ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: «ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ»!

0
87

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης. Μίλησε μεταξύ άλλων για τις κενές θέσεις στη Φούτμπολ Λιγκ και τόνισε πως θα συμπληρωθούν από τις δευτεραθλήτριες της Γ’ εθνικής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι της Εθνικής Νέων με την Ρωσία:

«Η αλήθεια είναι ότι όταν φτάνεις να είσαι μέσα στους 4 καλύτερους στην Ευρώπη σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικό. Οι άλλες ομάδες έχουν παιδιά που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα και σε μεγάλες διοργανώσεις ενώ οι δικές μας ομάδες δεν δίνουν τις ευκαιρίες στα παιδιά. Σιγά – σιγά  πρέπει να περάσει η νοοτροπία που υπάρχει στο εξωτερικό και θα κερδίσουν και τα παιδιά αλλά και οι ομάδες από αυτό. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ωριμάσουν πιο γρήγορα. Νομίζω πως οι παίκτες μας θα έχουν μεγάλη συμπαράσταση, θα παλέψουν και ελπίζω να πάνε στον τελικό».

Για τις ομάδες που θα ανέβουν στη κάθε κατηγορία:

«Τα έχω πει πάρα πολλές φορές και δυστυχώς κάποια πράγματα διαστρεβλώνονται πολλά στην πορεία. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και θα τον ακολουθήσουμε. Δυστυχώς υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να καταλήξουν κάπου. Με το καλό πρέπει να τελειώσει η επικύρωση στη Σούπερ Λιγκ, να δούμε στη Φούτμπολ Λιγκ πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή και έχουμε πάρει μια απόφαση πως το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας θα γίνει με 20 ομάδες. Στην συνέχεια, ερχόμαστε στους δευτεραθλητές της Γ’ κατηγορία που από τα γραφόμενα φαίνεται πως ενδιαφέρονται για την άνοδο. Όταν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο από κατηγορία σε κατηγορία μπορούν να προσφύγουν στα δικαιοδοτικά όργανα και θα δούμε που θα μας οδηγήσουν. Θέλουμε να έρθουν ομάδες στο πρωτάθλημα και να είναι ισχυρές. Δεν είμαστε εχθροί και θέλουμε ένα ποδόσφαιρο δυνατό και ανθρώπους που θα ενισχύσουν το άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα προϊόν, πρέπει να το προστατεύουμε και στη δεξαμενή από όπου πίνουμε νερό, δεν πρέπει να ρίχνουμε δηλητήριο. Πρέπει όλοι μαζί να προστατεύουμε το άθλημα που αγαπάμε πάση θυσία. Υπηρετώ το ποδόσφαιρο πάρα πολλά χρόνια, το έζησα και το αγαπώ».

Για την περίπτωση που κάποιες ομάδες από τις δευτεραθλήτριες της Γ’ δεν θέλουν να συμμετέχουν στα μπαράζ:

«Αν κάποιες ομάδες δεν θέλουν να πάρουν μέρος θα το πούνε από μόνες τους και θα μας διευκολύνουν. Αλλιώς θα γίνουν μπαράζ μετά από απόφαση της εφέσεων. Θα ακολουθηθεί ο νόμος και δεν έχουμε καμία σκοπιμότητα. Θα χαρούμε να έρθουν άνθρωποι με λεφτά στο ποδόσφαιρο και ισχυρές ομάδες. Για όλα τα θέματα εμείς έχουμε καλή θέληση».

Για την παραπληροφόρηση που υπάρχει:

«Ο καθένας ερμηνεύει, κατηγορεί και απειλεί αλλά εγώ δεν απαντώ. Έχω την συνείδηση μου ήσυχη και στο τέλος πάντα δικαιώνομαι. Η λάσπη βέβαια μένει».

Για το πότε θα γίνουν τα μπαράζ:

«Θα γίνουν όποτε θα έχουμε τελεσίδικες αποφάσεις».

Για το αν ισχύει η αλλαγή του ΚΑΠ για την επόμενη χρονιά:

«Αναδρομικά δεν ισχύει τίποτα και ποτέ. Θα ισχύσει για την επόμενη χρονιά η αλλαγή του ΚΑΠ. Έχω βάλει πολλές φορές τα πράγματα στη θέση τους και πολλοί παραπληροφόρησαν τον φίλαθλο εν γνώσει τους».

Για το γεγονός πως δεν μιλάει συχνά:

«Προτιμώ να ασχολούμαι για πράγματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και όχι να βγαίνω και να κάνω εκπομπές. Αλλιώς θα… γινόμουν δημοσιογράφος».

Για το αν έχει συναντηθεί με το Άλεξ Κάλας:

«Όποιος θέλησε να με επισκεφτεί στο γραφείο της ομοσπονδίας με είδε. Δεν αρνήθηκα να μιλήσω με κανέναν και να ανταλλάξουμε απόψεις και μιλάω με όλους».

ΠΗΓΗ: arenafm.gr