3ος όμιλος Γ’ Εθνικής: Σκέψεις για συνένωση!

0
106
Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται οι δύο πλευρές (Ζακυνθιακός-Λεβάντε) για συνένωση των δύο συλλόγων με στόχο μια ισχυρή ομάδα που θα κατέβει αξιοπρεπώς στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

 

Σε λίγες ημέρες αναμένεται και η τελική απόφαση για την συγχώνευση καθώς θα εγκριθεί πρώτα από τα διοικητικά Συμβούλια των δύο ομάδων. Οι εξελίξεις πάντως είναι προς θετική πλευρά! Η παραπάνω ονομασία μπορεί να «μυρίζει» συγχώνευση» του Ζακυνθιακού με τον Λεβάντε, μπορεί όμως να αποτελέσει «παρακαταθήκη» για κάτι το μέλλον στο Ζακυνθινό ποδόσφαιρο!

Ακούγονται πολλά, γίνονται πολλά. Δύσκολος «καιρός για πρίγκιπες» τραγουδούν οι onirama και έχουν δίκιο! Δύσκολη οικονομική συγκυρία, δύσκολα όλα! Μα… περισσότερο στο ποδόσφαιρο που περνά και αυτό τον δικό του Γολγοθά κουβαλώντας «το δικό του σταυρό του μαρτυρίου»…

Θα επιζήσουν μόνο οι ανοικτόμυαλοι, αυτοί που βλέπουν την πραγματικότητα, χωρίς παρωπίδες και χωρίς ταμπού! Οι καιροί δεν είναι πια ίδιοι, έχουν αλλάξει. Το Ζακυνθιανό ποδόσφαιρο είχε τι ευτυχία να ζήσει πρωτόγνωρες στιγμές (3 ομάδες σε Εθνικό επίπεδο) αλλά έτυχε σε μια δύσκολη-κακή συγκυρία… Η λέξη επιβίωση όμως είναι πλέον επιτακτική και συμβολίζει πολλά πράγματα!

Ζακυνθιακός και Λεβάντες ζουν το δικό τους πρόβλημα που είναι οικονομικό. Όμως μέσα στην συμφορά την οικονομική, υπάρχουν ανοικτόμυαλοι άνθρωποι στις δύο ομάδες που βλέπουν μακριά, βλέπουν… ότι μια πιθανή συνένωση των δύο πλευρών μόνο καλό μπορεί να κάνει στους ίδιους αλλά και στις ομάδες τους!

Λεφτά δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως η θέληση για να γεννηθεί κάτι καλό, υπάρχει η ελπίδα ότι μέσα από αυτή τη νέα αρχή (συγχώνευση) θα δοκιμαστούν οι σχέσεις των δύο πλευρών και ίσως (μακάρι) να δημιουργηθεί κάτι υγείες που μπορεί να κρατήσει για πάντα! Αυτό είναι και το σκεπτικό της πρόσφατης, πρώτης κουβέντας που έγινε πριν λίγες ημέρες ανάμεσα στις δύο πλευρές!

Η θετική διάθεση για μια μεγάλη συνεργασία και οι προοπτικές που ανοίγονται ως προς αυτήν την κατεύθυνση δίνουν «αέρα» θετικότητας!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μετά το «ναυάγιο» των επαφών με το Καταστάρι «άνοιξε δίαυλος» επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές (Ζακυνθιακό και Λεβάντε) με την πρώτη αλλά ουσιαστική συζήτηση να γίνεται προχθές Δευτέρα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ίδια γραμμή πλεύσης όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι ήταν δεδομένη! Χρήματα δεν υπάρχουν για πέταμα, οι καιροί είναι δύσκολοι άρα αυτό που απαιτείται είναι η συνένωση των δύο πλευρών όπερ και εγένετο!

Τα πρώτα εμπόδια ξεπεράστηκαν με την συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ του Λεβάντε στο γραφείο του Παναγιώτη Βάρτζελη και στον πρόεδρο Διον. Κορωνιό πήγαινε σε καλό δρόμο! Η δημιουργία μιας σωστής ομάδας που θα ισχυροποιηθεί στην Γ΄ Εθνική είναι ο μεγάλος στόχος των δύο πλευρών! Οι μικρές διαφορές εξομαλύνθηκαν και το «νερό μπήκε στο αυλάκι»

Η αμοιβαία εκτίμηση υπάρχει, η εμπιστοσύνη πρέπει να δημιουργηθεί και αν λειτουργήσουν όλοι σαν μια ενιαία ομάδα ο πρώτος στόχος θα έχει επιτευθεί! Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα θα λέγεται ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΒΑΝΤΕ (Ζ.Α.Ο.Λ) ήταν η πρόταση του Παναγιώτη Βάρζελη και έτυχε ευρείας υποδοχής τα χρώματα της ομάδας θα είναι το γαλάζιο του Ζακυνθιακού και το κόκκινο μαύρο του Λεβάντε. Το σήμα της νέας ομάδας θα εχει το έμβλημα του Ζακυνθιακού και πάνω μια νυχτερίδα από το σήμα του Λεβάντε!

Η σύνθεση του νέου Συμβουλίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμη καθώς υπάρχουν διαδικαστικά θέματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν. Σε πρώτη φάση η πρόταση θα συζητηθεί στην Γενική Συνέλευση του Λεβάντε αλλά και το Δ..Σ. του Ζακυνθιακού. Η συντριπτική πλειοψηφία (μπορεί και η απόλυτη) του Λεβάντε συμφωνεί με την συνένωση άλλωστε στην συζήτηση της Δευτέρας ήταν πάρων 5 μέλη του Συμβουλίου!

Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί μέχρι το τέλος του μήνα (Ιουνίου) να υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Εθνικής μια νέα ομάδα που όμως έχει αφήσει το «στίγμα της» στην κατηγορία. Μια νέα ομάδα πιο δυνατή, πιο ισχυρή που μπορεί να πιάσει ή να περάσει τον πήχη που ο ίδιος ο Ζακυνθιακός δημιούργησε.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε την εξέλιξη των γεγονότων, κάτι που ίσως συμβεί τις επόμενες ημέρες. Χρόνος υπάρχει αλλά όχι αρκετός καθώς το πρωτάθλημα της Γ΄ θα ξεκινήσει γύρω στις 6 Σεπτέμβρη.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πλάνο της νέας ομάδας. Όσο αφορά το έμψυχο δυναμικό της νέας ομάδας δεν έχει βγει τίποτα προς στα έξω και πως θα κινηθεί η ένα διοίκηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα χρήματα θα είναι μετρημένα και ο προϋπολογισμός πολύ κατωτέρου από αυτόν του περσινού Ζακυνθιακού!

Όσο αφορά τον προπονητή και το τεχνικό τιμ οι άνθρωποι των δύο πλευρών έχουν στο μυαλό τους το περσινό δίδυμο με Σπύρο Αντωνόπουλο προπονητή και Παναγιώτη Γουσέτη κάτι που το θέλουν και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων!
ΠΗΓΗ: ioniansports