Α.Ο. Χαλκίς: Παρών ο Κοτσάτος!

Στη Γενική Συνέλευση του ΑΟ Χαλκίς, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, το παρών έδωσε ο εφοπλιστής Κώστας Κοτσάτος, ο οποίος δήλωσε το ενδιαφέρον του για τα διοικητικά της ομάδας της Χαλκίδας.

 

Ο ενδιαφερόμενος για τον ΑΟΧ, Κώστας Κοτσάτος είναι επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρίας «Diamonds Shipping and Trading» και στο παρελθόν ήταν πρόεδρος του Ερασιτέχνη και της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ.

Ο Κώστας Κοτσάτος παρουσίασε ένα 3ετές με 4ετές πλάνο για την ομάδα της Χαλκίδας, που βασίζεται σε 5 άξονες:

Σωστές και χρήσιμες μεταγραφές χωρίς μεγάλα ονόματα εντυπωσιασμού. Παράλληλα να γίνει προσπάθεια “επαναπατρισμού” Ευβοέων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε ομάδες εκτός Ευβοίας.
Οργάνωση των Ακαδημιών και δημιουργία γηγενών ποδοσφαιριστών, ώστε να φέρει η ομάδα ποιο κοντά την τοπική κοινωνία και να κάνει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση, κόσμος, χορηγοί, ΜΜΕ, να συσπειρωθούν και να προχωρήσουν σε μία κοινή γραμμή για το καλό της ομάδας του ΑΟ Χαλκίς.
Σωστή οικονομική διαχείριση, με συνετά συμβόλαια, χωρίς να χρεωθεί η ομάδα και να μην προκαλεί την τοπική κοινωνία, αυτή τη περίοδο της κρίσης.
Συζήτηση με το δήμο για έργα στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας, όπως η δημιουργία μίας εξέδρας. Εξασφάλιση χώρου για να προπονούνται οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Χαλκίς, αλλά και οι Ακαδημίες, με στόχο να αναπτυχθούν.

Ο Κοτσάτος ανέλυσε το οικονομικό που θα χρειαστεί η ομάδα και ποιοι είναι οι στόχοι. Για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, στη Γ’ Εθνική, στόχος είναι η άνοδο στη Football League, ενώ η ομάδα θα χρειαστεί περίπου 300.000 – 350.000 ευρώ. Το δεύτερο χρόνο η ομάδα στη Football League (Β’ Εθνική), θα χρειαστεί πάνω από μισό εκατομμύριο, ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα αξιόλογο σύνολο, με στόχο μέσα στα επόμενα 1-3 χρόνια να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία της Super League (Α’ Εθνική). Κάποια πράγματα που ζήτησε επιπλέον ο Κωτσάτος, είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας, από 9μελές να γίνει 7μελές, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει και δικαστικά χρονοβόρο.

Ο εκπρόσωπος του ΣΦΧ, Σ. Μακαρίου

Από τα παρόντα μέλη στην αίθουσα μόνο ο Σταύρος Μακαρίου ζήτησε και πήρε το λόγο, εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Χαλκίδας «Τρελά Νερά». Μεταξύ των άλλων ο κ. Μακαρίου είπε, απευθυνόμενος στον κ. Κοτσάτο: «Εκ μέρους των οργανωμένων φιλάθλων του Συνδέσμου «Τρελά Νερά» σας καλωσορίζω στη Χαλκίδα και στην ομάδα μας. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να δίνουμε τη μάχη της κερκίδας με πάθος και σοβαρότητα. Αν και ο σύνδεσμος ονομάζεται «Τρελά Νερά» εντούτοις όλοι είμαστε υπέροχοι άνθρωποι και καλούμε τον εξίσου υπέροχο κόσμο της Χαλκίδας να έρθει στο γήπεδο. Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι. Εμείς από την πλευρά μας χαιρετίζουμε την παρουσία σας εδώ, το ενδιαφέρον σας και την προσφορά σας προς την ομάδα.Ευελπιστούμε στην αγαστή και ουσιαστική μελλοντική μας συνεργασία». Με τη σειρά του ο ίδιος ανέφερε πως θέλει ένα ποδόσφαιρο χωρίς βία, με οικογένειες αλλά και φιλάθλους των 2 ομάδων, χωρίς επεισόδια.

Ο κ. Κοτσάτος τόνισε πως δεν έρχεται να τάξει “λαγούς με πετραχήλια”. Ανέφερε πως στη νέα διοίκηση θέλει μόνο άτομα που μπορούν να βοηθήσουν, ενώ ζητάει τη βοήθεια και τη συσπείρωση του κόσμου, ώστε όλοι μαζί να πάμε μπροστά και να δούμε την ομάδα εκεί που ονειρευόμαστε.

Τέλος ο κ. Κοτσάτος ζήτησε ένα χρονικό περιθώριο 7-10 ημερών, ώστε να οργανώσει το πλάνο του και να κατεβάσει ένα ψηφοδέλτιο ώστε να δηλώσει υποψήφιος για το Δ.Σ. Γι αυτό το λόγο, η εκλογική διαδικασία αναβλήθηκε για την επόμενη Γενική Συνέλευση που θα ανακοινωθεί, αλλά η τωρινή διοίκηση μέσω του τωρινού προέδρου, Τάσου Καρυστινού, δήλωσε πως το πρωτάθλημα ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, καθώς η ομάδα , θα πρέπει να οργανώνεται από τις αρχές Ιουλίου και πρέπει να γίνει γρήγορα η διαδικασία εκλογής.

Ο Τάσος Καρυστινός ενέκρινε το αίτημα του Κοτσάτου να δηλώσει συμμετοχή για τη ψηφοφορία στο νέο ΔΣ. Ο ίδιος ανέφερε πως όχι αυτός αλλά όλο το ΔΣ και όλος ο κόσμος της Χαλκίδας, είναι υπαίτιος για την άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική, ενώ είπε πως θα συζητήσει και με το τωρινό ΔΣ και με το κο Κοτσάτο, ώστε να δουν τι μπορούν να κάνουν. Ο Καρυστινός δηλώνει παρών στο νέο ΔΣ, από όποιο πόστο του ζητηθεί, για το καλό της ομάδας της Χαλκίδας.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, ο Κοτσάτος μίλησε στο “Star Κεντρικής Ελλάδος”, ενώ όλος ο κόσμος, όπως και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Χαλκίδας «Τρελά Νερά», καλωσόρισε τον Κοτσάτο. Ο κόσμος είδες κάποιο φως στον ορίζοντα, κάτι που χρόνια είχε να δει και έτσι έμεινε ικανοποιημένος. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην επόμενη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές. Η ημερομηνία και ο χόρος της επόμενης Γενικής Συνέλευσης, θα ανακοινωθεί αυτές τις μέρες, από τη διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς.
ΠΗΓΗ: chalkidafans3.blogspot