Ο Τσάκωνας 20.31, ατομικό ρεκόρ, 4η επίδοση όλων των εποχών! Δήλωση

Είναι ένας από τους πιο συνεσταλμένους και μετρημένους Ελληνες αθλητές. Η σημερινή του εμφάνιση όμως…τρέλανε ακόμη και τον ίδιο και τον έκανε να δει ακόμη πιο αισιόδοξα την φετινή σεζόν.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας είναι ένας αθλητής με σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Ο έμπειρος αθλητής με τη σημερινή του εμφάνιση στους Διασυλλογικούς Αγώνες στα Χανιά έδειξε πως φέτος μπορεί να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω, καθώς διένυσε τα 200 μ. σε 20.31 με άπνοια και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Ένα ρεκόρ που τον φέρνει στην τέταρτη θέση όλων των εποχών για τη χώρα και στην 12η αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Ο Τσάκωνας δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα, δεδομένο του ότι ακόμη κι ο ίδιος δεν περίμενε αυτή την εποχή να τρέξει τόσο γρήγορα. «Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα πως θα τρέξω τόσο γρήγορα. Ηξερα πως μπορώ να κάνω μια επίδοση κάτω από 20.70, όμως, όχι δεν περίμενα αυτόν τον χρόνο. Εχω μία εβδομάδα που έχω αρχίσει να ξεκουράζομαι. Εχω πολύ προπόνηση πάνω μου και σε καμία περίπτωση αυτή την εποχή δεν θα μπορούσα να είμαι φορμαρισμένος», είπε αρχικά ο 25χρονος και συμπλήρωσε: «Το μόνο που αλλάζει από εδώ και πέρα είναι πως με αυτή την επίδοση θα καταφέρω να βρω ευκολότερα κάποιους αγώνες στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας έως το Παγκόσμιο του Πεκίνου. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά αέρα, πρέπει να παραμένω συγκεντρωμένος και ήρεμος».

Ο Τσάκωνας, ο οποίος παραδέχθηκε χαριτολογώντας πως…τρελάθηκε με το 20.31, είδε στον τερματισμό το χρονόμετρο να γράφει 20.09. «Εντάξει η αλήθεια είναι πως ένοιωθα πολύ καλά στην κούρσα, αλλά όταν είδα το 20.09 …έμεινα». Το προηγούμενο ρεκόρ του Τσάκωνα ήταν 20.41, από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

ΠΗΓΗ: http://www.segas.gr/