Η μπάλα στην εξέδρα… Η μάχη και η άνοδος κερδίζεται στο γήπεδο…

Την ώρα που στην Μεσσηνία κράζουν… Η ΑΕ Σπάρτης ετοιμάζεται για το Κυριακάτικο παιχνίδι…

Μεγάλο ντόρο στον γειτονικό νομό έχουν κάνει οι δηλώσεις του προέδρου της Σπάρτης Γιάννη Βουζιώτη μετά το παιχνίδι της Σπάρτης με την Κυπαρισσία που έληξε με σκορ 2-1. Δηλώσεις ο οποίος έκανε με τον αυθορμητισμό του και υιοθετούνται στο 100% από το μεγαλύτερο μέρος των Λακώνων φιλάθλων.

Μάλιστα μετά από αυτό έχει αυξήσει και τους θερμούς υποστηριχτές του με τους κατακριτές του ακόμα να του βγάζουν το καπέλο.

Πέρα όμως από τις δηλώσεις αίσθηση προκαλεί σε όλο τον φίλαθλο κόσμο η οργανωμένη «επίθεση» από πλευράς Μεσσηνίας τόσο από τον κόσμο όσο και από τα τοπικά ΜΜΕ.

Η αίσθηση που υπάρχει μετά το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης μάλλον φιλοπολεμική είναι παρά φιλοαθλητική.

Στέκομαι στο θέμα τοπικών ΜΜΕ.. γιατί ο κάθε πρόεδρος και η κάθε διοίκηση έχουν  την ευθύνη των λόγων τους, ο φίλαθλος… φίλαθλος είναι θα πει και μια κουβέντα παραπάνω.. Άλλωστε ποδόσφαιρο είναι και όχι τσάι κυριών.

Αλλά τα ΜΜΕ είναι ΜΜΕ.

Τα τοπικά λοιπόν ΜΜΕ… η μάλλον μερίδα αυτόν έχουν σχολιασμούς του τύπου, δεν μας ανοίγανε τα θεωρία να κάτσουμε να κάνουμε την δουλειά μας, ο κόσμος έβριζε τους παίκτες και άλλα τόσα. (και παίκτες έβριζαν την κερκίδα αλλά δεν γράφτηκε τίποτα πουθενά) Το θέμα όμως είναι αλλού.

Κύριοι… ψυχραιμία..

Θέλω να πληροφορήσω τους εκλεκτούς συναδέλφους να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους με το θέμα θεωρεία και φιλοξενία γιατί δεν έχουν δίκιο. Το ότι υπάρχουν και αυτά τα θεωρεία να κάνουμε την δουλειά μας είναι μετά από προσωπική μου πίεση για τους αγώνες μπαράζ. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε εντολή να κάτσει ο Γιαννακόπουλος σε αυτά που δεν άνοιξαν αφού τον είχαν τοποθετήσει στις θέσεις των επισήμων στην κερκίδα. Η ασφάλεια δεν άνοιξε τα συγκεκριμένα θεωρεία λόγω ακαταλληλότητας.

Αλλά συνάδερφοί μου.,. κάντε και μια έρευνα και ένα ρεπορτάζ.. δεν είναι κακό.

Από τα 3+3 μικρά θεωρεία που υπάρχουν συν το μεγάλο κεντρικό δεν άνοιξαν μόνο τα 2 μικρά που έχουν πρόβλημα.

00000000000

Επίσης όταν ξεκίνησαν να ακούγονται «Γαλλικά» μέσα στα θεωρεία για τις θέσεις και άσχημα λόγια για την Σπάρτη… Σηκώθηκα ο ίδιος να κατευνάσω τα πνεύματα κάνοντας χώρο να κάτσουν τα ΜΜΕ της Μεσσηνίας. Στο κεντρικό ήμουν μόνος με τον Ανδρέα Τσαρούχα από την Λακωνία και όλοι οι υπόλοιποι ήταν από την Μεσσηνία. Δεν συνεργαστήκαμε καλά κύριοι;

Μέσα τα οποία δεν θυμάμαι να ήταν με τον ίδιο ζήλο και στο γήπεδο της Κυπαρισσία επάνω σε εκείνη την εξέδρα που με φιλότιμες προσπάθειες είχε στήσει η σεβαστή διοίκηση του ΑΟΚ. Πόσα ΜΜΕ ήταν στην Κυπαρισσία πόσα ήταν στην Σπάρτη;

Μάλιστα ακούστηκε να λένε… «Ήρθαμε από την Καλαμάτα τόσο δρόμο να κάνουμε την δουλειά μας και δεν έχουμε που να κάτσουμε.» με την απάντηση μου να ήταν άμεση… Ήρθα την διπλάσια απόσταση από την Σπάρτη στην Κυπαρισσία και έκανα την δουλειά μου ευχαριστώντας και τον Γιώργο Φωτεινό για την προσπάθεια και την βοήθεια καθώς το βγάλαμε Live Streaming.»

0000000000

Τι θα έπρεπε δηλαδή…  να γράφω ολόκληρες εκθέσεις ιδεών για την εξέδρα και την επικινδυνότητα της, την στατικότατα της, ή τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας την ώρα που έβρεχε και τα καλώδια ήταν όλα χύμα. Μάλιστα όταν τελείωσε το παιχνίδι συνάδελφος είχε ακόμα δουλειά να στείλει την ενημέρωση του και η ασφάλεια του γηπέδου ήθελε να κλείσει τις πόρτες. Μίλησα στους υπεύθυνους και έμεινε ο άνθρωπος μέχρι να ολοκληρώσει την ανταπόκρισή του. Αυτή είναι η φιλοξενία μας και όχι αυτά που θέλουν να περάσουν κάποιοι.

Δεν είδα να γράφει κανείς συνάδερφος για τα «Δημοσιογραφικά Θεωρεία» της Κυπαρισσίας. Της Σπάρτης όμως σας χάλασαν. Δικαίωμά σας..

Άλλωστε το γήπεδο είναι αρμοδιότητα του Δήμου και όχι της ομάδας οπότε όλες οι βολές για το γήπεδο χτυπάνε τον ίδιο τον Δήμαρχο Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη. Ας ενημερωθεί και αυτός με αυτά που λένε για τον Δήμο μας οι εκ της Μεσσηνίας ορμώμενοι.

Το μόνο λάθος που εγώ πρώτος είπα στους ανθρώπους της Σπάρτης το ίδιο μάλιστα βράδυ ήταν ότι κακός δεν υπήρχε άνθρωπος της διοίκησης υπεύθυνος για τα θεωρεία. Η καρδιά της ενημέρωσης.

 

2

Τέλος θα ήθελα να σημειώσω πως την ίδια ώρα που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και θέμα έντασης ανάμεσα στις δυο πόλεις, ανάμεσα στους δυο νομούς και στις ίδιες τις ομάδες με αφορμή τα μπαράζ.. οι πραγματικοί πρωταγωνιστές κοιτούν την ερχόμενη αγωνιστική και το επόμενο παιχνίδι.

Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα… Μια επικοινωνιακή λασποεπίθεση είναι που δεν πιάνει τόπο και τίποτα άλλο.. Θα περάσει.

Καλή συνέχεια στα Μπαράζ.. Στις Ομάδες και στους καθαρούς μάχιμους Δημοσιογράφους…

 

Γιάννης Παυλάκος

 

ΠΗΓΗ: report24.gr