Αθλητές του Σπαρτιατικού στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών – Εφήβων. Τραυματισμός Αντωνόπουλο. Δηλώσεις

0
102

Ένα από τα πιο ωραία αθλήματα να παρακολουθείς, είναι αυτό της ποδηλασίας. Τα αγωνίσματα εντός πίστας είναι τα πιο θεαματικά. Από αύριο η καρδιά της ευρωπαϊκής ποδηλασίας θα χτυπά στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ και τα Ελληνόπουλα της Εθνικής ζητούν τη συμπαράσταση μας.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Πριν από λιγή ώρα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση και η τελευταία κουβέντα του προπονητή της Εθνικής, Λάμπρου Βασιλόπουλου προς τους ποδηλάτες μας ήταν επτά λέξεις όλες και όλες. «Να μπείτε μέσα και να το ευχαριστηθείτε». Αύριο ξεκινά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας Κ23 και εφήβων, νεανίδων και μέχρι τις 19 Ιουλίου το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο θα πρέπει να γεμίσει για αυτά τα παιδιά που ίσως ποτέ να μην είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν μπροστά σε γεμάτο από Έλληνες ποδηλατοδρόμιο. Κάτι που ο ομοσπονδιακός προπονητής το έχει ζήσει το 2004. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και εγώ προσωπικά σαν προπονητής ακόμα περισσότερο γιατί μέσα σε αυτό το ποδηλατοδρόμιο έτρεξα στη μεγαλύτερη όλων των διοργανώσεων, τους Ολυμπιακούς αγώνες που κάναμε το 2004. Από τότε αυτό το ευρωπαϊκό είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει αναλάβει η ομοσπονδία με τη βοήθεια της ΟΕΚ, της ευρωπαϊκής ένωσης και του δήμου Αμαρουσίου».
Δυστυχώς τα προβλήματα δεν λείπουν από την ελληνική ομάδα καθώς μια μέρα πριν τους αγώνες τραυματίστηκε ο Τάσος Αντωνόπουλος κάτι που αποδυναμώνει την Εθνική όπως δήλωσε στο Sportsfeed ο Έλληνας προπονητής. «Οι αθλητές είναι σε καλή κατάσταση, προσπαθούμε να κυνηγήσουμε ότι καλύτερο γίνεται και το σίγουρο είναι ότι υποσχόμαστε όλοι να κάνουμε μια πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση. Το άσχημο στην ομάδα είναι ότι είχαμε ένα σοβαρό τραυματισμό του Αναστάσιου Αντωνόπουλου που δεν θα καταφέρει να πάρει μέρος στους αγώνες και αυτομάτως πέφτει η δυναμικότητα της ομάδας».
Από την πλευρά των αθλητών η τριάδα του ομαδικού σπριντ των εφήβων δήλωσε έτοιμη να τα δώσει όλα ποντάροντας πολλά και στην βοήθεια του κόσμου αλλά και στην πολύ καλή και ομαδική προετοιμασία που έγινε το προηγούμενο διάστημα.

Γιώργος Γεωργιάδης «Είναι πολύ θετικό για εμάς που αυτό το ευρωπαικό πρωτάθλημα γίνεται στη χώρα μας διότι έτσι θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση για τους αγώνες Είμαστε πολύ καλά και αποβλέπουμε στο καλύτερο. Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Κώστας Σαλπαδήμος «Ο κόσμος πιστεύω θα έρθει να μας στηρίξει και να μας δώσει την παραπάνω ώθηση».

Αλέξανδρος Ευδοκιμίδης «Προετοιμαζόμαστε από την αρχή της χρονιάς για αυτούς τους αγώνες, φέτος είχαμε την τύχη να βρεθούμε για προετοιμασία σαν ομάδα πολλές φορές και αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να δεθούμε πράγμα που θα βγει πιστεύω και στους αγώνες».

Το παρόν στην προπόνηση έδωσαν τόσο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θανάσης Τερζής που μίλησε στους αθλητές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία όσο και ο πολύπειρος Έλληνας πρωταθλητής Χρήστος Βολικάκης για να εμψυχώσει την επόμενη γενιά του αθλήματος.

Η αποστολή της Εθνικής
Άνδρες Κ23
Γιάννης Καλογερόπουλος (ΠΟ Πατρών)
Στέλιος Αγγελίδης (Σπαρτιατικός ΓΣ)
Τάσος Αντωνόπουλος (Σπαρτιατικός ΓΣ)
Γιάννης Σπανόπουλος (ΠΟ Ηρ. Αττικής ΠΕΛΟΤΟΝ)
Ζήσης Σούλιος (ΠΣ Κρόνος)
Βασίλης Τσοπούρογλου (ΠΓΣ Λάρισα)
Κωστάς Μουστάκας (ΑΓ Βόλος ΑΚΡΑΤΟΣ)

Γυναίκες Κ23
Ιωάννα Πλέγα-Γαβριλάκη (ΠΕΣΑ Αστέρας)

Έφηβοι
Κώστας Σαλπαδήμος (Μεσόγειος)
Αλέξανδρος Ευδοκιμίδης (ΑΣ Ποδηλάτης)
Γιώργος Γεωργιάδης (ΑΣ Ποδηλάτης)
Γιώργος Σταυρακάκης (ΠΟΧ Τάλως)
Σταύρος Πάσχος (ΑΣ Ποδηλάτης)
Νίκος Λινάρδος (ΑΣ Ποδηλάτης)
Αντώνης Ναλμπάντης (ΠΟ Ηρ. Αττική ΠΕΛΟΤΟΝ)
Αντώνης Σπανόπουλος (ΠΟ Ηρ. Αττικής ΠΕΛΟΤΟΝ)
Κώστας Παπαστάθης (Σπαρτιατικός ΓΣ)

Νεάνιδες
Στέλλα Βαρβία (ΠΟ Πατρών)

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr