ΑΣΑΑ Μάνη: Συνέντευξη Σαμιώτη

Βρεθήκαμε στο γήπεδο της ομάδας του ΑΣΑΑ Μάνης, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με το μέλος της διοίκησης Παναγιώτη Σαμιώτη , και να παρακολουθήσουμε από κοντά τη προπόνηση των πρωταθλητών, εν όψει των υποχρεώσεων της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη

g.c: Έχουμε κοντά μας τον Παναγιώτη Σαμιώτη μέλος της διοίκησης του ΑΣΑΑ Μάνης. Της πρωταθλήτριας ομάδας σε Εθνικό επίπεδο σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο άμμου .Θα θέλαμε να μας πεις πως γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της ομάδας πριν από δύο χρόνια;

Π.Σ : Μια παρέα ανθρώπων πήραμε μέρος σε ένα άτυπο τουρνουά ακριβώς ένα χρόνο πριν δημιουργηθεί η σημερινή ομάδα, με το 80% των παιχτών της σημερινής ομάδας να στελεχώνουν και την πρώτη ομάδα του ανεπίσημου τουρνουά, μια παρεϊστικη ομάδα. Η ομάδα πήγε σχετικά καλά και αυτό ήταν το κίνητρο στο να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει σε Εθνικό επίπεδο.

g.c: Πριν δύο χρόνια είχαμε τη συμμετοχή της επίσημης ομάδας του ΑΣΑΑ Μάνης  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον τελικό χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει το τουρνουά. Ποιος κατά τη γνώμη σου ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για τον οποίο η ομάδα της Μάνης δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο και ποια ήταν τα κέρδη των παιχτών μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτό το τουρνουά;

Π.Σ : Η απειρία περισσότερο και η πολύ καλή ομάδα που είχε η Κεφαλλονιά τη πρώτη χρονιά  μας στέρησαν το πρωτάθλημα. Τώρα σε ότι αφορά τα κέρδη για τους ποδοσφαιριστές μας, σίγουρα η εμπειρία του να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο τουρνουά για πρώτη φόρα στη ζωή σου έχοντας αντιμέτωπους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε επαγγελματικό και ημιεπαγγελματικό επίπεδο είναι μεγάλη υπόθεση. Επίσης κάποια από τα παιδιά της ομάδας μας συμπεριλήφθηκαν στις προπονήσεις της Εθνικής Ελλάδος σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο άμμου και επίσης μας έκανε ποιο δυνατούς και ποιο ενεργούς στο να προπονηθούμε καλύτερα και να ανέβουμε επίπεδο.

g.c : Πιστεύεις πως ο χαμένος τελικός πείσμωσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και ήταν το κατάλληλο κίνητρο  ούτως ώστε η ομάδα να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του τουρνουά;

Π.Σ : Το πείσμα των ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με το πείσμα και τη προσπάθεια των διοικούντων και κυρίως του προπονητή κ. Ροζάκη  που με την εμπειρία του και τις γνώσεις του επάνω στο άθλημα του ποδοσφαίρου, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας.

g.c : Θα μπορούσες να μας αναλύσεις την περυσινή επιτυχημένη πορεία;

