2ος αγώνας scramble στις Καρυές. Ειδικός κανονισμός

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
Ο Αγώνας έφτασε !

Στις 5 Απριλίου ,την Κυριακή των βαΐων ο 2ος αγώνας scramble του πρωταθλήματος νοτίου Ελλάδος θα διεξαχθει στις Καρυές Λακωνίας!
Σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον ,σε μια διαδρομή που τα έχει όλα (μονοπάτια, ποτάμι, φλαταδουρες) μήκους 4.5 χλμ
Περυσι το δοκιμασαμε, φετος το βελτιωσαμε κατά πολύ και ειμαστε ετοιμοι!
Φαρδια πιστα,χωρος για προσπερασεις και γεματος θεαμα!!
Ο Α.Μ.Ο.Σ. εξασφάλισε για τους επισκέπτες προνομιακές τιμές με τους ξενώνες της περιοχής με το δίκλινο να τιμάται στα 40 ευρώ και το τρίκλινο στα 50. Οι Καρυές βρίσκονται σε απόσταση 35 χλμ. από την Τρίπολη προς την Σπάρτη μέσα στην φυσική ομορφιά του Πάρνωνα. Ο Α.Μ.Ο.Σ. υπό την αιγίδα της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. σας προσκαλεί για μια Κυριακή γεμάτη γκάζι ,ανταγωνισμό αδρεναλίνη και μετά το πέρας του αγώνα στην πλατεία του χωρίου με rock ήχους άφθονο κρασί και τοπικά εδέσματα κερασμένα! Σας περιμένουμε όλους!!!

 

ΚΑΡΥΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 3ου ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ SCRAMBLE ΝΟΤΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΟΣ

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ SCRAMBLE NOΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

1. ΓΕΝΙΚΑ

Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σπάρτης “Α.Μ.Ο.Σ.” μετά την έγκριση της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ διοργανώνει τον 2ο αγώνα του περιφερειακού πρωταθλήματος scramble Νοτίου Ελλάδος 2015,σύμφωνα με:
-Tον αθλητικό νόμο 2725/99 και τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις του
-Το γενικό κανονισμό αγώνων scramble της ΑΜΟΤΟΕ
-Τον ειδικό κανονισμό του συγκεκριμένου αγώνα
-Την προκύρηξη scramble για το 2015
-Τα πληροφοριακά δελτία
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή (των Βαϊων ) 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
στην περιοχή του χωριού Καρυές (Αράχωβα) που βρίσκεται 37 χλμ μετά την Τρίπολη.
Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί από 1 Απριλίου και για πληροφορίες που σχετίζονται με τον αγώνα μπορείτε να καλείται στο τηλέφωνο την κ. Χίου Τζίνα 6955066889 ή τον κ. Λαβατσή Γεώργιο 6973240852
Επίσης μπορείτε να στέλνετε τα e-mail σας στο [email protected]

Η σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής, του συμβουλίου των Αγωνωδικών του Αλυτάρχη, Αλυτάρχη Β, Γραμματέα, Τεχνικών Εφόρων έχει ως εξής:
2. OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Λαβατσής Γιώργος
Μέλη: Χίου Τζίνα, Γεροντάκος Αντρέας

Πίνακας Στελεχών

ΑΓΩΝΟΔΙΚΕΣ: Πρόεδρος: Λαφογιάννης Νίκος
Μέλη: Χρυσομάλλης Μανώλης, Γιακουμή Μαρία
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: θα ανακοινωθεί από την ΑΜΟΤΟΕ
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Σταυρόπουλος Σπύρος
ΒΟΗΘΟΣ ΑΛΥΤΑΡΧΗ: Βούλγαρης Γιάννης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Χίου Τζίνα, Μπολοβιτσιώτη Δήμητρα
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΦΟΡΟΙ: Νικολακάκος Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Πέτρος
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΙΑΤΡΟΣ: INTERSALONIKA
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΥΠΕΥΘ. ΚΡΙΤΩΝ: Γεροντάκος Αντρέας
ΥΠΕΥΘ. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΕΣ κ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: ΙRON TEAM
ΥΠΕΥΘ. ΧΩΡΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: Μαγέτος Χρήστος, Κούρος Ηλίας
ΥΠΕΥΘ. PARK FERME: Κουκούτσης Γιώργος

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 30 Μαρτιου 2015
ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 3 Απριλίου 2015
ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ: Κυριακή 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 από 8:00-10:30 π.μ.
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Κυριακή 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 από 8:00-10:30 π.μ.
AΝΟΙΓΜΑ PARK FERME: Κυριακή 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ώρα 8:00 π.μ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ: Κυριακή 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ώρα 11:00
ΕΚΚΙΝΙΣΗ ΑΓΩΝΑ: 11:15 π.μ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: 30’ λεπτά μετά την λήξη του αγώνα(για ακριβή αποτελέσματα και τυχόν ενστάσεις)
ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ:Aμέσως μετά τα ακριβή αποτελέσματα στην πλατεία του χωριού.

4. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διάρκεια του αγώνα είναι :

A. 1:30′ λεπτά + 2 γύρους για τις κατηγορίες S1,S2, SSENIOR, SE(EXPERT)

B. 45′ λεπτά + 1 γύρο για την κατηγορία SB
Η διαδρομή του συγκεκριμένου αγώνα έχει τα εξής στοιχεία: 4 – 4,5 χιλιόμετρα και εξελίσσεται σε δάσος με καστανιές και καρυδιές και μερικά flat κομμάτια (δασικοί δρόμοι) καθώς και μικρό πέρασμα από ποτάμι και αποτελείται από μεσαίας σκληρότητας έδαφος. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη με κορδέλα.

5. ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αθλητές που είναι κάτοχοι αθλητικού δελτίου σε αθλητικά σωματεία της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ. Οι αθλητές που ανήκουν στα σωματεία της ΑΜΟΤΟΕ δηλώνουν την συμμετοχή τους μόνο μέσω των σωματείων που ανήκουν και μόνο δια μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της ΑΜΟΤΟΕ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 30 Μαρτιου 2015 μέχρι 3 Απριλιου 2015και ώρα 23:59. Το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 50€. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μόνο κατά την διάρκεια τεχνικού ελέγχου και θα επιβαρύνονται με 20€. Το παράβολο συμμετοχής επιστρέφεται στους δικαιούχους, αν ματαιωθεί η αναβληθεί ο αγώνας. Κάθε αναβάτης που υπογράφει την δήλωση συμμετοχής του, αποδέχεται ταυτόχρονα και τον Ε. Κ. (Ειδικό Κανονισμό) του αγώνα.

6. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι κατηγορίες που μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα είναι οι κάτωθι :

1) S1 Μοτοσικλέτες δίχρονες έως 144 κ.ε. και τετράχρονες έως 250 κ.ε.
Το νούμερο σήμανσης των μοτοσικλετών είναι σε μαύρο φόντο με λευκούς αριθμούς. Στην κατηγορία αυτή οι αριθμοί αρχίζουν με το ψηφίο (1) ένα.

2) S2 Μοτοσικλέτες δίχρονες από 175 κ. ε. και άνω, και τετράχρονες από 290 κ.ε. και πάνω. Το νούμερο σήμανσης των μοτοσικλετών είναι σε κόκκινο φόντο με λευκούς αριθμούς. Στην κατηγορία αυτή οι αριθμοί αρχίζουν με το ψηφίο (2) δύο.

3) SSENIOR: η κατηγορία αυτή καθορίζεται από την ηλικία του αναβάτη. Εδώ μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν γεννηθεί έως και το 1976. Το νούμερο σήμανσης των μοτοσικλετών είναι σε κίτρινο φόντο με λευκούς αριθμούς. Στην κατηγορία αυτή οι αριθμοί αρχίζουν με το ψηφίο (3) τρία. Στις ανώτερες κατηγορίες (S1-S2-SSENIOR) έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι αθλητές δεν λαμβάνουν μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα ENDURO και MOTOCROSS της ΑΜΟΤΟΕ το 2014.

4) SE(EXPERT): Στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν αθλητές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις κατηγορίες S1, S2 και SSENIOR και δεν βαθμολογούνται. Το φόντο αλλά και το νούμερο των μοτοσικλετών αυτής της κατηγορίας είναι τα ίδια με αυτά που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

5) SB: Στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν αθλητές χωρίς όριο ηλικίας με μοτοσικλέτες ανεξάρτητων κυβικών .Το νούμερο σήμανσης των μοτοσικλετών είναι σε μπλέ φόντο με λευκούς αριθμούς. Η κατηγορία αυτή δεν βαθμολογείται.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Η αρίθμηση των μοτοσικλετών είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνει όπως αναφέρεται στον Ε.Κ. , για να μην δημιουργήσει προβλήματα κατά την διάρκεια του Τ.Ε.

7. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΒΑΤΩΝ

Η ενημέρωση των αναβατών και των συνοδών τους (μηχανικών κ.λπ.) θα γίνει στον χώρο της εκκίνησης μετά το τέλος του τεχνικού ελέγχου. Η παρουσία των αναβατών είναι υποχρεωτική.

8. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ

Πριν την εκκίνηση του αγώνα θα γίνει ένας δοκιμαστικός-αναγνωριστικός γύρος με πλοηγό. Στον δοκιμαστικό γύρο οι αγωνιζόμενοι απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού να περάσουν τον πλοηγό. Πριν τον αγώνα απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού οποιαδήποτε δοκιμή εκτός από την παραπάνω αναφερόμενη.

9. ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει 11:15 πμ.

Διαδικασία και τρόπος εκκίνησης: οι αναβάτες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εκκίνησης υποχρεούνται να είναι κάτω και πίσω από τις μοτοσικλέτες τους. Οι κινητήρες θα είναι σβηστοί. Η εκκίνηση θα δοθεί με το πέσιμο της κόκκινης σημαίας. Κανείς αναβάτης δεν πρέπει να κινηθεί πριν το πέσιμο της κόκκινης σημαίας. Η διαδικασία της εκκίνησης, θα παρακολουθείται από συγκεκριμένους κριτές για τυχόν παρατυπίες. Αναβάτης που θα υποπέσει σε λανθασμένη εκκίνηση (κίνηση πριν το πέσιμο της σημαίας) θα τίθεται εκτός αγώνα. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών θα αποφασιστεί εάν η κατηγορία SB θα χρειαστεί να κάνει ξεχωριστό αγώνα και πριν από τις άλλες κατηγορίες.

10. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η χρονική διάρκεια για τις κατηγορίες S1-S2-SSENIOR-SE(EXPERT) θα είναι 90′ λεπτά + 2 γύρους. Η χρονική διάρκεια του αγώνα για την κατηγορία SB θα είναι 45′ λεπτά + 1 γύρο. Το μήκος της διαδρομής είναι 4 με 4,5 χιλιόμετρα.
Για να θεωρηθεί αναβάτης ότι τερμάτισε πρέπει να έχει καλύψει τουλάχιστον το 75% των γύρων του νικητή της κατηγορίας του.

11. ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ-ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ PITS

Ο χώρος αυτός θα ορίζεται – σηματοδοτείται από είσοδο – έξοδο όπου οι μοτοσικλέτες θα πρέπει να κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Ο ανεφοδιασμός πρέπει να γίνεται με τον κινητήρα σβηστό. Σε αντίθετη περίπτωση ο παραβάτης θα αποβάλλεται από τον αγώνα. Στον χώρο των PITS ο αναβάτης δικαιούται να έχει 2 μηχανικούς. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια εκτός του χώρου επισκευών (PITS).
Σε περίπτωση βλάβης στη διαδρομή η επισκευή μπορεί να γίνει μόνο από τον ίδιο τον αναβάτη και με τα εργαλεία που διαθέτει. Σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας ο αναβάτης τίθεται εκτός αγώνα. Απαγορεύεται με ποινή αποκλεισμού το κάπνισμα.

12. ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (PARK-FERME)

Στον χώρο αυτό μπαίνουν μοτοσικλέτες μετά τον έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων και του Τ.Ε. (Τεχνικό Έλεγχο). Εκεί θα παραμείνουν μέχρι την στιγμή της εκκίνησης.
Θα επιστρέψουν αμέσως μετά τον τερματισμό όπου και θα παραμείνουν για 15′ λεπτά
μετά τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη. Στον χώρο του PARK-FERME απαγορεύεται αυστηρώς η είσοδος σε οποιονδήποτε χωρίς να συνοδεύεται από τον υπεύθυνο κριτή.

13. ΕΠΑΘΛΑ
Τα αναμνηστικά έπαθλα του αγώνα καθορίζονται ως εξής :

Στον πρώτο , δεύτερο, τρίτο κάθε κατηγορίας κύπελλο.
Στον τέταρτο , πέμπτο, έκτο κάθε κατηγορίας μετάλλιο.
Η τελετή απονομής των επάθλων, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού (Καρυές) μετά τα ακριβή αποτελέσματα (εκτιμώμενος χρόνος 30′ λεπτά).

14. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΦΕΣΕΙΣ

Οι ενστάσεις και οι εφέσεις πρέπει να υποβάλλονται σύμφωνα με το δικαιοδοτικό κανονισμό και από τον ίδιο τον ενιστάμενο. Κάθε ένσταση θα πρέπει να αναφέρεται σε ένα μόνο θέμα. Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η ένσταση εναντίον διαπίστωσης γεγονότος που δηλώνεται από τον Αλυτάρχη η από οποιονδήποτε άλλο έχει οριστεί από την οργάνωση για την διαπίστωση αυτού του γεγονότος. Το κόστος της ένστασης ισούται με το παράβολο συμμετοχής, ενώ το κόστος της έφεσης είναι διπλάσιο του παράβολου συμμετοχής.

