Α.Ο. Λεβάντε: Άρθρο του Δημήτρη Πέττα για τη νέα χρονιά στη Γ’ Εθνική

0
109

Είναι το πρώτο κείμενο που γράφω για τον Λεβάντε της νέας αγωνιστικής περιόδου, για τον Λεβάντε της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και θα πρέπει μέσα σε αυτό να είναι προσεχτικός και να αποτυπώσω (όσο μπορώ) την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στον Σύλλογο. Τα πανηγύρια και οι γιορτή της ανόδου (Γ΄ Εθνικής) έχουν πάψει εδώ και αρκετές ημέρες καθώς οι άνθρωποι της ομάδας ξέροντας (ξέροντας;)  το μέγεθος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας έχουν αρχίσει να δουλεύουν πάνω σε ένα νέο μοτίβο…

Η αλήθεια είναι ότι τα «νερά» της Γ΄ Εθνικής είναι για την συμπαθή ομάδα της Ζακύνθου «Αχαρτογράφητα» και το «πλοίο» κινδυνεύει να βρει σε βράχια (όχι το fior di levante κτύπα ξύλο!!! ) Άνοδος σε μια κατηγορία έχει αρκετά καλά αλλά και πολλά άσχημα που θα πρέπει η διοίκηση της ομάδας να τα αντιμετωπίσει… Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα αλλά και η Ζάκυνθος, λεφτά για πέταμα όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά και λεφτά για ξόδεμα πάλι με το κιάλι τα βλέπει κανείς!

Οι «Μπλαουγκράνα» πέρυσι έκαναν την οικονομική υπέρβαση και η ομάδα τα «σάρωσε» όλα. Κάποιοι εκ του Συμβουλίου έβαλαν χρήματα, κάποιοι άλλοι αρκετά και πολλοί λίγοι έβαλαν «πλάτη» και μάτωσαν οικονομικά για να τα φέρει βόλτα ο Σύλλογος! Η πραγματικότητα της Γ΄ Εθνικής είναι αδυσώπητη αφού μια ομάδα για να διατηρηθεί θέλει χρήματα και μάλιστα πολλά!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απαιτήσεις των ήδη ποδοσφαιριστών της ομάδας εκτοξεύονται σε πολύ μεγάλα ποσά κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν είναι διατεθειμένη η διοίκηση της ομάδας να δώσει ή να ενδώσει. Η διοίκηση των «νυκτερίδων» όπως λένε οι πληροφορίες δεν πρόκειται να υπερβεί τον προϋπολογισμό που θα θέσει που θα είναι σφικτός… Η παροιμία που λέει «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια» είναι η πραγματικότητα γύρω από το ρόστερ του νέου Λεβάντε.

Ποδοσφαιριστές που ζητούν πολύ περισσότερα από αυτά που προτίθεται να χαλάσει η ομάδα όπως όλα δείχνουν θα βρουν «στέγη» σε άλλες ομάδες. Το Συμβούλιο ήδη κάνει επαφές με ποδοσφαιριστές έξω από το νησί σε περίπτωση που οι εν Ζακύνθω παίκτες δεν «λογικευτούν» στο θέμα των χρημάτων… Ο νέος Λεβάντες θα κτιστεί με προοπτική και να μην τα καταφέρει στην Γ΄ Εθνική να μην διαλυθεί, μέλος της διοίκησης τονίζει ότι η ομάδα θα πρέπει να έχει συνέχεια σε οπουδήποτε κατηγορία και να αγωνιστεί.

Πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν φήμες ότι επίκειται συγχώνευση της ομάδας με τον Ζακυνθιακό. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η πρόταση έγινε μέσα από την διοίκηση αλλά η πλειοψηφία των μελών αντέδρασε σθεναρά πάνω σε αυτή την πρόταση! Το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος το σήκωσαν δύο άνθρωποι στην ομάδα και ίσως να το ξανακάνουν και την φετινή χρονιά, αρκεί… να δουν «φως» και από τα υπόλοιπα μέλη, όχι στο μέγεθος το περσινό αλλά σε μέγεθος πλέον Γ΄ Εθνικής! Με το «άνοιγμα του κλειδιού»  της Γ΄ Εθνικής ο Λεβάντες θα χρειαστεί αρκετές χιλιάδες ευρώ, δηλαδή με το «καλημέρα!

Σεμνά και ταπεινά η ομάδα για να μπορέσει να τελειώσει το πρωτάθλημα θα υπερβεί τις 150.000 (δική μου εκτίμηση) αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει άμεσα να κλειστούν ποδοσφαιριστές στα πλαίσια της οικονομικής λιτότητας της διοίκησης.

Τώρα κατά πόσο είναι διατεθειμένες όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να βάλουν νερό στο κρασί τους θα το δείξουν οι επόμενες ημέρες. Το βέβαιο είναι ότι η διοίκηση θέλει να συνεχίσει με Ζακυνθινους παίκτες αλλά αν βρει «πόρτες κλειστές» ή οικονομικές απαιτήσεις πολύ υψηλές θα στραφεί σε αγορές εκτός νησιού. Μένει να δούμε τι διπλωματικές κινήσεις θα γίνουν από εδώ και πέρα.

ΠΗΓΗ: ioaniansports.gr