Π..Σ : Η ομάδα ξεκίνησε να προπονείται από νωρίς σε εντατικούς ρυθμούς περίπου στις αρχές Μαΐου. Την ίδια περίοδο είχε προγραμματιστεί και ένα φιλικό παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Εθνικής Ελλάδος με στόχο την αποκόμιση εμπειριών για τους ποδοσφαιριστές μας αλλά και να δώσουμε και την ευκαιρία στο κόσμο του Γυθείου να έρθει ποιο κοντά με το άθλημα του BeachSoccer.Κάποια παιδιά έλαβαν μέρος στις προπονήσεις προεπιλογής της Εθνικής ομάδας και κάποια άλλα όπως ο Άκης ο Λιγνός στελεχώνουν πλέον την Εθνική ομάδα. Η παρουσία των παιδιών ήταν πολύ καλή δείχνοντας τη σωστή δουλειά που γίνεται και τη φιλοσοφία που έχουν αποκτήσει οι ποδοσφαιριστές μας σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο άμμου. Ο προπονητής έχει βοηθήσει πολύ στο να κατανοήσουν το πώς πρέπει να κινούνται στην άμμο που δεν έχει καμία σχέση με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα που γνωρίζουμε και πλέον όλοι βλέπουμε τα αποτελέσματα. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για εμάς εδώ στο Γύθειο που έγινε και η πρώτη φάση του τουρνουά, σημειώνοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η συνέχεια δόθηκε στο Βραχάτι  με ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για την ομάδα μας απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Η συνέχεια ήταν η ίδια με τρία στα τρία με μια ιδιαίτερα μεγάλη και επιβλητική νίκη απέναντι στον Άτλαντα. Μια ομάδα της Αθήνας που στελεχώνεται από παίχτες καταξιωμένους σε Εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό το  γεγονός μας έκανε να καταλάβουμε πως αυτή η ομάδα δεν είναι τυχαία. Πως αν συνεχίζαμε σε αυτούς τους ρυθμούς θα μπορούσαμε να φτάσουμε ένα βήμα παραπάνω την επόμενη χρόνια, μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος .Έτσι φτάσαμε στο finalfourου έγινε πέρυσι τον Αύγουστο στη Πάτρα στη Κάτω Αχαγιά. Στο ενδιάμεσο δεν καταφέραμε να φτάσουμε μακριά στο κύπελλο λόγω σημαντικών απουσιών ποδοσφαιριστών. Στο θεσμό του κυπέλλου  γνωρίσαμε την ήττα από μια πολύ καλή ομάδα τη Νάπολη Πατρών όμως αυτό δεν μας πτόησε. Γυρίσαμε στο Γύθειο συνεχίζοντας σε εντατικούς ρυθμούς προπονήσεων, και στη συνέχεια φύγαμε για τη Κάτω Αχαγιά όπου θα παίρναμε μέρος στο FinalFour.Εκεί αντιμετωπίσαμε ξανά την ομάδα της Νάπολης Πατρών που είχε κατακτήσει το κύπελλο, με την ομάδα μας αυτή τη φορά να είναι πλήρης, και τελικά επικρατήσαμε άνετα με σκορ 7-2.Στον άλλο ημιτελικό αγωνίστηκε η Κεφαλλονιά με τον Άτλαντα,με τους δεύτερους να έχουν σημαντικές απουσίες. Η μισή Εθνική αγωνίστηκε ενάντια στην άλλη μισή. Τελικά επικράτησε η Κεφαλλονιά.

g.c: Έχεις αναφέρει  πολλές φορές το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα της Μάνης. Κατά πόσο βοήθησε όλο αυτό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Π.Σ : Οι ποδοσφαιριστές μας είναι μαζί  χρόνια και στο κλασσικό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής κ. Ροζάκης είναι ο μέντορας όλων αυτών των παιδιών. Η μεταδοτικότητα που έχει είναι εκπληκτική. Καταφέρνει και τους ανεβάζει την ψυχολογία σε σημεία που η αγωνία και η αδρεναλίνη τους έχει φτάσει στο έπακρο. Στο παιχνίδι με την Κεφαλλονιά δεν στάθηκε τόσο πολύ στο κομμάτι του παιχνιδιού όσο στο ότι αυτό που θέλουμε πρέπει να το κατακτήσουμε ο κόσμος να χαλάσει.

g.c: Ποια ήταν τα συναισθήματα σου κατά τη διάρκεια του τελικού;

Π.Σ : Η αδρεναλίνη μου και η αγωνία μου ήταν σε μεγάλο βαθμό ,ιδιαίτερα στο Βραχάτι στον αγώνα ενάντια στον Άτλαντα, όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αντίστοιχους με τους δικούς μας από ότι φάνηκε , και το αποτέλεσμα το έδειξε αυτό. Για μένα αυτή η νίκη έδειξε πως η ομάδα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και πως μπορεί να κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Εννοείται πως η χαρά είναι τεράστια όταν βλέπεις πως η ομάδα μας στέκεται ισάξια σε έναν τελικό, απέναντι σε μια πού δυνατή ομάδα με ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα και με παραστάσεις από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Περηφάνια για αυτά τα παιδιά, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτούς και πιστεύω πως τα καταφέρνουμε με τη συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα. Φέτος πιστεύω θα είναι ακόμα περισσότεροι.

g.c : Πιστεύεις πως η ομάδα της Μάνης μπορεί να κατακτήσει το τίτλο του πρωταθλητή για 2η συνεχόμενη χρονιά;

Π.Σ : Τα πράγματα πλέον με το ποδόσφαιρο άμμου έχουν γίνει ποιο δύσκολα καθώς συμμετάσχουν ποιο δυνατές ομάδες και αρχίζουν και μπαίνουν και επαγγελματίες παίχτες μέσα. Η ομάδα μας είναι αρκετά καλή ,ο προπονητής είναι γνώστης του αθλήματος, η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα και κατά τη γνώμη μου θα φτάσουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν ξέρω αν θα είναι η κατάκτηση του κυπέλλου η του πρωταθλήματος ,πάντως πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλά φέτος.

