Για τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Ντνίπρο. Δηλώσεις προπονητών

Αποφασισμένοι να παλέψουν για να γυρίσουν το 0-2 του Κιέβου οι «ερυθρόλευκοι» με τον Βίτορ Περέιρα να δίνει το σύνθημα: «Να βάλουμε το πρώτο γκολ και θα έρθει και το επόμενο» – Τα πλάνα του Πορτογάλου για την ενδεκάδα

Αποφασισμένος να αντιστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα μετά τα τελευταία αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ο Ολυμπιακός, αρχής γενομένης από το αποψινό κρίσιμο παιχνίδι με την Ντνίπρο. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 του Κιέβου και να προκριθούν στην επόμενη φάση του Europa League. Στην προσπάθειά τους αυτή θέλουν ως σύμμαχο και τον παράγοντα «τύχη» που τόσο τους έλειψε στον πρώτο αγώνα και ίσως να αποδείχθηκε καθοριστικός στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ο Βίτορ Περέιρα έχει καταστρώσει τα σχέδιά του για να μπορέσει να κάμψει τους αμυντικούς -όπως αναμένεται- προσανατολισμούς των Ουκρανών και το βράδυ (22:05, ΑΝΤ1) θα φανεί αν και κατά πόσο θα μπορέσουν οι παίκτες του να αντεπεξέλθουν και να βρεθούν στους «16» της διοργάνωσης.

Ο Πορτογάλος φαίνεται να έχει καταλήξει στις εννιά θέσεις της ενδεκάδας και να διατηρεί τις επιφυλάξεις τους για αυτές του αμυντικού χαφ και του ενός ακραίου επιθετικού. Την πρώτη διεκδικούν Μιλιβόγεβιτς και Ντινγκά ελλείψει του τιμωρημένου Γιάννη Μανιάτη, ενώ για τη δεύτερη υποψήφιοι είναι οι Φορτούνης, Αφελάι και Ντουρμάζ. Σίγουροι, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη της τελευταίας στιγμής πρέπει να θεωρούνται οι Ρομπέρτο στο τέρμα, Σαντάνα και Σιόβας στα στόπερ, Ελαμπντελαουί και Μαζουακού στα άκρα της άμυνας, οι Κασάμι και Τσόρι στο κέντρο, ο Ντοσεβί στο ένα άκρο της επίθεσης και ο Μήτρογλου σε θέση σέντερ φορ.

Την αποστολή αποτελούν οι: Ρομπέρτο, Μέγιερι, Αυλωνίτης, Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς, Σαντάνα, Μαζουακού, Ελαμπντελαουί, Διαμαντάκος, Μήτρογλου, Φορτούνης, Αφελάι, Εντινγκά, Μπενίτες, Κασάμι, Ντομίνγκες, Σιόβας και Ντοσεβί.

Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Μανιάτης, ο τραυματίας Φουστέρ, οι Χάρα, Μπουχαλάκης και Σαλίνο που δεν είναι δηλωμένοι, αλλά και οι Μποτία, Γιαννούλης για λόγους τακτικής.

Περέιρα: Να βάλουμε το πρώτο γκολ και θα έρθει και το επόμενο

Στην παραδοχή ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που θα ήθελε και ο ίδιος για να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλουν και οι οπαδοί του προχώρησε ο Βίτορ Περέιρα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με την Ντνίπρο.

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για το ματς, λέγοντας πως πρέπει «να βάλουμε το πρώτο γκολ, με οργανωμένο παιχνίδι και να είμαστε καλύτεροι σε όσα τα επίπεδα, να κάνουμε ένα παιχνίδι στο δικό μας μέτρο και έτσι θα έρθει και το επόμενο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 46χρονος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου

Για την τακτική που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε το πρώτο γκολ και μετά θα έρθουν και τα άλλα. Το επίπεδό μας πρέπει να είναι πολύ ανώτερο και να ξεπεράσουμε το επίπεδο της Ντνίπρο σε όλα τα επίπεδα. Να βάλουμε το πρώτο γκολ, με οργανωμένο παιχνίδι και να είμαστε καλύτεροι σε όσα τα επίπεδα, να κάνουμε ένα παιχνίδι στο δικό μας μέτρο και έτσι θα έρθει και το επόμενο. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα σε κλειστές άμυνες όχι μόνο εμείς, και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να βρουν λύση.

Είμαστε επαγγελματίες, γνωρίζουμε ότι δεν μπορείς πάντα να νικάς. Στον Ολυμπιακό αυτό συμβαίνει δύσκολο να το δεχτούμε αλλά το δεχόμαστε γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το καλύτερο είναι να δουλέψεις και να το ξεπεράσεις αλλά δεν έχουμε τον χρόνο. Έχουμε όμως τη δυνατότητα να δουλέψουμε με εικόνες και θεωρία και αυτό κάνουμε για αυτό το ματς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε με προσωπικότητα και θάρρος και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε 90΄λεπτά για να πετύχουμε δύο γκολ. Δεν μας πειράζει αν γίνει στα πρώτα δέκα λεπτά ή στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να το κάνουμε με τον δικό μας οργανωμένο τρόπο».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο της ομάδας εν όψει της αναμέτρησης: «Για κάθε ομάδα και κάθε προπονητή και σύλλογο ένα ευρωπαϊκό ματς είναι μία μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση. Ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει πως εκτός από μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα ότι έχει στην Ευρώπη. Θέλουμε να το δείξουμε αύριο. Να δείξουμε πως αξίζουμε να είμαστε σε αυτήν την διοργάνωση. Να παίξει με θέληση, με θάρρος και με αυτοπεποίθηση και να δείξει πως θέλει να προχωρήσει. Το μεγάλο όνομα δεν αρκεί για την πρόκριση. Με ένα οργανωμένο παιχνίδι και την αυτοπεποίθηση που έχει».

Για τα αυτογκόλ που δέχεται ο Ολυμπιακός και τα λάθη που υπάρχουν στην αμυντική λειτουργία της ομάδας: «Ακόμα μία φορά θα επαναλάβω κάτι που έχω ξαναπεί. Τα συνεχόμενα ματς δεν μας επιτρέπουν να δουλέψουμε. Και όταν λέω δουλειά εννοώ στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχουμε τον χρόνο. Και έχουμε την επιλογή να δουλεύουμε και να μην μπορούν μετά οι παίκτες μας ή να κάνουμε αποκατάσταση οι παίκτες στην προπόνηση. Τα λάθη γίνονται είτε από κούραση και επειδή είναι φορτωμένοι οι παίκτες μας είτε επειδή ο αντίπαλος μας αναγκάζει να τα κάνουμε».

Μάρκεβιτς: «Όχι μόνο άμυνα με Ολυμπιακό»

Καθόλου εφησυχασμένος δεν εμφανίστηκε ο Μίρον Μάρκεβιτς μετά τη νίκη της Ντνίπρο επί του Ολυμπιακού εν όψει της αποψινής ρεβάνς. Ο Ουκρανός τεχνικός, που είχε αποκλείσει τους «ερυθρόλευκους» ως προπονητής της Μέταλιστ, τόνισε την ανάγκη να μην αρκεστεί η ομάδα του στην άμυνα.

«Δεν έχει σημασία ό,τι έγινε όταν ήμουν στη Μέταλιστ. Τώρα οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές, αλλά δεν μας εξασφαλίζει τίποτα το 2-0. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παίξουμε με στόχο να διαφυλάξουμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Ολυμπιακός στην έδρα του παίζει πολύ επιθετικά και αν μπούμε στον αγώνα έχοντας το μυαλό μας μόνο στην άμυνα, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Όσο για το αν περιμένει την ομάδα του βελτιωμένη σε σχέση με το πρόσωπο που παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη, είπε: «Δεν ξέρω αν θα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας σε σχέση με το πρώτο μας παιχνίδι στην Ουκρανία και μετά την προετοιμασία μας σ την Τουρκία. Ο χρόνος θα δείξει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μα μη φοβηθούμε και να παίξουμε το παιχνίδι μας».

ΠΗΓΗ: protothema.gr