«Αγώνας δρόμου» και αναζήτηση χορηγών από το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου για το ταξίδι στη Γουατεμάλα

0
87

Σε διαδικασία αναζήτησης χορηγών βρίσκεται πλέον το 1o ΕΠΑΛ Αγρινίου, μετά τον «τοίχο» που βρήκε μπροστά του από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των πρωταθλητών Ελλάδος στο σχολικό ποδόσφαιρο  στην μακρινή Γουατεμάλα για την συμμετοχή του στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες των παιδιών , των γονιών και των εκπαιδευτικών τους  δεν απέδωσαν, παρά την έκταση που πήρε το πρόβλημα τους, τόσο με την επιστολή που έστειλαν στον ίδιο των πρωθυπουργό, την παρέμβαση του δημάρχου Αγρινίου στο Υπ. Παιδείας, αλλά και την δημοσιότητα που επεδίωξαν, μέσω της προβολής του αιτήματος ους, τόσο των ιδίων όσο και της πρωταθλήτριας ομάδας ποδοσφαίρου στα κορίτσια, λυκείου από τη Θεσσαλονίκη που έχει ακριβώς το ίδιο θέμα.

Το σχολείο του Αγρινίου  έστειλε αίτημα οικονομικής στήριξης στον ΟΠΑΠ που απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες τουagriniopress.gr  ότι οριστική απάντηση θα λάβουν αύριο στο Δ.Σ. του Οργανισμού και ότι οι διαδικασίες αίτησης των εγκρίσεων είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Εδώ υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα, αφού οι ημερομηνίες πλέον είναι ιδιαίτερα πιεστικές και η αποστολή της ομάδας θα  πρέπει να έχει αναχωρήσει μέχρι 8 έως 10 Απριλίου το αργότερο. Εξαιτίας την νομοθεσίας που διέπει αυτού του είδους τις διαδικασίες θα πρέπει να  γίνει καταρχήν  δωρεά από τον ΟΠΑΠ στο Υπουργείο, αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, μια διαδικασία που αναμένεται να απαιτήσει χρόνο που σε αυτή τη φάση είναι πολύτιμος.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και μεγάλες αθλητικές εταιρίες, όμως και εδώ απαιτείται η ίδια παραπάνω διαδικασία.

Τα χρήματα που χρειάζονται για διαβατήρια και μεταφορικά είναι περίπου  30.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η  προκήρυξη του πρωταθλήματος έλεγε ρητά ότι ο Πρωταθλητής Ελλάδας θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο για την αποστολή στις διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που δεν έγινε όμως, αφού υπήρχε αρνητική απάντηση λόγω έλλειψης πόρων. Πληροφορίες αναφέρουν μαλιστα  πως λίγες μέρες μετά την αποστολή της επιστολής στον κ. Τσίπρα , η Γραμματεία του πρωθυπουργού ενημέρωσε το σχολείο πως δεν έλαβε ποτέ τέτοια επιστολή!

Στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου , νικητής και εκπρόσωπος της χώρας στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αναδείχθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου για τα αγόρια. Το σχολείο του Αγρινίου διακρίθηκε μεταξύ 1.200 λυκείων που έλαβαν μέρος πανελλαδικά ενώ  για τα κορίτσια, πρωταθλήτριες είναι οι μαθήτριες ε λυκείου της Θεσσαλονίκης, που κάνουν τώρα και αυτές τον δικό τους αγώνα, για τον ίδιο σκοπό.

Το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου , εάν τελικά καταφέρει να αγωνιστεί, θα παίξει στον ίδιο όμιλο με Βραζιλία, Αίγυπτο, Γουατεμαλα, Πουέρτο Ρίκο και Φιλανδία.

ΠΗΓΗ: agriniopress.gr