Κανείς δεν ξεχνά (βίντεο)

0
65

Συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από την μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού. Τα χρόνια πέρασαν, αλλά κανείς δεν ξεχνά τα 21 αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7 στο παλιό «Καραϊσκάκη».

Κάθε σύλλογος μοιάζει με βιβλίο.

Με «χρυσές» και «μελανές» σελίδες. Με ιστορίες που μένουν βαθιά χαραγμένες στη συνείδηση των φίλων του και ενίοτε όχι μόνο αυτών.

Με θριάμβους και τραγωδίες, καθώς είναι φορές που η μοίρα επιφυλάσσει πολύ άσχημα παιχνίδια. Μια τέτοια μέρα, πίσω στο 1981, ο χρόνος σταμάτησε για 21 αθώες ψυχές.

8 Φεβρουαρίου 1981: Μεσημέρι Κυριακής, λίγο πριν το ρολόι δείξει 17:00. Ο Ολυμπιακός επικρατεί 6-0 της ΑΕΚ στο παλιό Καραϊσκάκη και το φαληρικό στάδιο σείεται από τους πανηγυρισμούς. Οι πιο ενθουσιώδεις φεύγουν όπως-όπως για να γίνουν ένα με τους πρωταγωνιστές, τα ινδάλματά τους. Όμως δεν ήταν γραφτό…

inner

Η πόρτα της Θύρας 7 είναι μισάνοιχτη… Οι πρώτοι που σπεύδουν στο σημείο το αντιλαμβάνονται, αλλά πλέον είναι πολύ αργά. Ποδοπατούνται εκατοντάδες άνθρωποι, με συνέπεια να τραυματιστούν δεκάδες και 21 να χάνουν τη ζωή τους, άλλοι από ασφυξία, άλλοι υποκύπτοντας στα τραύματά τους, σε εκείνο το σημείο ή αργότερα σε κάποιο νοσοκομείο…

inner

Μια αποφράδα ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία. Τόσο άδικα, τόσο αναπάντεχα κόπηκε «το νήμα της ζωής» για 21 νέους ανθρώπους.

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, στη συνείδηση όλων των φιλάθλων, αυτή είναι ημέρα μνήμης. Κι όσοι δεν ξεχνούν, πάντα τιμούν.

inner

Τα 21 θύματα της Θύρας 7:

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Βασίλης Μάχας (20 ετών)
Ευστράτιος Πούπος (20 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών)

inner

Παναγιώτης Σγαρδέλης

 

πηγή: sport-fm.gr