«Δάκρυσε» το Άνφιλντ για τον Τζέραρντ (βίντεο)

Το «αντίο» μπορεί να είχε προαναγγελθεί από τον Ιανουάριο, αλλά η 16η Μαΐου είναι η ημερομηνία, που θα γραφτεί με χρυσές σελίδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και βεβαίως της Λίβερπουλ.

Η σημερινή ήταν η μέρα που ο μεγάλος «αρχηγός» είπε «αντίο» στο Άνφιλντ – στην ήττα με 2-1 από την Κρίσταλ Πάλας, αλλά δεν έχει σημασία – και τούμπαλιν. Είναι η ημέρα, που ο Στίβεν Τζέραρντ, μετά από 709 συμμετοχές με τη φανέλα του μοναδικού συλλόγου στον οποίο αγωνίστηκε, άκουσε τους φιλάθλους της αγαπημένης του Λίβερπουλ να του αποδίδουν το απόλυτο «standing ovation».

Ο αρχηγός, που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 18 ετών το 1998 με τους «κόκκινους» και στη συνέχεια αποτέλεσε τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη τους, αποφάσισε στα 35 του να «αποχαιρετήσει» το σύλλογο που υπηρέτησε πιστά, αψηφώντας τα πολλά λεφτά και τις υποσχέσεις για πρωταθλήματα εκείνων που επιδίωξαν να τον δελεάσουν.

Μπορεί πρωτάθλημα Αγγλίας να μην πανηγύρισε, αλλά έχει να «λέει» – εκτός των άλλων – για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ του 2001 και το Champions League του 2005.

Οι φίλαθλοι των Reds φρόντισαν, πάντως, να του πουν το πιο όμορφο αντίο. Άλλωστε ο Τζέραρντ είναι «ένας από εμάς», όπως σωστά έλεγε ένα μεγάλο πανό σε μία από τις εξέδρες του γηπέδου.

Το Άνφιλντ… έκλαψε για τον αρχηγό. Ο κόσμος, παράλληλα με την αποθέωση, του επιφύλασσε ένα τεράστιο μωσαϊκό. Τον λάτρεψε τόσα χρόνια και φρόντισε να του το δείξει

Αποθέωση σε αρχή και τέλος.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Στίβεν Τζέραρντ, που θα συνεχίσει την καριέρα του στους LA Galaxies, πάτησε το χορτάρι συνοδευόμενος από τις τρεις κορούλες του. Το κλίμα έντονα συγκινησιακό.

Το ίδιο και στο φινάλε. Οι παίκτες τη Κρίστας Πάλας αποχαιρέτησαν δια αγκαλιάς τον Τζέραρντ, όσο ο κόσμος της Λίβερπουλ δεν σταματούσε να φωνάζει το όνομά του. Ακολούθησαν και οι παίκτες, ο πάγκος, όλη η ομάδα των «κόκκινων».

Ο αρχηγός ήταν φανερά συγκινημένος, ίσως να μην το πίστευε και ο ίδιος. Ότι μετά από μια εικοσαετία σχεδόν στη Λίβερπουλ και 119 γκολ σε 504 συμμετοχές δεν θα ξαναπατήσει – αν και ποτέ μη λες ποτέ – το Άνφιλντ.

You ‘ll never wack alone και τα μπλουζάκια Gerrard

Αφού οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια κανείς φίλαθλος δεν κουνήθηκε από τη θέση του. Τραγούδησαν το You ‘ll never wack alone και ακολούθως περίμεναν την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στο χορτάρι για το κλείσιμο της σεζόν.

Εκείνοι γύρισαν, αλλά ουδείς φορούσε τη δική φανέλα. Πλην του Τζέραρντ, που είδε το όνομά του στην πλάτη όλων των συμπαικτών του.

Η υπόκλιση στο φινάλε και ο αποχαιρετιστήριος λόγος του αρχηγού

Φυσικά ο αρχηγός βγήκε τελευταίος. «Δυστυχώς κυρίες και κύριοι όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος» είπε ο εκφωνητής του γηπέδου και το μικρόφωνο πέρασε στον Τζέραρντ.

«Αισθάνομαι πολύ περίεργα. Φοβούμουν πολύ αυτήν τη στιγμή και είμαι απολύτως συντετριμμένος που δεν θα παίξω ξανά μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους. Θέλω να πω το τελευταίο ευχαριστώ σε αυτό τον κόσμο που στάθηκε τόσο κοντά μου και στην ομάδα» πρόλαβε να πει πριν οι φίλαθλοι τραγουδήσουν ρυθμικά και πάλι το όνομά του.

«Είστε οι καλύτεροι»

Και ο Τζέραρντ συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω άπαντες στην ομάδα που με βοήθησαν αυτά τα 17 χρόνια. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αλλά πιο πολύ θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Έχω παίξει μπροστά σε φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, αλλά εσείς είστε οι καλύτεροι».

Οι στιγμές, που ακολούθησαν, με τιον Τζέραρν να σταματά μπροστά από το σήμα της Λίβερπουλ και με τους οπαδούς να τραγουδούν και πάλι το You ‘ll never wack alone ήταν άκρως συγκινητικές. Ένας φίλαθλος τον πλησίασε και του πρόσφερε ένα «χρυσό» παπούτσι, ενώ ένας άλλος του έδωσε μια ανθοδέσμη. Τα αυτόγραφα έπεσαν… βροχή. Και κάπου εκεί ήρθαν τα δάκρυα, αλλά όχι από τον Στίβεν. Από την 3χρονη κόρη του Λάουρντες.

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr