Αλαφούζος: «Ο Μαρινάκης έχει ξεπεράσει τα όρια. Η βία είναι απαράδεκτη»

0
102

Δηλώσεις με τις οποίες από τη μία καταδίκασε τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο, αλλά από την άλλη επιτέθηκε στον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έκανε ο Γιάννη Αλαφούζος μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο ισχυρός άνδρας των πράσινων, είπε ότι τόσο ο πρόεδρος των Πειραιωτών, όσο και ο Βίτορ Περέιρα προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους, ενώ για μία ακόμη φορά εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την κωλυσιεργία της δικαστικής υπόθεσης με την εγκληματικό οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, παρά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, παρουσιάστηκε απαισιόδοξος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους πράσινους, λέγοντας πως η διαιτησία ευνοεί τους ερυθρόλευκους και αδικεί το τριφύλλι.

«Αναφορικά με το θέμα της αντίδρασης των οπαδών μας πρέπει αυτά να εκλείψουν από το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει δικαιολογία να προπηλακίζονται παίκτες ή διοικήσεις. Ο κ. Μαρινάκης αποφάσισε να έρθει να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του και έχει ξεπεράσει κάποια όρια. Μιλούσε με τον κ. Σαρρή με πακιστανικό τηλέφωνο ο ένας και κινέζικο ο άλλος. Μιλούσαν για τιμωρίες ομάδων. Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει ευθύνη γιατί ανέχεται να μην προχωράνε υποθέσεις για χειραγώγηση αγώνων. Όταν η Πολιτεία δεν επιβάλει τους νόμους, έχουμε ανάλογα φαινόμενα όπως σήμερα, όπως στο Καραϊσκάκη όπως στον ΟΦΗ Η βία είναι απαράδεκτη», είπε αρχικά ο κ. Αλφούζος.

Και συνέχισε λέγοντας για τον προπονητή του Ολυμπιακού: «Ο κ. Περέιρα προκάλεσε τους οπαδούς μας δείχνοντας σημείο του σώματός του όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα. Αυτό δεν δικαιολογεί όμως την αντίδραση των οπαδών. Ο Ολυμπιακός ήρθε γνωρίζοντας πως έχει αδυναμίες αγωνιστικές, έχει συνηθίσει να έχει θετική διαιτησία, όπως σήμερα κι επειδή φοβόταν να παίξει στα ίσια προσπάθησε να προκαλέσει τους φιλάθλους. Ήταν ηθικοί αυτουργοί. Είχαμε ζητήσει από την Αστυνομία να πάρει οκ. Μαρινάκης θέση σε μπουθ αλλά προτίμησε να προκαλέσει παίκτες και οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ελπίζω να βελτιωθούν κάποτε τα πράγματα» ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν υπήρχε ανοικτή πόρτα μέσω της οποίας μπήκαν στο γήπεδο οι οπαδοί: «Δεν υπάρχει ανοικτή πόρτα ποτέ. Δυστυχώς όπως στο Καραϊσκάκη δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσεις έναν όχλο όταν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα».

Τέλος ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού ρωτήθηκε και για το αν ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες για τον τίτλο, απάντησε: «Με το επίπεδο της σημερινής διαιτησίας δεν έχω ελπίδες. Για κάποιο λόγο αντιπαθούν τον Παναθηναϊκό και συμπαθούν τον Ολυμπιακό. Για τα σημερινά δεν θέλω να απαντήσω γιατί ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα έχω μια προκατάληψη».

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr