Μπ. Χριστόγλου: Κίτρινη στον Περέιρα, κόκκινη σε τρεις, για τα… θηρία ο διαιτητής

Εμφάνιση απαράδεκτη, που δεν σηκώνει δικαιολογίες. Όταν δυσκολεύεσαι να κάνεις φάσεις, σε μια ομάδα που βρίσκεται εκτός ρυθμού, λόγω διακοπής και δεν μπορείς ν’ αποφύγεις λάθη που κάνεις όλη την χρονιά, ειδικά στην άμυνα, τότε θα φύγεις με δύο γκολ στην πλάτη, με τη ρεβάνς να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Κι αν και ο διαιτητής, βάζει το χέρι του και με το παραπάνω, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη και η αποστολή να φέρεις εις πέρας, αδύνατη.

Πρώτα απ’ όλα με το συγκεκριμένο αμυντικό δίδυμο δεν πας πουθενά. Φτηνά λάθη, κατ’ εξακολούθηση, δεν ταιριάζουν καθόλου οι δύο συγκεκριμένοι, αργοί, βαριά κορμιά, κίνδυνος σε κάθε φάση που πάει να δημιουργηθεί για την ομάδα. Μπορεί τα γκολ να είχαν αρκετή ως μεγάλη δόση τύχης για την Ντνίπρο, αλλά και κάποια λάθη, σαν αυτά που είδαμε απέναντι στην ΑΕΚ, επαναλήφθηκαν.

Ο άλλος που είναι για «κόκκινη κάρτα» είναι ο Αφελάι. Ο άνθρωπος, περιπλανιέται άσκοπα στο γήπεδο και όποιες καλές επιθέσεις του Θρύλου, περνάνε από τα πόδια του, καταστρέφονται άμεσα. Δεν μπορώ να καταλάβω, τι ακριβώς έβλεπε ο Περέιρα στον Ολλανδό που περιφερόταν στο γήπεδο και πέταξε έξω τον Ντοσεβί, που τουλάχιστον στο πρώτο μέρος ήταν δραστήριος. Γενικά από άποψης παρακολούθησης αντιπάλου (σκάουτινγκ), η ομάδα υποφέρει και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα.

Από εκεί και μετά υπήρχαν αποστάσεις στις γραμμές και το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι πως δημιουργικά, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να φτιάξει φάσεις και να σκοράρει εύκολα. Δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια τύπου Εργοτέλη και εντός έδρας με εύκολες ομάδες, αλλά σε άλλα ματς. Αυτό, αν θυμηθείτε, δεν είναι τωρινό πρόβλημα, αλλά όλης της χρονιάς. Το γιατί ο Μπενίτες έχει τεθεί σε καραντίνα είναι κάτι που επίσης, θα πρέπει να εξηγηθεί.

Πάμε τώρα στον διαιτητή, που ήταν πραγματικά για να τον φάνε τα θηρία. Δύο πέναλτι αρνήθηκε στον Ολυμπιακό και μια πολύ αυστηρή απόφαση για φάουλ του Μήτρογλου, στη φάση που μειώνει σε 2-1 και δεν του μετρά το γκολ είναι πολύ αυστηρές. Ξέρω πως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά είναι διαφορετικά να κυνηγάς, έστω και με 2-1 και αλλιώς να πρέπει να γυρίσεις με 2-0.

Η ανατροπή, απέναντι σε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι αξιόλογο είναι πιθανή. Όμως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει τα λάθη του, και να βρει τρόπους να δημιουργήσει φάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

πηγή: sport-fm.gr