Βοίας Νεάπολης: Aπολογιστικό άρθρο αγωνιστικής περιόδου 2014-2015

Μία πολύ όμορφη αγωνιστική χρονιά, με συνεχή εναλλαγή συναισθημάτων έφτασε στο τέλος της για την ομάδα μας, τον Βοία. Η ομάδα έφτασε κυριολεκτικά μερικά λεπτά μακριά από τον τίτλο της Α1 κατηγορίας, όμως ένα γκολ έφτανε για να την αφήσει στη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Μία 2η θέση η οποία συνεπάγεται την άνοδο και επιστροφή της ομάδας στην Α’ Κατηγορία. Όμως η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός στην αρχή της σεζόν. Πέραν του προφανή στόχου της άνετης παραμονής στην κατηγορία, δόθηκε από την αρχή έμφαση στο να αφομοιώσουν οι παίκτες έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, με τις ανάλογες φυσικά παραλλαγές ανάλογα με τις περιστάσεις του εκάστοτε αγώνα. Πέραν τούτου πολύ θετική ανταπόκριση υπήρχε από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας οι οποίοι αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και άρχισαν και αυτοί σιγά-σιγά να μπολιάζονται στην υπόλοιπη ομάδα. Πρέπει τέλος να τονισθεί ότι ο Βοίας μετά από αρκετά χρόνια είχε πολύ θετικές επιδόσεις και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του, γνωρίζοντας μόλις δύο ήττες σε 11 αγώνες, έχοντας 5 νίκες και 4 ισοπαλίες, με τέρματα 22-20 υπέρ του.

Σε μια μικρή ανακεφαλαίωση του πρωταθλήματος, η ομάδα μας στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Έτσι, ενώ ξεκίνησε με νίκη με 2-1 επί του Κρόνου Αγ. Δημητρίου (νίκη που επετεύχθη με γκολ στο 90ο λεπτό) και την 4η αγωνιστική επικράτησε με άνεση 4-1 επί του ισχυρού Περιστερίου-Φιλισίου, στις ενδιάμεσες δύο αγωνιστικές ηττήθηκε με 3-0 εκτός από τον Αμυκλιακό και έμεινε στη λευκή ισοπαλία εντός με τον αδύναμο Τρινασιακό. Στην 6η αγωνιστική ήρθε και η 1η εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Ήφαιστο Βρονταμά (με γκολ στο 86’ και ενώ από το 61ο λεπτό αγωνιζόμασταν με 10 ποδοσφαιριστές) για να ακολουθήσουν όμως το εντυπωσιακό 4-0 επί της μετέπειτα πρωταθλήτριας Αγγελώνας και το 1-2 στο τυπικά εκτός έδρας ντέρμπι με το συντοπίτη Εθνικό Βατίκων. Ακολούθησε το 2-3 επί του Α.Ο. Κροκεών, όμως τη 10η αγωνιστική ο Βοίας γνώρισε τη 2η και τελευταία του εκτός έδρας ήττα από το Κάστρο Γερακίου με 4-0, με τον 1ο γύρο να κλείνει με το εντός έδρας 1-1 με την Άμιλλα Αγίου Ιωάννη.

Στον 2ο γύρο ο Βοίας εμφανίστηκε πολύ πιο σταθερός και παρέμενε αήττητος (4 νίκες και 2 ισοπαλίες) μέχρι την 18η αγωνιστική όταν και ηττήθηκε με 1-2 από τον Εθνικό Βατίκων σε μία επανάληψη του 1ου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Στην 19η αγωνιστική ακολούθησε το αμφιλεγόμενο 3-3 με τον Α.Ο. Αγγελώνα, με την ομάδα μας αν και καλύτερη να μην μπορεί να πάρει τους 3 βαθμούς, ένα αποτέλεσμα που εν τέλει έκρινε και την πορεία του πρωταθλήματος. Δύο εύκολες νίκες (4-0 τον Α.Ο. Κροκεών και 3-0 το Κάστρο Γερακίου) ακολούθησαν και η τελική κατάταξη της ομάδας έμελλε να κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι με την Άμιλλα Άγιου Ιωάννη. Εκεί η ομάδα μας στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων επικρατώντας με 1-4, όμως αυτό δεν έφτανε για να της χαρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς στο 84ο λεπτό ο Α.Ο. Αγγελώνας πετύχαινε το τελικό 1-0 έναντι του Εθνικού Βατίκων (σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερίσχυε ο Βοίας).

Με τη λήξη του πρωταθλήματος, έχουν ήδη αρχίσει οι ενέργειες στο εσωτερικό της ομάδας, ούτως ώστε η αρχή της επόμενης αγωνιστικής σεζόν να την βρει έτοιμη σε όλους τους τομείς. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει αρκετές ενέργειες για την περαιτέρω δραστηριοποίηση και προβολή της ομάδας, η οποία αποτελεί σημαντικότατο και αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού της Νεάπολης, αλλά και ολόκληρης της περιοχής των Βατίκων. Ανακοινώσεις για όλες αυτές τις δραστηριότητες θα γίνουν και από τη σελίδα μας αυτή, όταν υπάρχει κάτι ολοκληρωμένο, ενώ επίσης αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα διοικητικά δρώμενα του Βοία από το νυν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Θα κλείσουμε το απολογιστικό αυτό άρθρο με τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο από την επίσημη σελίδα της ΕΠΣ Λακωνίας όπου παρουσιάζονται τα επίσημα στατιστικά της ομάδας μας για τη χρονιά 2014-2015. Να σημειωθεί ότι αναφέρονται και οι παίκτες της ομάδας παίδων του Βοία, η οποία συμμετείχε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, πλην όμως αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα με το πέρας της 7ης αγωνιστικής.

http://www.epslak.gr/teams/display_team_stats.php?team_id=34