Ο λόγος υποβολής των ενστάσεων είναι:

1) Για αντικανονική συμμετοχή αθλητή. Υποβάλλεται μέσα σε 15′ λεπτά μετά το πέρας της εξακρίβωσης.
2) Κατά των αποτελεσμάτων εντός των 15′ λεπτών μετά την δημοσίευση τους.
3) Για τεχνικούς λόγους εντός 15′ λεπτών μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ:

Το συμβούλιο των αγωνοδικών είναι αρμόδιο να ερμηνεύσει τον γενικό κανονισμό της ΑΜΟΤΟΕ, καθώς και τον Ε.Κ. (Ειδικό Κανονισμό) του αγώνα σε περίπτωση ασάφειας του.
Το συμβούλιο των αγωνοδικών μπορεί επίσης να αποφασίζει για οποιοδήποτε θέμα δεν προβλέπεται από τον Γενικό Κανονισμό και τον παρόντα Ε.Κ. του αγώνα.

15. ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΗΜΑΤΑ

Εξηγούνται με σαφή τρόπο τα σήματα που δίνονται με σημαίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.

ΣΗΜΑΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ

1)Κόκκινη κινούμενη 1) Υποχρεωτική και άμεση ακινητοποίηση
2)Μαύρη και πινακίδα με αριθμό 2) Ο αναβάτης με τον αριθμό αυτό πρέπει να σταματήσει
3)Κίτρινη ακίνητη 3) Κίνδυνος οδηγήστε με μειωμένη ταχύτητα
4)Κίτρινη κινούμενη 4) Άμεσος κίνδυνος να είστε προετοιμασμένοι
για σταμάτημα. Απαγορεύεται το προσπέρα-
σμα.
5)Μπλέ κινούμενη: η μπλέ σημαία 5) Προειδοποϊηση: Θα σε περάσει αναβάτης που
χρησιμοποιείται από ειδικούς σου καλύπτει γύρο.
πρόσθετους κριτές ειδικευόμενους
για αυτή την σημαία και μόνο.

6)Πράσινη 6) Διαδρομή ελεύθερη, συνήθως βγαίνει μετά
την κίτρινη.
7)Καρό άσπρη μαύρη 7) Σημαία τερματισμού

16. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ
Το πλησιέστερο βενζινάδικο είναι στα 15χλμ από το μέρος του αγώνα(κατεύθυνση από Τρίπολη προς Καρυές. Γεωγραφικό πλάτος : 37°21’20.37″Β Γεωγραφικό μήκος: 22°24’36.19″Α). Τόπος διαμονής στο χωριό Καρυές Λακωνίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τους ξενώνες:

1) ΞΕΝΩΝΑΣ ΒΙΛΑ ΝΥΜΦΕΣ Χριστόπουλος Αντρέας : 2731082128
2) ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑ Μπακιρτζή Μαρία : 6972252645
3) ΑΓΝΑΝΤΙΟ Τσερωτά Βασιλική : 2731095188
4) ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ Κουτσόγιωργας Ιωάννης : 2731095014
5) ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ Πουλοκέφαλου Μαρία : 2731095043

Και κατά τη διάρκεια των απονομών θα ευχαριστήσουμε όλους τους αγωνιζόμενους με μουσική καθώς και άφθονο κρασί με τοπικά εδέσματα!!!!!!!!!

Οι Καρυές είναι ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα και είναι πλημμυρισμένο από καστανιές και καρυδιές. Βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του νομού Λακωνίας στα όρια με τον νομό Αρκαδίας και σε υψόμετρο 950 μέτρα. Το δάσος τόσο κοντά με τα παραδοσιακά σπίτια, οι εναλλαγές των χρωμάτων, η γραφική πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο, η φιλοξενία των κατοίκων προκαλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει τις κρυφές ομορφιές της περιοχής κάνοντας την κάθε μέρα διαμονής του αξέχαστη.

Η τοποθεσία κατοικείται και είναι γνωστή από την αρχαιότητα, με αναφορές τόσο στους κατοίκους της όσο και το ιερό της Καρυάτιδας Αρτέμιδος. Το χωριό συνδέεται επίσης με τις Καρυάτιδες, δηλαδή τα νεαρά κορίτσια των Καρυών οι οποίες απεικονίζονται στο πασίγνωστο μνημείο που βρίσκεται στο Ερεχθείο της Ακρόπολης καθώς και σε ομοίωμα που βρίσκεται σε ύψωμα του χωριού.