Αστέρας Τρίπολης: Φωτογραφία της ομάδας του 1978

0
70

Τα παιδιά της γειτονιάς, της Μεταμόρφωσης στην Τρίπολη, τα λεγόμενα “Μεταμορφωσάκια”, όπως τα αποκαλούσαν, μαζεύτηκαν για να δώσουν στην πόλη την επιλογή μίας ομάδας που έμελλε να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και να φτάσει σε ευρωπαϊκές συμμετοχές.

 

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ μας, με προσωρινό πρόεδρο τότε, τον Σάββα Σαββάκη (ακολούθησε για τα επόμενα 20 χρόνια ο Αλέκος Σαββάκης), πρωτεργάτη τον Ηλία Ασιούρα και “νονούς” τους Γιάννη Ραμόγιαννη, Τέλη Σκαλίδη, Γιάννη Σαλαπάτα, Μπάμπη Σκορπίδα και Πέτρο Καλογερόπουλο κράτησε την σπίθα της πρώτης συνάντησης και με την ίδια όρεξη αποτελεί το ποδοσφαιρικό σύνολο που καμαρώνει όλη η χώρα.

 

Τότε, χρειάζονταν 25 δελτία για να εγκρίνει το ειρηνοδικείο Τριπόλεως τη δημιουργία της ομάδας και η φωτογραφία έρχεται να θυμίσει πως η ιστορία μας είναι μεγάλη και αξίζει να προχωρήσουμε στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου με οδηγό την αγάπη για τη φανέλα και το οικογενειακό κλίμα… Όπως τότε!

 

Στη φωτογραφία που είναι από προπόνηση εκείνης της χρονιάς, διακρίνονται και άτομα που προσφέρουν ακόμη τις υπηρεσίες τους στον σύλλογο, ενώ η πάροδος των ετών δεν επέτρεψε την πλήρη περιγραφή των ονομάτων.

 

Όπως και να έχει το νόημα της, η ουσία της και οι αναμνήσεις της είναι εδώ για να μας κάνουν να καμαρώσουμε και για το παρελθόν μας!

 

ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:

Ρόζης (προπονητής), Βαγγέλης Σκορπίδας (Γενικός αρχηγός), Σαραντόπουλος, Χατζόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Σίμος, Μαλής, Μπάμπης Σκορπίδας, Βουτιρίτσας, Ηλιόπουλος, Παπαδημητρίου, Γιάννης Σαλαπάτας, Νίκος Φούφας (έφορος), Κωνσταντόπουλος (αντιπρόεδρος).

 

ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:

Γκοργκόλης, Κανελλόπουλος, Γιάννης Σκορπίδας, Χαϊδούτης, Ανδριανόπουλος, Τάκης Ροϊνιώτης, Δημήτρης Σαλαπάτας.

 

-Τη στιγμή της πρώτης φωτογραφίας απαθανάτισε ο Κώστας Σαλαπάτας, ο οποίος εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν με τη φανέλα της Αναγέννησης στη Δ’ Εθνική!

 

-Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Σαλαπάτα για την παραχώρηση του υλικού.

ΠΗΓΗ: asterastripolis.gr