Γ’ Εθνική 3oς όμιλος: Πιθανή συγχώνευση στα… σκαριά!

Βόμβα μεγατόνων είναι έτοιμη να «σκάσει» στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Ζακύνθου καθώς οι διοικήσεις Ζακυνθιακού και Κατασταρίου είναι πιο κοντά από ποτέ στο να πουν το «ναι» για μακροχρόνια συνεργασία όπως αποκαλύπτει εφημερίδα της Ζακύνθου «ΕΡΜΗΣ»!

 

Ένα βήμα πριν από την συγχώνευση Ζακυνθιακός και Κατασταρι που βρίσκονται σε συζητήσεις. Οι δύο διοικήσεις θα ενημερώσουν τα Συμβούλια τους μέσα στην εβδομάδα ενω το Σαβ/κο θα παρθούν οι αποφάσεις! Πολύ κοντά στην δημιουργία μιας υπερομάδας στην Γ΄ Εθνική που θα «απογειωθεί» και θα αλλάξει το ποδοσφαιρικό χάρτη του νησιού αλλά και της νοτιοδυτικής Ελλάδας βρίσκονται αυτή την στιγμή Ζακυνθιακός και Καταστάρι!

Ενθουσιασμός επικρατεί στις δύο πλευρές που βλέπουν ότι μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτήν την συνεργασία! Με πλάνο 5ετίας ιδιόκτητο γήπεδο με χόρτο στις Αλυκές δημιουργία Ακαδημιών αλλά και άλλων υποδομών θα κινηθεί η νέα ομάδα της Γ΄ εθνικής! Την απογείωση ενός ποδοσφαιρικού “μποιγκ 747″ είναι έτοιμοι να κάνουν ο Ζακυνθιακός (Γ΄ Εθνική) και ο ΑΟ Κατασταρίου (Α΄ ΕΠΣ Ζακύνθου) καθώς σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας που θα αλλάξει τα δεδομένα του ποδοσφαίρου στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Η δυναμική του Ζακυνθιακού (διοικητική και ποδοσφαιρική) στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, η καταλυτική παρουσία ενός πετυχημένου επιχειρηματία του Αντώνη Ποταμίτη που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και ενός συμβουλίου (Κατασταρίου) που το απαρτίζουν εκλεκτά πρόσωπα της Ζακυνθινή κοινωνίας δίνουν σε επικείμενη αυτή συμφωνία χαραχτήρα και δυναμική τεραστίων διαστάσεων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε η ιδέα για την συγκρότηση μιας νέας ομάδας. Οι πρώτες επαφές έγιναν, με τον κο Ποταμίτη αλλά και του ανθρώπους του Συμβουλίου του Καταστάριου να βλέπουν άκρως θετικά την πρόταση του Ζακυνθιακού για συνένωση των δύο ιστορικών ομάδων.

Οι δύο πλευρές με διορατικότητα, βλέποντας ότι η οικονομική συγκυρία δεν αφήνει πολλές δυνατότητες για «πέταγμα» χρημάτων έκαναν ότι κάνουν πλέον οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δηλαδή σύμπραξη! Μετά από αρκετές συζητήσεις οι δύο πλευρές κατάλαβαν ότι με μια τέτοια συμφωνία κανείς δεν πρόκειται να βγει ζημιωμένος καθώς όλα τέθηκαν επί τάπητος και το τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι δύο πλευρές έχουν ταύτιση απόψεων (που είναι το πιο σημαντικό) αλλά και κοινό όραμα για μια ομάδα που θα εμπνέει και θα γίνει το «κέντρο» του ποδοσφαίρου για τους Ζακυνθινούς ποδοσφαιριστές αφού αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος!

Ο πρόεδρος του Κατασταρίου Αντώνης Ποταμίτης ο οποίος μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου θέλοντας να βοηθήσει την ομάδα του αλλά και το ποδόσφαιρο στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Αλυκών βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει σε χρόνο ρεκόρ αυτό το όραμα! Και αυτό πλέον του το προσφέρει αυτή η μεγάλη συμμαχία.

Το μεγάλο πλάνο που μπορεί να έχει στο μυαλό του ο κος Ποταμίτης μπορεί να αποφέρει «καρπούς» μεσοπρόθεσμα καθώς όλα αυτά μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Ο Ζακυνθιακός αυτή την στιγμή έχει μια έτοιμη μονταρισμένη ομάδα που τερμάτισε στην 4η θέση της Γ΄ Εθνικής, έχει ένα συμβούλιο δυνατό επιφανείς με Ζακυνθινούς επιχειρηματίες και κοντά σε όλα αυτά είναι ο Στράτος Κουρούμαλος με τον Έσπερο αλλά και με Ακαδημίες με νεαρούς ποδοσφαιριστές που είναι το «αύριο» του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου.

Από την άλλη πλευρά στις Αλυκές εκτός από τον Αντώνη Ποταμίτη υπάρχει ένα δυνατό συμβούλιο με ανθρώπους που τους γνωρίζει η Ζακυνθινή κοινωνία, υπάρχει μια ομάδα που πέρυσι τερμάτισε στην 2 θέση στο πρωτάθλημα έχοντας στις τάξεις της έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές.

Το πλάνο 5’ετιας που όπως όλα δείχνουν θέλει να εφαρμόσει ο πρόεδρος του ΑΟΚ είναι: Δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα, μια δυνατή ομάδα σε Εθνική κατηγορία, υποδομές στο τοπικό της ΕΠΣ Ζακύνθου αλλά και Ακαδημίες σε πιο μικρές ηλικίες! Οι αντιδράσεις σε μια τέτοια επικείμενη συνεργασία είναι άκρως θετικές τόσο από την μεριά των ανθρώπων του Ζακυνθιακού που πλέον μπορούν να «ανασάνουν» οικονομικά και να δουν την ομάδα ακόμη πιο ψηλά από την 4η θέση, όσο και από την μεριά των ανθρώπων του Κατασταρίου αλλά και των απλών φιλάθλων του χωριού που βλέπουν ότι η ευρύτερη περιοχή των Αλυκών που ήταν ποδοσφαιρικά και αθλητικά υποβαθμισμένη θα γίνει ένα πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό κέντρο!

Το σίγουρο είναι ότι αν ευδοκιμήσει μια τέτοια ΙΣΤΟΡΙΚΗ συμφωνία θα αλλάξει τα πάντα στο ποδοσφαιρικό Τζάντε!!!
Πηγή: ioniansports