Καλπάζει ο γιατρός, πτώση για Μάρκεζ. Βαθμολογία (βίντεο Μαρκέζ-Ρόσι)

0
204

 

0724265rossi-marc780x390

Μονομαχία Ρόσι – Μαρκέζ

https://youtu.be/F8Bswek45NQ
telos_2is_vathmologia_moto_gp

ΠΗΓΗ: moto-gp

Ο Βαλεντίνο Ρόσι κατέκτησε την δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα MotoGP έπειτα από τρεις αγώνες, την ώρα που ο Μαρκ Μαρκεθ είχε πτώση και δεν κατάφερε να τερματίσει (VIDEO).

Σαν το παλιό καλό κρασί, ο Βαλεντίνο Ρόσι δείχνει πιο ώριμος από ποτέ για την διεκδίκηση του όγδοου παγκόσμιου τίτλου στη μεγάλη κατηγορία των MotoGP. Ο Μαρκ Μάρκεθ, ο δυο φορές κάτοχος του τίτλο, παλεύει να… τριτώσει το καλό, όμως απέναντί του έχει έναν αναβάτη “αγριεμένο” και έτοιμο για μεγάλα πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο Grand Prix της Αργεντινής, ο “γιατρός” -αν και ξεκίνησε από την 8η θέση- έκοψε πρώτος το νήμα και έφτασε τις δυο νίκες σε τρεις αγώνες, εκμεταλλευόμενος άριστα την πτώση του Ισπανού, ο οποίος δεν κατάφερε να τερματίσει και βλέπει την… πλάτη του Ιταλού στη βαθμολογία και αρκετών ακόμη. Βέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη…

Στον προτελευταίο γύρο του αγώνα, η Repsol Honda του Μάρκεθ βρήκε τη μηχανή του Ρόσι σε προσπάθεια να τον προσπεράσει (ήδη του είχε κάνει προσπέραση ο Ιταλός), με αποτέλεσμα να πέσει και να μην καταφέρει να συνεχίσει. Ένα μοιραίο λάθος που του κόστισε ακριβά την ώρα που διεκδικούσε τη νίκη.

Πίσω από τον αναβάτη της Yamaha τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati και τρίτος ο Καλ Κράτσλοου με LCR Honda. Τέταρτος ήρθε ο Αντρέα Ιανόνε με Ducati και ακολούθησε ο Χόρχε Λορένθο με τη δεύτερη Yamaha. Ο αντικαταστάτης του τραυματία, Ντάνι Πεδρόσα στη Honda, Χιρόσι Αογιάμα, επίσης δεν τερμάτισε.

Ο Ρόσι έφτασε τους 66 βαθμούς σε τρεις αγώνες, ακολουθεί ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με 60, ο Αντρέα Ιανόνε με 40, ο Χόρχε Λορένθο με 37 και ο Μαρκ Μάρκεθ με 36. Πλέον, όλοι οι αναβάτες κοιτάζουν το επόμενο Grand Prix στην πίστα της Χερέθ (3/5).

ΠΗΓΗ: sport24.gr