Ε.Ο.Σ. Σπάρτης: Ανακοίνωση για επιχείρηση διάσωσης στον Ταϋγετο

H φωτογραφία είναι εικόνα αρχείου

 

Με αφορμή την επιχείρηση εντοπισμού 2 επισκεπτών ορειβατών που αγνοούνταν στην ευρύτερη περιοχή της κορυφογραμμής του Ταϋγέτου από το βράδυ της 9ης μέχρι το μεσημέρι της 10ης Μαΐου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει  τις ευχαριστίες του και το δημόσιο έπαινο προς όλους τους εμπλεκόμενους, φορείς και πρόσωπα, για την επιτυχή έκβαση -και ιδιαιτέρως :

 

► στα μέλη του Βαγγέλη Αντωνόπουλο & Δήμητρα Κωστάκου (διαχειριστές ορειβατικού καταφυγίου Ταϋγέτου) και Ρούλα Τζαβιδοπούλου (Αναβρυτή) για την άμεση κινητοποίησή τους και τη συνεχή ροή πληροφοριών.

 

► στους συνορειβάτες από τον Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας που, πραγματοποιώντας συμπτωματικά ανάβαση στην κορυφή, ενημερώθηκαν και ανέλαβαν πρόθυμα ρόλο «ανιχνευτών», βοηθώντας ουσιαστικά την επιχείρηση που ακολούθησε.

 

► στη Διοίκηση και στους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης –Παράρτημα Λακωνίας που συγκρότησαν σε «μηδενικό χρόνο» πεζοπόρες ομάδες και, με άψογο συντονισμό και κατάλληλη αξιοποίηση της συνεχούς πληροφόρησης, εντόπισαν τους αγνοούμενους ορειβάτες και τους συνόδευσαν με ασφάλεια μέχρι τη βάση.

 

► στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης  για την άμεση κινητοποίηση και τη συγκρότηση πεζοπόρου τμήματος που προωθήθηκε μέχρι το σημείο εντοπισμού των αγνοουμένων.

 

► στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας για το ενδιαφέρον και τις επιχειρησιακές ενέργειές της.

 

 

Για το ΔΣ του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης,

 

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

 

Βασίλης Γεωργιάδης                                        Κώστας Λαγανάς