Μαντζούνης: «Eίναι τελικός. Η Κυπαρισσία στον πρώτο αγώνα δίδαξε αθλητικό πολιτισμό, να ανταποδώσουν την φιλοξενία μας»

Τη σημασία του αγώνα με αντίπαλο την ΑΕ Σπάρτης, για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία, θέλησε να επισημάνει ο Αλέξης Μαντζούνης.

Του Ραφαήλ Αλαγά,

Ο προπονητής του ΑΟ Κυπαρισσίας, μιλώντας στο MessiniaGoal.gr, τόνισε πως η ομάδα του θα αγωνιστεί μόνο για την νίκη, παρότι ευνοείται από το ισόπαλο αποτέλεσμα, ενώ εκτός της αισιοδοξίας που ήθελε να εκφράσει για την επιτυχία, δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους ανθρώπους της λακωνικής ομάδας.

Το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕ Σπάρτης έχει τον χαρακτήρα τελικού;
«Αν και υπάρχουν δύο ακόμη παιχνίδια, θεωρώ ότι κατά 90% κρίνει αυτόν που θα πάρει το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική. Είναι πραγματικά… τελικός!».

Είπατε στις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθυρεατικό, ότι όποιος πάει για την ισοπαλία στο τέλος χάνει.
«Ναι, συνήθως αυτό γίνεται. Αυτό έχει δείξει η εμπειρία μου μέχρι σήμερα».

Ακόμη, τονίσατε ότι η Σπάρτη έχει πιο «βαριά» φανέλα από την Κυπαρισσία και πιο μεγάλη ιστορία.
«Πρόκειται για μια ομάδα που έχει αγωνιστεί παλαιότερα στη Β’ Εθνική. Πληθυσμιακά είναι πρωτεύουσα και εκπροσωπεί έναν ιστορικό νομό, ενώ εμείς είμαστε μια πρωτεύουσα επαρχίας και αυτά τα λέω και τα εννοώ. Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που η Σπάρτη βρίσκεται σε αυτή την διαδικασία, έχει το τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς και έχει την… τραυματική περσινή εμπειρία που έχασε την άνοδο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Άρα θεωρώ ότι όλα χρίζουν την Σπάρτη ως φαβορί. Από εκεί και πέρα η Κυπαρισσία είναι μια ομάδα που παλεύει σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη. Έχουμε επαναλάβει ότι από όταν χτίστηκε η ομάδα στις 3 Αυγούστου το «μότο» μας είναι ότι απαγορεύεται να παραδοθούμε και παντού και πάντα πάμε για τη νίκη. Πλέον τα μπράβο στους παίκτες μου είναι λίγα, γιατί μετά από 10 μήνες μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ότι το κρατάμε με όλα αυτά τα ρεκόρ που έχουμε κάνει μέσα στη σεζόν».

Αισιοδοξείτε για θετικό αποτέλεσμα;
«Αν δεν αισιοδοξούσα θα έπρεπε να καθίσω στο σπίτι μου. Πάντα είμαι αισιόδοξος για την ομάδα μου. Για την Σπάρτη τρέφουμε όχι απλά μεγάλο, αλλά τεράστιο σεβασμό και λόγω φανέλας και λόγω δυσκολίας του αγώνα και ποιότητας που έχουν οι ποδοσφαιριστές της με παρουσία σε Α’ και Β’ Εθνική για χρόνια. Όλα αυτά είναι αυτονόητα, όπως επίσης και η πίστη στην ομάδα μου».

Το μήνυμά του, τέλος, προς τη Σπάρτη, ήταν το εξής:
«Η Κυπαρισσία στον πρώτο αγώνα δίδαξε αθλητικό πολιτισμό, όπως δήλωσαν και δημόσια και ο πρόεδρος της Σπάρτης αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας. Ελπίζουμε να ανταποδώσουν την φιλοξενία μας».

ΠΗΓΗ: messiniagoal.gr