Γ’ Εθνική: Ολοταχώς για Γ’ οι σύντεκνοι! Ενδεχόμενο για Α.Ε. Σπάρτη. Αύξηση των ομάδων που ανεβαίνουν στη Β’ Εθνική

0
73

Σχόλιο isports.gr: Στη Γ’ Εθνική πιθανόν να αγωνίζονται τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο ΟΦΗ και Εργοτέλης.  Κανονικά οι κρητικές ομάδες αγωνίζονται στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ενώ η αν η Α.Ε. Σπάρτη ανέβει θα αγωνιστεί στον 3ο όμιλο.  Φυσικά οι προθέσεις της ΕΠΟ αν επαληθευτεί το σενάριο και υποβιβαστούν οι δύο κρητικές ομάδες μπορούν να κρύβουν εκπλήξεις και ανακατατάξεις στους ομίλους της Γ’ Εθνικής. Δηλαδή να τοποθετήσουν τη μία στον 3ο όμιλο, συνεπώς να είναι αντίπαλος της Α.Ε. Σπάρτη και την άλλη στο Δ’ για να έχουν πολλές πιθανότητες να ανέβουν και οι δύο κρητικές στη Β’ Εθνική.  Οι αλλαγές στους ομίλους της Β’ και Γ’ Εθνικής γίνονται σχεδόν κάθε χρονιά και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης. To πιο πιθανό σενάριο είναι να βρίσκονται και οι δύο στο 4ο όμιλο και να ανεβαίνουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο στη Β’ κάτι που θα αυξήσει τις πιθανότητες της Α.Ε. Σπάρτη να ανέβει στη Β’ Εθνική.  Εδώ και φέτος εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ‘Αρης είναι 2ος στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής (4 βαθμούς πίσω από τον Πανσερραϊκό) μπορεί να ανέβουν οι δύο …

 

Αν για τον ΟΦΗ θεωρείται δεδομένο πως του χρόνου θα παίζει στην τρίτη κατηγορία, όλο και περισσότερα σενάρια θέλουν τον Εργοτέλη να… ακολουθεί τον ίδιο δρόμο (αν υποβιβαστεί).

Έτοιμη να… ανοίξει την αγκαλιά της και να δεχθεί ακόμα δύο Σουπερλιγκάτες ομάδες είναι η Γ’ Εθνική.

Ο πρώτος είναι ΟΦΗ. Εδώ και καιρό για την ομάδα του Ηρακλείου έχει φανεί πως είναι μονόδρομος η λύση της τρίτης κατηγορίας, μετά την απόσυρσή της από το πρωτάθλημα λόγω χρεών και οικονομικών προβλημάτων. Άπαντες στο σύλλογο φαίνεται πως έχουν πάρει ήδη την απόφαση για αυτή την κίνηση που θα του δώσει την ευκαιρία να «καθαρίσει» και να επανέλθει δριμύτερος στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε και κόσμο έχει και γήπεδο έχει και φανέλα έχει και παίκτες που θα ματώσουν γι’ αυτήν.

Ο άλλος είναι ο συμπολίτης Εργοτέλης. Το τελευταίο διάστημα όλο και φουντώνουν τα σενάρια και οι… δηλώσεις αρμοδίων περί παρόμοιας κίνησης απ’ τους Ηρακλειώτες. Βέβαια, όλα αυτά θα αποφασιστούν εφόσον τελικά η ομάδα υποβιβαστεί απ’ τη Σούπερ Λίγκα αγωνιστικά, καθώς ακόμα δίνει τον… αγώνα της (με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ της).

Χαρακτηριστικές είναι και οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, ο οποίος τόνισε πως ο σύλλογος της πόλης του θα επιλέξει την Γ’ (εφόσον ολοκληρωθεί το μοιραίο φέτος).

Φυσικά μένει να δούμε και την αντίδραση της Κυβέρνησης σε όλα αυτά. Διότι πρόθεση του νέου Υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή είναι να… κόψει τη δυνατότητα των ομάδων να πέφτουν οικειοθελώς και όποτε θέλουν για να «σβήνουν».

ΠΗΓΗ: mikriliga.com