Πανγυθεατικός: Σημαντική επιτυχία για την ακαδημία

0
68

Η ακαδημία του Πανγυθεατικού είναι μια από τις 125 ακαδημίες απ’όλη την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη ακαδημιών της ΟΠΑΠ.

Πριν από περίπου 4 μήνες η ΟΠΑΠ Α.Ε. παρουσίασε το πανελλήνιο πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης  125 ακαδημιών ποδοσφαίρου “Ανάπτυξη – Εκπαίδευση – Εκσυγχρονισμός των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών” , με το σύνθημα “Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι”. Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΠΑΠ και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και στις αρχές τουGrassroots, του καλύτερου νεανικού αθλητικού μοντέλου παγκοσμίως, απευθύνεται σε 10.000 περίπου παιδιά ηλικίας  7 – 10  ετών και στοχεύει στην ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

Ακολουθώντας μια ιδιαίτερα αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία αξιολόγησης λαμβάνοντας δηλαδή υπόψη της τα πτυχία των προπονητών, τις εγκαταστάσεις, το προπονητικό υλικό, τον αριθμό των παιδιών και εν γένει την οργάνωση και τη δομή της Ακαδημίας, ενέταξε στο πρόγραμμα αυτό και την Ακαδημία του “Πανγυθεατικού”.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιτυχία  καθώς μετά από αξιολόγηση (τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 23 Μαρτίου 2015) επιβραβεύεται η δουλειά που γίνεται στα τμήματα της ακαδημίας των μπλέ της πόλης τα τελευταία χρόνια με την επανίδρυση του ιστορικού συλλόγου της πόλης.
Έτσι η ακαδημία του Πανγυθεατικού συμμετέχοντας για πρώτη φορά θα επωφεληθεί από αυτό το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ισχύος μέχρι 30/6/2016), το οποίο περιλαμβάνει :

1. Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους

2. Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA  και της FIFA.
3. Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά.
4. Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και

5. Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό.

ΠΗΓΗ: githio-click