‘Αμιλλα Αγίου Ιωάννη: Δήλωση Στέφανου Σγούρδα για τη φετινή αγωνιστική χρονιά της ομάδας

0
80

O τεχνικός διευθυντής Στέφανος Σγούρδας μίλησε στο isports.gr για όλα τα θέματα της φετινής αγωνιστικής περιόδου της Άμιλλας Αγίου Ιωάννη.

Με τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες προσωπικές σκέψεις.
Καταρχάς πολλά συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια ομάδα του Α.Ο ΑΓΓΕΛΩΝΑΣ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του ΒΟΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ για την κατάκτηση της 2ης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στην απευθείας άνοδο στην Α κατηγορία Λακωνίας.  Ευχής έργο να κερδίσει και η ομάδα της Α.Ε ΣΠΑΡΤΗΣ την άνοδο που θα επιτρέψει την άνοδο και στην δική μας ομάδα ως 3η στο πρωτάθλημα της Α1.
Ήταν μία χρονιά με αρκετές ιδιαιτερότητες όπως η κάθε μία ξεχωριστά από μόνη της.
Η χρονιά ξεκίνησε περί τα μέσα ΙΟΥΛΙΟΥ όταν και άρχισαν οι πρώτες συζητήσεις σχετικά με την στελέχωση του ρόστερ μας.  Δύσκολη προσπάθεια μιάς και η αρχική μας σκέψη ήταν να πορευτούμε με τα παιδιά που είχαμε στην ομάδα από την προηγούμενη χρονιά και που είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα ΝΕΩΝ (γεννηθέντες 1997-98-99).  Δυστυχώς όμως η μή κατάρτιση ομάδας της Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ νωρίς, οδήγησε τους υπεύθυνους στην απόφαση ότι αρκετά από τα παιδιά(8) θα πάρουν μεταγραφή στην Α.Ε.Σ.  Άν και αντίθετος σε αυτή την προοπτική υπήρξε συμφωνία, ώστε οι νεαροί παίκτες να διεκδικήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.
Η σκέψη μου αυτή βασιζόταν στο ότι η ομάδα της Α.Ε.Σ λόγω του βάρους του πρωταθλητισμού δεν θα έδινε ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά πράγμα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ επιβεβαιώθηκε.
Το βασικό μας πλάνο στην στελέχωση της ομάδας με νεαρούς παίκτες δεν βγήκε ποτέ από το μυαλό μας.Άξιο αναφοράς ότι στα περισσότερα παιχνίδια ο μέσος όρος ηλικίας ήταν κάτω από 21 χρονών.  Πιστέψτε με πολύ δύσκολο.
Πραγματοποίηση εργομετρικών(23 Αυγούστου με την οικονομική συμμετοχή των παικτών (λόγω οικονομικών δυσκολιών της ομάδας) πράγμα που κάνει τα παιδιά και τους γονείς άξιους συγχαρητηρίων).
Προετοιμασία με πρωινές(7 το πρωί) και απογευματινές προπονήσεις σε επιστημονικά πρότυπα και συμβουλές από την ομάδα εργομετρικών της ERGO-LIFE.
Πέρας προετοιμασίας χωρίς κανένα απρόοπτο και έναρξη πρωταθλήματος και κυπέλλου με προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες για τη ομάδα πολύ υψηλούς.
Επίσκεψη προπονητικού team συνοδεία προέδρου στην Αθήνα στην έκθεση FOOTBALL EXPO και ενημέρωση πάνω στο αντικείμενό μας.
Μετά από το τέλος της σαιζόν μετά από 7 μήνες βρίσκει την ομάδα 3η και προσωπικά ελαφρά στεναχωρημένο.
Και εάν ο στόχος που είχα θέσει(1η θέση) δεν υλοποιήθηκε τουλάχιστον μας έχει κάνει σοφότερους σε πολλά θέματα.(όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και παιδαγωγικά).
Στεναχωρηθήκαμε, στεναχωρήσαμε, αδικηθήκαμε, αδικήσαμε, κερδίσαμε, ηττηθήκαμε και πλήθος άλλα συναισθήματα συνέθεσαν το παζλ όλης της χρονιά που πέρασε.
 Πάντα προσηλωμένοι όμως στους στόχους μας δεν παρεκκλίναμε από αυτούς και προπάντων δεν χρησιμοποιήσαμε αθέμιτα μέσα επίτευξης στόχων,πιστοί στα ιδανικά και στις αξίες μας. Αυτό προσωπικά με κάνει περήφανο.
Με γνώμονα το σωστό και όμορφο ποδόσφαιρο προσπαθήσαμε να διδάξουμε στους αθλητές μας τον σωστό τρόπο μέσα από τους σωστούς κανόνες. Δεν προσπαθήσαμε να παίξουμε αντιποδόσφαιρο σκοπιμότητας (πράγμα που πληρώσαμε σε αρκετά παιχνίδια)και που τελικά μας στέρησε το πρωτάθλημα.
Θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Π.Σ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και την ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ για την συνεργασία μας όλη την χρονιά.  Άσχετα εάν σε αρκετά θέματα έχω διαφορετικές απόψεις αυτό δεν ακυρώνει την καλή δουλειά που γίνεται.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομάδας Κύριο Γιάννη Ηλιόπουλο που ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας.
Ακόμα μεγαλύτερο στο συνεργάτη και φίλο πάνω από όλα Νίκο Μηλιάκο.
Κι αν πτωχική την βρείς,η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τί σημαίνουν.