Παίζουν μπάλα για την ενίσχυση ελληνικών ιδρυμάτων! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στηρίζει την προσπάθεια! (βίντεο)

0
109

Το Power Charity Challenge στο Λιντς της Αγγλίας είναι προ των πυλών, με τους συμμετέχοντες να παίζουν ποδόσφαιρο για την ενίσχυση ελληνικών ιδρυμάτων και σχολείων με ιατρικό εξοπλισμό! Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος εξηγεί στο gazzetta.gr.

Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά για έναν μεγάλο σκοπό ετοιμάζεται τον καιρό αυτό στο Λιντς της Αγγλίας. Με πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών, μελών του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δεσμός», το Power Charity Challenge που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου συγκεντρώνει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον! Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος όσον αφορά τους άνδρες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 56 και όσον αφορά τις γυναίκες τις 8. Παράλληλα, θα διεξαχθούν διάφορες δραστηριότητες για τον κόσμο, όπως τουρνουά Playstation σε γιγαντοοθόνη και διάφορα άλλα χάπενινγκ!

Ανάλογες κινήσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν από τα μέλη του «Δεσμού», με στόχο την θέρμανση των ιδρυμάτων. Φέτος, ο σκοπός αφορά την υγεία! Τα έσοδα που θα διατεθούν, θα κατατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού σε ιδρύματα και σχολεία της Ελλάδας. Οι εταιρείες που θα βοηθήσουν, θα προσφέρουν στα ιδρύματα ένα κιλό ή μία συσκευασία από τα προϊόντα τους για κάθε γκολ που θα σημειωθεί! Η προσπάθεια συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερη στήριξη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό της θα βρεθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λιντς!

«Φέτος θα γίνουν δύο εκδηλώσεις, μία ποδοσφαιρική και μία μουσική. Είμαστε στη χώρα που το ποδόσφαιρο είναι βασικό στην καθημερινότητα των ανθρώπων και το τουρνουά θα συζητηθεί. Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε πάει πολύ καλά. Φέτος, θα συνοδευτεί από μια σειρά δραστηριοτήτων και στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις 56 ομάδες ανδρών και 8 γυναικών, σε αγώνες που θα γίνουν σε μία μέρα.

Θα έχουμε κι άλλες εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, παιχνίδια και στη συνέχεια θα υπάρχουν σουβλάκια και άλλα ελληνικά φαγητά που θα δοθούν στον κόσμο. Θα έχουμε μαζορέτες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μας έστειλε υπογεγραμμένες μπλούζες και εισιτήρια για τους νικητές, ενώ θα δώσουν το παρών και παίκτες της Λιντς. Συνεχίζουμε την αναζήτηση σε Πανεπιστήμια και  προπονητικά κέντρα για ενέργειες στήριξης», τονίζει στο gazzetta.gr o Κυριάκος Κυριακόπουλος, μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου Δεσμός και της εθελοντικής ομάδας PoWer.

Συνεχίζοντας, αναφέρεται στον σκοπό του μεγάλου φιλανθρωπικού τουρνουά. «Όλα τα έσοδα θα πάνε μέσω του Δεσμού για ιατρικό εξοπλισμό σε ιδρύματα της Ελλάδας που τα έχουν ανάγκη. Περιμένουμε απαντήσεις από εταιρείες. Όποια εταιρεία ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Δεσμό. Για κάθε γκολ, θα δοθεί μια συσκευασία ή ένα κιλό από τα προϊόντα σε ιδρύματα που τα χρειάζονται. Θα είναι μαζί μας και ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα για αστέγους στην Αγγλία, το St George’s Crypt και μαζί θα συλλέξουμε προϊόντα για άστεγους».

*Όποια εταιρεία θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με τον Δεσμό στο[email protected]