Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας: Συμμετοχές αθλητών του Σπαρτιατικού κατά την δεύτερη ημέρα

0
126

Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων από τον 17χρονο Γιώργο Σταυρακάκη.

Το κατείχε ο Γιάννης Σπανόπουλος από το 2010.

Το πανελλήνιο ρεκόρ στο ατομικό Pursuit εφήβων κατέρριψε σήμερα (Τετάρτη) το πρωί ο πρωταθλητής του ΠΟΧ Τάλως Γιώργος Σταυρακάκης κατά την διάρκεια του πρωινού προκριματικού αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ανδρών/γυναικών – εφήβων/νεανίδων που συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθήνας με διοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας με την συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο Έλληνας ποδηλάτης κάλυψε τη διαδρομή σε 3:22.639 και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε, εδώ και πέντε χρόνια, ο πρωταθλητής του ΠΟΗ Αττικής ΠΕΛΟΤΟΝ Γιάννης Σπανόπουλος από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας εφήβων του Montichiari στην Ιταλία. (3:27.461 – 11/8/2010). Ο Γιώργος Σταυρακάκης τερμάτισε στην 12η θέση μεταξύ 35 συμμετεχόντων.

Στον άλλο πρωινό αγώνα με ελληνική συμμετοχή, η Εθνική μας ομάδα στο σπριντ νέων ανδρών (U23), αποτελούμενη από τους Στέλιο Αγγελίδη, Γιάννη Καλογερόπουλο και Μιχάλη Χαλκιόπουλο, κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 45.625

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Ομοσπονδιακού προπονητή Λάμπρου Βασιλόπουλου μετά την λήξη της κούρσας:

”Ο τραυματισμός του Τάσου Αντωνόπουλου (αντικαταστάθηκε από τον Μιχ. Χαλκιόπουλο) μας στοίχισε τόσο σήμερα που θα μπορούσαμε να διεκδικούσαμε το χάλκινο μετάλλιο όσο και χθες στον αγώνα του χιλιομέτρου τράιαλ. Τώρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο μετά και το πανελλήνιο ρεκόρ του Σταυρακάκη το οποίο μας έδωσε αισιοδοξία για την συνέχεια των αθλητών μας στη διοργάνωση.”

Σε δηλώσεις του, ο νέος κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα του ατομικού Pursuit Γιώργος Σταυρακάκης δήλωσε:

”Έχω προετοιμαστεί για αυτόν τον αγώνα τρεις μήνες αλλά δεν περίμενα να κάνω τέτοιο χρόνο. Προπονήθηκα αρκετά υπό τις οδηγίες του προπονητή μου Παναγιώτη Μαρεντάκη ενώ βοήθησε και η συμμετοχή μου σε ένα παγκόσμιο camp. Παρόλα αυτά, για μένα είναι εξωπραγματικός ο χρόνος που έβγαλα σήμερα. Αύριο στο αγώνισμα των πόντων στοχεύω σε μία καλή εμφάνιση καθώς το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι υψηλό και δύσκολο.

Δεν έχω θέσει κάποιο υψηλό στόχο για το μέλλον, αν και έχω κάτι στο μυαλό μου, για αυτό το λόγο κοιτάω απλά να βελτιώνομαι συνέχεια.”

Προπονητής του Γ. Σταυρακάκη είναι ο παλιός πρωταθλητής Παναγιώτης Μαρεντάκης, ο οποίος δήλωσε:

”Ο Γιώργος έκανε μεγάλη εμφάνιση και απόδοση. Δεν έλαβε συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Τρίκαλα για να μπορεί να επικεντρωθεί σε αυτόν τον αγώνα. Ο στόχος για το μέλλον είναι να καταφέρει να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο του χρόνου και να κατεβάσει τον χρόνο του κάτω από τα 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Στο αγώνισμα των πόντων αύριο,θα αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ την Ε.Ο.Π. που με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει δίνει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αγωνιστούν σε υψηλού επιπέδου αγώνες. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποστηρικτές και τους χορηγούς για την συμπαράστασή τους.”

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα λόγια του Ομοσπονδιακού προπονητή Στέργιου Σαλπαδήμου:

”Ήταν στόχος το πανελλήνιο ρεκόρ αλλά το υπολογίζαμε για αργότερα. Σήμερα ήταν σε καλή μέρα και το πέτυχε. Δούλεψε πολύ με τον προπονητή του Παν. Μαρεντάκη και εμείς, από την ομοσπονδία, δουλέψαμε και βελτιώσαμε ορισμένα σημεία του. Έχει πολλές δυνατότητες και πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.”

Στο απογευματινό πρόγραμμα, από ελληνικής πλευράς έχουμε την συμμετοχή του Γιώργου Γεωργιάδη και του Κώστα Σαλπαδήμου στον τελικό του ενός χιλιομέτρου τράιαλ εφήβων.

Οι τελικοί του απογευματινού προγράμματος

1 χλμ τράιαλ εφήβων

Συμμετέχουν συνολικά 25 αθλητές.

Ομαδικό σπριντ νέων γυναικών (U23)

Για τις θέσεις 1-2: Ρωσία – Μεγάλη Βρετανία

Για τις θέσεις 3-4: Ολλανδία – Πολωνία

Ομαδικό σπριντ νέων ανδρών (U23)

Για τις θέσεις 1-2: Γερμανία – Πολωνία

Για τις θέσεις 3-4: Ρωσία – Λευκορωσία

Ομαδικό Pursuit νεανίδων

Για τις θέσεις 1-2: Ιταλία – Πολωνία

Για τις θέσεις 3-4: Ρωσία – Γαλλία

Ατομικό Pursuit εφήβων

Για τις θέσεις 1-2: STANISZEWSKI Daniel (POL) – DENIS Thomas (FRA)

Για τις θέσεις 3-4: COSTEPLANE Aurelien (FRA) – SUKHOV Maksim (RUS)

Ατομικό Pursuit νέων γυναικών (U23)

Για τις θέσεις 1-2: ARCHIBALD Katie (GBR) – DIDERIKSEN Amalie (DEN)

Για τις θέσεις 3-4: KROGER Mieke (GER) – KOPECKY Lotte (BEL)

Επίσης θα γίνουν οι τελικοί του ατομικού σπριντ στις νεανίδες και του ομαδικού Pursuit στους νέους άνδρες, τα προκριματικά, των οποίων, διεξάγονται επίσης το απόγευμα.

Οι Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν αύριο (Πέμπτη), στη τρίτη ημέρα των αγώνων είναι:

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ατομικό σπριντ εφήβων

1. Αλέξανδρος Ευδοκιμίδης

2. Κώστας Σαλπαδήμος

Ατομικό σπριντ νέων ανδρών

1. Γιάννης Καλογερόπουλος

2. Στέλιος Αγγελίδης

Points νέων γυναικών

1. Ιωάννα Πλέγα-Γαβριλάκη

Points εφήβων

1. Αντώνης Ναλμπάντης

2. Γιώργος Σταυρακάκης

Points νέων ανδρών

1. Γιάννης Σπανόπουλος

2. Ζήσης Σούλιος

500μ. τράιαλ νεανίδων

1. Στέλλα Βαρβία