Βοίας Νεάπολης – Κάστρο Γερακίου 3 – 0 (περιγραφή)

geraki_mpalampanos

Γκολ: Λιβανός το 1 – 0 στο 42′ με απευθείας φάουλ, Μπιλλίνης το 2 – 0 στο 48′, Λιβανός το 3 – 0 στο 70′

H περιγραφή από τον Βοία Νεάπολης

Στο γήπεδο της Νεάπολης, ο Βοίας υποδέχθηκε το Κάστρο Γερακίου, με αποκλειστικό σκοπό τη νίκη, που θα κρατούσε την ομάδα σε απόσταση βολής από την κορυφή της Α1 Κατηγορίας. Από το 1ο λεπτό της συνάντησης φάνηκαν οι προθέσεις της ομάδας του Βοία, που έκλεισε στα καρέ της την ομάδα του Γερακίου.

Στο 1ο ημίχρονο κυριότερη φάση ήταν ένα τετ α τετ του Γιάννη Λιβανού, που ανάγκασε σε εντυπωσιακή απόκρουση τον τερματοφύλακα του Γερακίου που κράτησε το 0-0. Ο Βοίας προσπαθούσε να φανεί απειλητικός και παρόλο που το Κάστρο Γερακίου δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο τους γηπεδούχους, το ημίχρονο φαινόταν πως θα λήξει με 0-0. Στο 42ο λεπτό όμως, ο Βοίας κέρδισε φάουλ, το οποίο εκτέλεσε αριστουργηματικά ο Γιάννης Λιβανός λίγα μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή, αφήνοντας «άγαλμα» τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έτσι έγινε το 1-0 σε κομβικό σημείο.

Στο 2ο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό, ο Χάρης Μπιλλίνης έκανε το 2-0, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ο Βοίας ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα (χαρακτηριστικό το ότι το Κάστρο Γερακίου δεν κατέγραψε ούτε μία τελική προσπάθεια), με το 3-0 να έρχεται στο 70ο λεπτό και πάλι από το Γιάννη Λιβανό, ο οποίος ολοκλήρωσε μία -ακόμη- υποδειγματική αντεπίθεση, δείχνοντας την πολύ μεγάλη ικανότητα της ομάδας στο transition game, μετά από φάουλ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν πολύ αργή επιστροφή.

Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, όμως μία φορά ο Γιάννης Λιβανός (κεφαλιά μόλις άουτ) και μία ο Αντώνης Κοντραφούρης (σουτ στο δοκάρι), αστόχησαν εξ’ επαφής. Έτσι η ομάδα του Βοία έφτασε στους 39 βαθμούς, έναν πίσω από την Άμιλλα Αγίου Ιωάννη (οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες την τελευταία αγωνιστική) και δύο πίσω από τον Α.Ο. Αγγελώνα.

22_mar_bn_kg

ΠΗΓΗ: EΠΣ Λακωνίας