Κύριε Μελισσανίδη, τις μεγάλες ομάδες, τις χτίζουν οι μεγάλοι προπονητές. ‘Αρθρο του Στέφανου Μεϊμάρογλου

0
77

Ο προπονητής του Κάστρου Μονεμβασιάς Στέφανος Μεϊμάρογλου έγραψε το παρακάτω άρθρο, ανάλυση του αγώνα Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ με τελικό σκορ 1 – 1, ο αγώνας έγινε την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου.

 

Πήγα και πάλι στο ιστορικό γήπεδο της Ριζουπόλεως, και είδα αυτήν την φορά, την αναμέτρηση, δύο μεγάλων και σπουδαίων ομάδων, του Απόλλων Σμύρνης και της Α.Ε.Κ.! Εχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις, και κάποιες επισημάνσεις αναφορικά με τον αγώνα, και να δώσω μία άλλη διάσταση στο ματς, με την δική μου γραφίδα! Θεωρητικά, το μεγάλο φαβορί, ήταν, και έπρεπε να ήταν, η Α.Ε.Κ. Αυτό όμως δεν φάνηκε, δεν αποτυπώθηκε σε καμία στιγμή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Α.Ε.Κ. ήταν πολύ κατώτερη του αναμενόμενου, και στα μάτια μου φάνηκε απλά μία πολύ καλή ομάδα Β΄ Εθνικής. Έχει κάποιες σπουδαίες μονάδες βέβαια μέσα στην σύνθεση της, αλλά είναι πολύ μακριά ακόμα, από το να γίνει ομάδα! Σύνολο δεν έχει! Μόνον κάποιες, για την κατηγορία που μετέχει, εξαιρετικές μονάδες. Εγώ έχω στην μνήμη μου, μία διαφορετική Α.Ε.Κ., όπως την θυμάμαι, στα τέλη της δεκαετίας του 70΄, στην δεκαετία του 80΄, και στην δεκαετία του 90΄! Αυτή η Α.Ε.Κ., που εγώ έχω στα μάτια μου, απέχει κατά πολύ από αυτό που είδα στην Ριζούπολη.

Απέχει έτη φωτός θα έλεγα! Ο Απόλλων Σμύρνης, έπρεπε και μπορούσε να πάρει την νίκη! Η ομάδα του Απόλλωνα, είχε πάθος, συνοχή, δύναμη, και κυριάρχησε σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες. Όμως δεν είχε κάτι σημαντικό! Δεν είχε την νοοτροπία του νικητή, δεν είχε το σθένος του νικητή! Και να εξηγήσω τι εννοώ. Ένας αγώνας, έχει πολλές εκδοχές, πολλές εκφάνσεις, πολλές εξελίξεις! Κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να γνωρίζει τι θα του «ξημερώσει» σε έναν αγώνα! Έτσι λοιπόν και σε αυτήν την αναμέτρηση, ο Απόλλων Σμύρνης είχε το πάνω χέρι του αγώνος, για δύο λόγους! Πρώτον διότι είχε πολύ καλή απόδοση, και δεύτερον διότι υπήρξε αποβολή ποδοσφαιριστού της Α.Ε.Κ., σχετικά πολύ νωρίς στον αγώνα!

Εκεί ακριβώς, έγινε το σφάλμα, από πλευράς τεχνικής ηγεσίας του Απόλλωνα. Ο Απόλλων Σμύρνης, έπρεπε να μην φοβηθεί το ματς, και σε καίρια σημεία του αγώνος, να διευρύνει το ήδη διαμορφωμένο (1 – 0), και να φτάσει σε μία μεγάλη και περήφανη νίκη! Ο φίλος μου, και πολύ καλός προπονητής, κ. Αλέκος Βοσνιάδης, παίρνει ένα βραβείο για την πολύ καλή απόδοση που είχε η ομάδα του Απόλλωνα, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την συγκυρία που του έλαχε, και να φτάσει την ομάδα σε μία περήφανη νίκη. Δεν μπορεί να έχεις το ίδιο πλάνο, είτε παίζει ο αντίπαλος με έναν παίκτη λιγότερο, είτε με δύο, και να συνεχίζεις εσύ, στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο! Πρέπει να εκμεταλλεύτεις την συγκυρία, και να χτυπήσεις τον αντίπαλο εκεί που τον πονάει! Αυτό δεν το είδα χτες, και για αυτό το στηλιτεύω.

Ο φίλος μου, Αλέκος Βοσνιάδης, πήρε το (100 %) των παικτών του, δεν πήρε όμως το (100 %), από τον αγώνα! Στο ημιχρόνιο του αγώνος, είχα την τύχη και την ευκαιρία να ανταλλάξω πέντε κουβέντες με τον μεγαλομέτοχο της Α.Ε.Κ. κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, και είδα στο βλέμμα του, έναν προβληματισμένο άνθρωπο. Κρατήστε στην μνήμη σας, μία παρατήρηση μου. Είδα έναν άνθρωπο που δεν είχε στα μάτια του την ίδια φλόγα με παλαιότερα. Είδα μία κούραση και μία απογοήτευση.

Κύριε Μελισσανίδη, τις μεγάλες ομάδες, τις χτίζουν οι μεγάλοι προπονητές.

Νόμος είναι αυτός.

Νόμος άγραφος του ποδοσφαίρου, που τον ανασύρει από τα κιτάπια του, ο Στέφανος Μεϊμάρογλου, για να σας τον ξαναθυμίσει!!!

10437603_747189865365844_3424556024525758825_n