ α τετ με τον Ανέστη, όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ φώναξε “παρών” και κράτησε ως έχει το σκορ. Ο Τραϊανός Δέλλας έριξε στη «μάχη» και τον Μπρέσεβιτς, αντί του Τζανετόπουλου, για να αποκτήσει ύψος η επίθεση. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι σαν «όπλο» είχαν τις καθυστερήσεις, αφού σε κάθε φάση έβρισκαν ευκαιρία να πέφτουν κάτω και να ροκανίζουν τον χρόνο.

Οσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση από πλευράς ΑΕΚ αυξανόταν ολοένα και περισσότερο και η Ενωση έφερνε συνεχώς τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Και αφού πρώτα απείλησε με φάουλ του Μάνταλου και κεφαλιά του Μπρέσεβιτς, ήρθε το 75′ όπου ο Αραβίδης ανατράπηκε από τον Χατζηζήση, με τον Φωτιάδη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Αυτό χτυπήθηκε με 3 λεπτά καθυστέρηση (το αξιοπερίεργο είναι πως όλος ο Απόλλωνας έπεσε πάνω στον Φωτιάδη και διαμαρτυρήθηκε αλλά κανείς παίκτης δεν δέχθηκε κίτρινη κάρτα, αντίθετα ο Πλατέλλας είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη για διαμαρτυρία). Ο Μάνταλος ανάλαβε την εκτέλεση και έφερε το ματς στα ίσα.

Και η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει και το ματς, αν είχαν συμβεί ένα από τα δύο παρακάτω γεγονότα. Πρώτον, αν το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Ιβάν Μπρέσεβιτς, στο 86′ δεν είχε τραντάξει το κάθετο δοκάρι του Πίτκα ή αν ο Φωτιάδης δεν απέβαλε, ένα λεπτό αργότερα, τον Πέτρο Μάνταλο, αφήνοντας την Ενωση με 9 παίκτες, την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν έπαιρναν κίτρινες κάρτες ούτε στις εσκεμμένες καθυστερήσεις που έκαναν για να κυλήσει ο χρόνος.

Απόλλων Σμύρνης: Πίτκας, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (81′ Χατζής), Καραδέμητρος, Λαγός (57′ Πινέριο), Βάντερσον, Φαρινόλα, Ανγκούλο (73′ Τζιώρας)

AEK: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος (58′ Μπρέσεβιτς), Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (91′ Ρόβας), Αραβίδης

πηγή: aek365.com