Τζανόπουλος: Διπλασίασαμε τις ομάδες που ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική για να εκπροσωπούνται όλες οι Ενώσεις

0
131

Ο πρόεδρος του πρωταθλήματος της τρίτης κατηγορίας εξηγεί τις αλλαγές στο a-sports.gr * Τρεις πλέον οι «μεγάλοι» στην 11άδα

 

Κατατοπιστικές διευκρινίσεις με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την αύξηση των ομάδων που θα προβιβάζονται από τις α’ τοπικές κατηγορίες στη Γ’ Εθνική από 14 σε 28 έδωσε ο Μιχάλης Τζανόπουλος μιλώντας στο a-sports.gr.

Ο πρόεδρος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μάς είπε αρχικά: «Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν αλλάζει ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική. Διπλασιάσαμε τις ομάδες που θα προβιβάζονται ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα μπαράζ των ΕΠΣ, αντίστοιχα θα υποβιβάζονται και διπλάσιες ομάδες. Αυτό γίνεται για να υπάρχει σωστή ανακύκλωση και ανακατανομή, οι καλύτεροι να μένουν ή να προχωρούν και να παίρνουν ευκαιρίες περισσότερες ομάδες. Υπάρχουν περίπου 20 Ενώσεις που με το παλιό σύστημα δεν είχαν ομάδες να τις εκπροσωπούν στη Γ’ Εθνική και μιλάμε για Ενώσεις με 100 σωματεία. Ήταν κρίμα να μην είχαν εκπροσώπηση και παράλληλα έτσι θα βοηθήσουμε στην αποκέντρωση του πρωταθλήματος… Αυτό ήταν το σκεπτικό. Και ξαναλέω ότι δεν διαφοροποιείται, δεν αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων της Γ’ Εθνικής».

Από εκεί και πέρα, ο Τζανόπουλος μας γνωστοποίησε άλλη μία σημαντική αλλαγή και αυτή αφορά στην αύξηση του αριθμού των «μεγάλων», που θα μπορούν να βρίσκονται στην 11άδα: «Στη Γ’ Εθνική από το νέο πρωτάθλημα θα μπορούν να αγωνίζονται ταυτόχρονα στην ενδεκάδα, αντί για δύο, τρεις πλέον ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες θα μπορούν να λειτουργούν και ως πρότυπα για τους νεότερους που ξεκινούν την καριέρα τους και παίζουν στη Γ’ Εθνική».

ΠΗΓΗ: a-sports.gr