Νέα αγώνων Τσάμπιονς Λιγκ Τρίτης 17 Φεβρουαρίου

Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι

Στο Παρκ ντε Πρένς (48.712) του Παρισιού θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στη πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν και την Αγγλική Τσέλσι για την φάση των «16»  του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί από το Novasports 2.Διαιτητής της αναμέτρησης έχει ορισθεί ο Τούρκος Σακίρ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τουράν και Ονγκούν.

paris-saint-germainΜε μεγάλες προσδοκίες για διάκριση στη διοργάνωση παρατάσσεται η ομάδα του Παρισιού που προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 6ο όμιλο πίσω από την Μπαρτσελόνα. Οι Γάλλοι βρίσκονται στην 3η θέση του πρωταθλήματος χωρίς ωστόσο να βρίσκονται εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Στην τελευταία τους αναμέτρηση υποδέχθηκαν την Καέν με την οποία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 παρότι προηγήθηκαν με δύο τέρματα διαφορά πριν αν βγει το ημίχρονο.

Ο Λοράντ Μπλάν λόγω του κακού αποτελέσματος δεν είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, ενώ αντιμετωπίζει και αρκετά προβλήματα απουσιών που οφείλονται σε μικροτραυματισμούς, όπως αυτοί των Παστόρε και Καμπάιγ που αποτελούν την ραχοκοκαλιά για την ανάπτυξη της ομάδας. Εκτός βρίσκεται και ο Ιβοριανός Οριέ που είναι επίσης τραυματίας, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Μαρκίνιος και Ματουιντί που όμως βρίσκονται στην αποστολή.

Απουσίες: Παστόρε (M, 6/0), Καμπάιγ (Μ, 3/0), Οριέ (Α, 0/0)

chelseaΜε στόχο να επαναλάβει την περσινή επιτυχία και να αποκλείσει την Παρί σεν Ζερμέν, ταξίδεψε στη Γαλλία η ομάδα του Λονδίνου που προκρίθηκε ως πρώτη από τον 7ο όμιλο. Οι Λονδρέζοι που απολαμβάνουν την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν καλύτερα για την σημερινή αναμέτρηση, αφού δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αντιμετωπίζει ευχάριστο πονοκέφαλο αφού δεν έχει προβλήματα απουσιών πλην των Μίκελ και Όσκαρ που είναι αμφίβολοι με μικροτραυματισμούς, αλλά ακολούθησαν την αποστολή στην «Πόλη του Φωτός».

Απουσίες: –

Σε τέσσερα ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες η Παρί έχει δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, ενώ η Τσέλσι στη Γαλλία έχει τρεις ήττες, μια ισοπαλία και μια νίκη.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

 Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπάγερν Μονάχου

Στην Αρένα του Λβιβ (34.915) θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ουκρανική Σαχτάρ και τηνΜπάγερν Μονάχου για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί από το Novasports 1. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει ορισθεί ο Ισπανός Μαγιένκο με βοηθούς τους συμπατριώτες του Παλομάρ και Γκόμες.

ΣαχτάρΣε φάση προετοιμασίας βρίσκεται η ομάδα της Σαχτάρ που προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 8ο όμιλο. Οι Ουκρανοί έδωσαν σειρά δυνατών φιλικών παιχνιδιών τον τελευταίο μήνα έχοντας μέτρια αποτελέσματα, ενώ σκόραραν σχεδόν σε όλες τις αναμετρήσεις τους. Στο τελευταίο εξ αυτών πριν 10 ημέρες, η ομάδα του Ντόνετσκ επικράτησε της Άααλμποργκ με 1-2 πραγματοποιώντας όμως μέτρια εμφάνιση.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου είχε τη δυνατότητα να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα του αφού δεν αντιμετωπίζει σπουδαία προβλήματα απουσιών. Εκτός μάχης βρίσκεται ο Βραζιλιάνος νεαρός μέσος Μπερνάρντ που μάλλον θα χάσει και τον επαναληπτικό αφού δεν προλαβαίνει να αποθεραπευτεί, ενώ θα απουσιάσει και ο Στεπανένκο που είναι τιμωρημένος.

Απουσίες: Μπερνάρντ (Μ, 5/0), Στεπανένκο (Μ, 6/1)

Bayern MunichΚαταιγιστική ήταν για ακόμα μια φορά η Μπάγερν Μονάχου την περασμένη αγωνιστική της Μπούντεσλίγκα, καθώς  επικράτησε 8-0 του Αμβούργου. Η ομάδα του Μονάχου προκρίθηκε άνετα ως πρώτη από τον όμιλο της και φυσικά έχει ως στόχο μια ακόμα κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πέπ Γκουαδίολα έχει τα σπουδαιότερα όπλα της φαρέτρας του ετοιμοπόλεμα, ωστόσο θα του λείψουν κάποιες καλές εναλλακτικές λύσεις. Μαρτίνες, Λαμ και Αλκαντάρα βρίσκονται εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών, ενώ αμφίβολος παραμένει και ο Τσάβι Αλόνσο.

Απουσίες: Μαρτίνες (Μ, 0/0), Λαμ (Α, 4/0), Αλκαντάρα (M, 0/0)

Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά σε επίσημο ματς. Η Σαχτάρ μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, αλλά η τελευταία της επιτυχία ήταν το 1980. Η Μπάγερν έχει δέκα ματς κόντρα σε Ουκρανούς, όλα απέναντι στη Ντιναμό Κιέβο, έχοντας απολογισμό μια νίκη, μια ισοπαλία και τρεις ήττες εκτός έδρας.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο.

με πληροφορίες από και εικόνες από foxbet.gr