Λάκωνες δρομείς στο Μαραθώνιο Ναυπλίου. Επιδόσεις

0
79

Την τελευταία Κυριακή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο δεύτερος Μαραθώνιος Ναυπλίου, με πολλές συμμετοχές από τη Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.
Στη πόλη του Ναυπλίου βρέθηκε πλήθος κόσμου, 6000 συμμετέχοντες σε όλες τις αποστάσεις συνολικά, για να συμμετάσχει, αλλά και για να παρακολουθήσει τους αγώνες στους γύρω δρόμους της πόλης.
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο κόσμος απόλαυσε τον καλό καιρό στα σοκάκια της πόλης στα καφέ κ εστιατόρια όπου πλημύρισαν κόσμο.
Να επισημάνουμε εδώ πως ο μαζικός αθλητισμός ακόμα μια φορά αποτέλεσε αφορμή για τη συγκέντρωση χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη σε μία κατά τα άλλα ουδέτερη μέρα, και να αναρωτηθούμε γιατί η πόλη της Σπάρτης δεν διαθέτει ένα ανάλογο γεγονός, πέρα του διεθνή αγώνα Σπάρταθλον, για την προσέλκυση επισκεπτών κ την ανάπτυξη του τουρισμού της.
Οι αρμόδιοι φορείς της πόλης του Ναύπλιου κατάφεραν στη δεύτερη προσπάθεια διοργάνωσης του αγώνα, να τον αναβαθμίσουν έχοντας ως συμμετέχοντες σημαντικούς αθλητές , να κατοχυρώσουν τον αγώνα ενσωματώνοντας των μεταξύ τον επίσημων που γίνονται στη χώρα μας (πιστοποίηση από την AIMS), και να αναβαθμίσουν τον τουριστικό προορισμό του Ναυπλίου με ένα ακόμα ετήσιο γεγονός.
Στα καθ ημάς τώρα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα διεθνές γεγονός που πρέπει να διεκδικήσουμε, και που θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. Φυσικά αναφέρομαι στο SPARTAN RACE (ένα διεθνή αγώνα εξομοιώσεις στίβου μάχης με εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο) που οφείλουμε να το εντάξουμε στη τουριστική φαρέτρα της πόλης μας μετά κ από το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι διοργανωτές, χωρίς μάλιστα ο δήμος μας να διαθέσει χρήματα για τη διοργάνωση του, πέρα από την παραχώρηση γης οι οποία όμως θα δεσμεύεται μόνο για την εβδομάδα διεξαγωγής του αγώνα.
Μία πρόταση επίσης θα ήταν μιας και αρχίζουμε να δημιουργούμε παράδοση στις υπεραποστάσεις έχοντας 6 σπαρταθλητές, και άλλους δρομείς που ασχολούνται με υπερμαραθώνιους, να δημιουργήσουμε έναν αγώνα υπεραπόστασεις στο κεντρικό δρόμο της Σπάρτης την Κ. Παλαιολόγου, που ο γύρος της είναι περί τα 2000 μέτρα και παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα.
Ένας αγώνας 100 χιλιομέτρων(διεξαγωγή παράλληλα με έναν αγώνα 50 χλμ.) θα απαιτούσε 50 γύρους (κάτι εύκολο για αθλητές τέτοιου επιπέδου) θα υπήρχε απόλυτος έλεγχός του αγώνα και παρακολούθησης όλης της διεξαγωγής του από τους θεατές. Ο αγώνας θα μπορούσε λόγω και της ιδιομορφίας του, (απόλυτα επίπεδος), να αποτελέσει προκριματικό αγώνα για το σπάρταθλον σε συμφωνία με τη επιτροπή.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου μαραθωνίου του Ναυπλίου για τους Σπαρτιάτες και Λάκωνες δρομείς.

Μαραθώνιος Δρόμος (216 τερματίσαντες)

Θέση Γενικής κατάταξης ονοματεπώνυμο χρόνος

35 ) Θοδωρής Μαλτέζος 3:27
38) Νίκος Δασκαλόπουλος 3:28 (πρώτος στην κατηγορία 60-69)
55) Νίκος Κωσταρίδης 3:36
80) Σπύρος Θεοδοσόπουλος 3:46
81) Θύμιος Κωσταρίδης 3:46
126) Αναστάσιος Καραμπάτσος 4:07
165) Ιωάννης Πλευρίτης 4:30
193) Αθανάσιος Μπαγιώκος 4:57

Ημιμαραθώνιος δρόμος (859 τερματίσαντες)

27) Σταύρος Σταυρόπουλος 1:26
86) Παναγιώτης Καλογερίνης 1:35
104) Δημήτριος Σπυράκης 1:37
217) Χρήστος Αποστολάκος 1:46
509) Αντωνία Κολοβού 2:04
566) Ειρήνη Γιάννε 2:08
595) Θεοδώρα Φιφλή 2:10

Να ευχηθούμε από καρδιάς τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς της πόλης μας και του νομού μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επίτευξη του ευγενούς στόχου