Λεωνίδα Σπάρτης: Ανακοίνωση για την άδικη τιμωρία και αφαίρεση βαθμών

‘Αδικη η απόφαση (σκάνδαλο) της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Λακωνίας που την απαρτίζουν οι κύριοι Θ. Δογαντζής, Χρ. Κοντάκος και Νικ. Βλάχος. Μια απόφαση που καταδικάζει την ομάδα του Λεωνίδα Σπάρτης για παραλείψεις και λάθη που έχουν γίνει από την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Λακωνίας.

Το σωματείο μας εκφράζει διαμαρτυρία κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής που αφαιρεί από την ομάδα μας τους 3 βαθμούς που άξια πήραμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο στον αγώνα με τον Πανγυθεατικό στο Γύθειο.

Το θέμα της ένστασης αφορά το δελτίο του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Cani Leonard που γράφει υπηκοότητα ελληνική.  Επίσης δεν έχει ημερομηνία έναρξης και λήξης που προβλέπεται από την έκδοση των δελτίων των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. (κρατήστε το γιατί στην απόφαση το έχουν υπογραμμίσει ως κριτήριο ότι το ξέραμε ενώ δεν το γράφει).

cani_

20150328_094126

20150328_094200

20150328_094229

20150328_094246

Αφού οι κύριοι της πειθαρχικής επιτροπής εξέτασαν τα χαρτιά του ποδ/στη, έψαξαν αν έχουμε καταθέσει πλαστά χαρτιά για να τον βαπτίσουμε έλληνα από αλλοδαπό και δεν βρήκαν κάτι παράνομο από την μεριά μας.

Μετά η πειθαρχική επιτροπή υποστηρίζει ότι η ΕΠΣ έκδωσε λάθος υπηκοότητα στο δελτίο και ότι από την ΕΠΟ δεν έγινε αντιληπτό.  Στην ουσία μας η πειθαρχική επιτροπή παραδέχεται ότι η ΕΠΣ το έφτιαξε λανθασμένο, το έλεγξε και δεν το αντιλήφθηκε η ΕΠΟ η οποία το έστειλε πίσω λανθασμένο και το παραλάβαμε λανθασμένο ως σωματείο. Δεν φταίμε εμείς για τα συνεχόμενα λάθη μας   (ως ΕΠΣ) και φταίτε εσείς που δεν τα αντιληφθήκατε (Λεωνίδας Σπάρτης).

Δηλαδή εμείς τα σωματεία έχουμε την υποχρέωση να γνωρίζουμε τα πάντα και οφείλουμε να ελέγχουμε την ορθότητα των πράξεων της ΕΠΟ και της ΕΠΣ.  Nα τιμωρούμαστε για τα λάθη μας και τα λάθη της ΕΠΣ και της ΕΠΟ;

Σας πληροφορούμε ότι έχουμε άλλον ποδ/στη Αναστάσιο Τσάνη αριθμό δελτίου 1303656 με ελληνική ταυτότητα ημερ. έκδοσης 14-6-2008 και έως και σήμερα παίζει στην ομάδα με το δελτίο να αναγράφει Αλβανία. (ομογενής).

Είχαμε υποχρέωση να το γνωρίζουμε αλλά για 8 χρόνια παίζει με άλλη υπηκοότητα και αυτό δείχνει ότι δεν είχαμε γνώση ούτε για τη μία ούτε για την άλλη περίπτωση, συγχωρέστε μας.

tsanis
tautotita_tsani

‘Οσο για την κατηγορία που μας επισυνάπτεται στην απόφαση ότι γνωρίζαμε το λάθος και το αποκρύψαμε, σας εκμυστηρευόμαστε ότι στις 29 ή 30 Ιανουαρίου εγώ προσωπικά ο πρόεδρος του Λεωνίδα Σπάρτης  πήγα με το δελτίο του ποδ/στη Cani Leonard στα γραφεία της Ένωσης για διευκρινίσεις και όχι για καφέ. Εσείς κύριε Δογαντζή το ξέρατε αυτό; Kαι αν ναι τι αποφαση πήρατε, γιατί υπογραμμίζεται τη λέξη υποχρέωση και γιατί μας κατηγορείται ότι το αποκρύψαμε;

Θεωρείται ότι λανθασμένα έχει γίνει η εκτύπωση του δελτίου αλλά δεν θεωρείται ότι και από την μεριά μας έγινε λάθος το ότι δεν είχε πέσει στην αντίληψή μας η λάθος υπηκοότητα του δελτίου.

Παρόλα αυτά ισχυρίζεστε ότι το σωματείο είχε γνώση για το δελτίο και βγάλετε μια απόφαση με υποθέσεις και ισχυρισμούς και όχι με πραγματικά γεγονότα .

Είστε εκεί για να προστατεύεται τα σωματεία, όχι να κάνετε λάθος εις βάρος τους. Εάν δεν ξέρετε να κάνετε τη δουλειά σας και να βγάζετε σωστές αποφάσεις, δεν είναι ντροπή να παραιτηθείτε αλλά όσο είστε εκεί προσπαθήστε να μην κάνετε τόσα συνεχόμενα λάθη στο μέλλον γιατί κύριοι πάλι κάποιο άλλο σωματείο θα πληρώσει τα δικά σας λάθη.

Συμπεράσματα

1. Λανθασμένη έκδοση δελτίου από την ΕΠΣ

2. Το λάθος δεν έγινε αντιληπτό από την ΕΠΟ

3. Παραλαβή δελτίου από ΕΠΟ προς ΕΠΣ χωρίς έλεγχο.

4. Ημερομηνία έκδοσης και λήξης αλλοδαπών δεν αναγράφεται στο δελτίο παρόλο που ισχυρίζονται στην απόφαση τους ότι αναγράφεται.

5. σε παρόμοια περίπτωση του Αναστάσιου Τσάνη και για 8 χρόνια δεν του αλλάξαμε υπηκοότητα.

6. υποχρέωση και γνώση του σωματείου να ξέρει ότι ο ποδ/στης δεν έχει ελληνική αλλά αλβανική υπηκοοότητα.

Για αυτό το 6ο στοιχείο τιμωρηθήκαμε.

Εμείς αντί για μια συγγνώμη που περιμέναμε, τιμωρηθήκαμε και για εμάς υπάρχει δόλος προς το σωματείο μας, ντροπή.

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός αρχηγός

Πολυζώης Γιακουμής                                                      Στέλιος Χατζάκος