g.c : Να περάσουμε στο τώρα. Βλέπουμε τον περυσινό κορμό πλαισιωμένο από νεαρά παιδιά. Η περυσινή επιτυχία έδωσε ώθηση σε αυτά τα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο άμμου; Από ότι γνωρίζουμε υπάρχουν και ακαδημίες;

Π.Σ : Υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές, που συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις. Είναι παιδιά γυμνασίου και λυκείου, που ακόμα δεν μπορούν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Οι ακαδημίες δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο όμως δουλεύουμε για την συνεχή βελτίωση τους.

g.c: Έχουν γίνει προσθήκες στην ομάδα; Έχουν υπάρξει τυχόν απώλειες στην πορεία;

Π.Σ. : Κατά 80% ο κορμός της ομάδας είναι ίδιος. Έχουν γίνει κάποιες σημαντικές προσθήκες με πολύ σημαντική αυτή του τερματοφύλακα της Εθνικής ,Παναγιώτη Πέρτσα. Τα τελευταία δέκα έντεκα χρόνια έχει αγωνιστεί σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις του beachsoccer.Η προσθήκη αυτή είναι σημαντική όχι μόνο ποδοσφαιρικά. Ο Παναγιώτης είναι εξαιρετικό παιδί, βοηθάει και στις προπονήσεις όντας και γυμναστής. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαναστασίου.Μεγάλη βέβαια είναι και η απώλεια του Ντάνσο. Εξαιρετικό παιδί που βοήθησε πολύ πέρυσι στο αγωνιστικό κομμάτι. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τη να προπονούμαστε σκληρά , και αυτό ακριβώς κάνουμε.

g.c: Ας περάσουμε στο WinnersCup. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας της Μάνης σε αυτό το τουρνουά;

Π.Σ: Το Winnerscupείναι μια πρόκληση για την ομάδα μας, όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες σε μια διοργάνωση που αποτελεί γιορτή για το Ευρωπαϊκό beachsoccer. Δεν θέτουμε στόχους στοWinnersCup.  Αποσκοπούμε στο να κερδίσουν εμπειρίες αυτά τα παιδιά απέναντι σε κορυφαίους ποδοσφαιριστές.

g.c: Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να παρακολουθήσει την προπόνηση της ομάδας μπορεί να παρευρεθεί στο γήπεδο;

Π.Σ: Η προπόνηση είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο του Γυθείου και γενικότερα σε όλο το Λακωνικό κόσμο. Να έρθουν να δουν πως γίνεται η προπόνηση. Να φέρουν οι γονείς τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στις προπονήσεις. Για εμάς οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι μεγάλο κεφάλαιο. Το beachsoccerείναι ένα πλήρες αναπτυσσόμενο άθλημα, και έχει συμπεριληφθεί ως άθλημα επίδειξης στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που θα γίνουν στο Ρίο. Μπορεί να γίνει και Ολυμπιακό Άθλημα και  αν η Εθνική μας καταφέρει να προκριθεί στόχος μας είναι ,να στελεχώνεται και από παιδιά της ομάδας μας.

g.c: Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο;

Π.Σ.: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους είτε επαγγελματίες είτε ιδιώτες που έχουν στηρίξει ατή την ομάδα και την προσπάθεια που γίνεται. Είμαστε βαθύτατα υποχρεωμένοι σε όλους τους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει στην υλοποίηση του ταξιδιού στην Ιταλία .Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Ανατολικής Μάνης που είναι κοντά μας σε κάθε προσπάθεια και το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η ομάδα θα κάνει τα πάντα ώστε να ευχαριστήσει τους πάντες.

g.c: Πες μας δυο λόγια για το κεφάλαιο Γιώργος Ροζάκης;  

Π.Σ: Ο κ. Ροζάκης έχει δείξει μέσω της δουλειά του ποιος είναι και τι μπορεί να καταφέρει. Το απέδειξε και πέρυσι με μια ομάδα άπειρων ποδοσφαιριστών όταν έφτασε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό τα λέει όλα.

g.c: Θα μπορούσες να μας αναλύσεις το πρόγραμμα της ομάδας στην Ιταλία;

Π.Σ: Η ομάδα πετάει 31 Μαΐου. Αμέσως θα διοργανωθούν κάποια σεμινάρια επάνω στο Winner’sCup και στις 2 Ιουνίου ξεκινάει το πρωτάθλημα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει και η κλήρωση.

g.c: Θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη;

Π.Σ: Ακόμα δεν γνωρίζουμε κάτι επίσημα. Αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι πως θα υπάρξει livestreaming μέσω της ιστοσελίδας beach soccer worldwide.

g.c : Παναγιώτη σε ευχαριστούμε πολύ. Καλή επιτυχία 

ΠΗΓΗ: githio-click