Α.Ο. Αγγελώνας – Βοίας Νεάπολης 3 – 3 (περιγραφή)

boias_2014

 

 Γκολ: Αλεξάκης με αυτογκολ το 0 – 1 στο 5′, Κωστάκης Σόλων το 1 – 1 στο 37′,  

Κωστάκης Σόλων με πέναλτι το 2 – 1 στο 60′, Λιβανός Κ. το 2 – 2 στο 70′,

Λιβανός Γ. το 2 – 3 στο 75′, Γεώργας το 3 – 3 στο 85′.

Η περιγραφή από τον Βοία Νεάπολης

Ο αγώνας διεξήχθη υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, υπό συνεχή βροχόπτωση, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους παίκτες των δύο ομάδων να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο και να προσφέρουν εντυπωσιακές φάσεις στον κόσμο που πήγε να δει τον αγώνα.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Βοίας μπήκε μπροστά στο σκορ όταν μετά από παράλληλη σέντρα από τα δεξιά του Φοίβου Μπιλλίνη, ο παίκτης της Συκιάς έκανε την προβολή, στέλνοντας άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε με τους γηπεδούχος να έχουν την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να γίνουν απειλητικοί, σε αντίθεση με τον Βοία που είχε δυο καλές στιγμές με απ’ευθείας φάουλ του Γιάννη Λιβανού. Όλα αυτά μέχρι το 37ο λεπτό, όταν μετά από κεφαλιά έπειτα από φάουλ σε πλάγια θέση, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τίποτα περαιτέρω.

Τίποτα όμως δεν προμήνυε το τι θα επακολουθούσε στο 2ο ημίχρονο. Με τη βροχή να δυναμώνει, το ματς προσέφερε ακόμη πιο έντονες συγκινήσεις. Στο 60ο λεπτό, έγινε μία αμφιλεγόμενη φάση, που προκάλεσε εντονότατες διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκου του Βοία. Συγκεκριμένα, παίκτης της ομάδας του Αγγελώνα έπιασε το σουτ από αρκετά μακρινή απόσταση εκτός περιοχής, ο παίκτης του Βοία Κώστας Λιβανός έδιωξε τη μπάλα με το πόδι, η οποία μετέπειτα βρήκε το χέρι του, με την απόφαση να είναι πέναλτι υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, η οποία έτσι έκανε το 2-1. Λίγο αργότερα χάθηκε ανεπανάληπτο τετ α τετ για το Βοία, με τον Νεκτάριο Βλάχο να βρίσκεται μόνος του εντός περιοχής, με το σουτ του όμως να κοντράρεται εν τέλει και να καταλήγει κόρνερ. Παρόλα αυτά, ο Βοίας βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και 10 λεπτά αργότερα ο Κώστας Λιβανός πήρε το αίμα του πίσω σκοράροντας με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό «γάμα» του τερματοφύλακα. Σαν να μην έφτανε αυτό, 5 λεπτά αργότερα, σε μια φάση που έχουμε δει πολλάκις φέτος από το Βοία, οι φιλοξενούμενοι ενορχήστρωσαν μια αντεπίθεση για σεμινάριο, με τελικό αποδέκτη το συνήθη ύποπτο της ομάδας Γιάννη Λιβανό, ο οποίος έκανε το 2-3. Στα υπόλοιπα λεπτά ο Βοίας απείλησε με κάποιες φάσεις, με τους γηπεδούχους να απαντάνε με κεφαλιά που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ούτε αυτό όμως ήταν το τέλος του αγώνα, καθώς στο 88ο λεπτό έγινε μια φάση που λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, το οποίο εκτελέστηκε εντός της μικρής περιοχής. Ο νεαρός τερματοφύλακας του Βοία έκανε έξοδο, όμως στην προσπάθεια του να πιάσει την μπάλα, παρεμποδίστηκε από δύο τουλάχιστον παίκτες των γηπεδούχων. Η μπάλα έπεσε μέσα στην μικρή περιοχή του Βοία, όπου μετά από μία «αναμπουμπούλα» κατέληξε στα δίκτυα για το 3-3, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει σέντρα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και παρόλο που σε αυτή τη φάση δεν υπήρχαν ευτράπελα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων (με τους παίκτες του Βοία να διαμαρτύρονται εντονότατα στο διαιτητή της αναμέτρησης) , ένα λεπτό μετά υπήρξε μία σύρραξη, με αποτέλεσμα την αποβολή ενός παίκτη από κάθε ομάδα και τη λήξη του αγώνα λίγα λεπτά μετά.

7_mar_aggelona_boias

mesi_19is_vath_A1

ΠΗΓΗ: ΕΠΣ Λακωνίας