Παναθηναϊκός: Ημέρα Παύλου Γιαννακόπουλου!

0
117

Ιστορική είναι η 10η Ιουνίου για τον Παναθηναϊκό καθώς εντάχθηκε για πρώτη φορά επίσημα στην «πράσινη» οικογένεια ο Παύλος Γιαννακόπουλος!

Συγκεκριμένα πριν από ακριβώς 43 χρόνια ο «σύλλογος μεγάλος» υποδεχόταν ένα νέο μέλος στο Δ.Σ. το οποίο στη συνέχεια θα έγραφε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της ομάδας. Το μικρόβιο της παναθηναϊκής τρέλας το κόλλησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, από τον πατέρα του τον Δημήτρη ο οποίος τον έπαιρνε συχνά στο γήπεδο μαζί με τα αδέρφια του. Άλλωστε σε παλιότερη συνέντευξη του ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε εξιστορήσει «Ήμουν 10 χρονών. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου με έπαιρνε από το χέρι και με πήγαινε στο γήπεδο. Του λέγαμε: «ό,τι θέλεις υπό την προϋπόθεση να μας πας στο γήπεδο την Κυριακή…»

Από τις αρχές της δεκαετία του 60′ ο Παύλος Γιαννακόπουλος παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην ομάδα και λίγες ημέρες μετά τον άθλο του Γουέμπλεϊ μπαίνει για πρώτη φορά στο Δ.Σ.  Η εξέλιξη του είναι ταχύτατη και περίπου τρία χρόνια αργότερα αναλαμβάνει χρέη γενικού γραμματέα. Την σεζόν 1974-75 ο Παύλος Γιαννακόπουλος βρίσκεται στη διοίκηση του «Παναθηναϊκού Συναγερμού» του οποίου ηγείται ο Αντώνης Μαντζαβελάκης.

Στις 25 Μαΐου 1976, ο σπουδαιότερος εν ζωή παράγοντας του Παναθηναϊκού αναλαμβάνει πόστο γενικού αρχηγού και α’ αντιπροέδρου, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα διατελέσει και γενικός γραμματέας. Η ενασχόληση του με τον Παναθηναϊκό είναι …ασταμάτητη και το 1987 (μέχρι το 1997) ανέλαβε τα ερασιτεχνικά τμήματα ξεκινώντας παράλληλα το χτίσιμο του εξάστερου μαζί με τα αδέρφια του.

Όταν ο ίδιος καλείται να μιλήσει για τη προσφορά του στον σύλλογο , δεν του αρέσει να λέει πολλά και αρκείται στο ότι «Όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει ξεχωριστές στιγμές στον Παναθηναϊκό, τον σύλλογο που αγαπώ και υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις».

 Αν και ο ίδιος έχει παραδώσει το «τιμόνι» στον γιο του Δημήτρη, εντούτοις δεν σταματάει ποτέ να ασχολείται με τα κοινά του συλλόγου και να παραμένει ένας «αιώνια πιστός» Παναθηναϊκός!

ΠΗΓΗ: onsports.gr