Τσάκωνας, Κυριακοπούλου και Στεφανίδη στη Στοκχόλμη

0
79

Με τρεις ελληνικές συμμετοχές θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη (30/7) το Diamond League της Στοκχόλμης, αφού έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Λυκούργος  Στέφανος Τσάκωνας στα 200 μέτρα και οι Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Με τρεις ελληνικές συμμετοχές θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη (30/7) το Diamond League της Στοκχόλμης, αφού έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200 μέτρα και οι Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Οι δύο επικοντίστριες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, με την Κυριακοπούλου μάλιστα να είναι σε… τροχιά κατάκτησης του διαμαντιού. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έχει 14 βαθμούς, έναντι εννέα της Φαμπιάνα Μούρερ, η οποία ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Οι δύο τους θα συναντηθούν στον αυριανό αγώνα, από το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά, ενώ στη συνέχεια θα έχουν μπροστά τους έναν μόνο αγώνα, τον τελικό, εκεί όπου η βαθμολογία είναι διπλή. Η Κυριακοπούλου έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,83 μέτρα, που είναι η δεύτερη επίδοση στον κόσμο.

Από την άλλη, η Στεφανίδη με 4,71 μέτρα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς ξεπέρασε ορισμένα προβλήματα που την κράτησαν πίσω και πλέον δείχνει σε θέση να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αθλήτριες είναι βασικές υποψήφιες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον αυριανό αγώνα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στην ίδια διοργάνωση η συμμετοχή της Βραζιλιάνας Φαμπιάνα Μούρερ (4,80 μέτρα), της Κουβανής Γιαρεσλέι Σίλβα (4,85 μέτρα) και της Γερμανίδας Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (4,70 μέτρα). Μετά τη Στοκχόλμη η Κυριακοπούλου θα επιστρέψει στην Ελλάδα για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της πριν το Πεκίνο και η Στεφανίδη θα μεταβεί στη Γερμανία, προκειμένου να αγωνιστεί στο μίτινγκ του Γιόγκριμ στις 5 Αυγούστου.

Έντονο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κούρσα των 200 μέτρων των ανδρών. Εκεί θα είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας, ένας εκ των κορυφαίων αθλητών φέτος στην Ευρώπη. Ο 25χρονος, με επίδοση 20.09 από τη διοργάνωση της Ρώμης, έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε μια εξίσου γρήγορη κούρσα.

Ο Νοτιοαφρικανός Ανάσο Τζομποντγουάνα έχει την καλύτερη επίδοση με 20.04, ενώ εξίσου επικίνδυνος είναι ο Αμερικανός Τέρελ Κότον. Σε κάθε περίπτωση, η κούρσα είναι στα μέτρα του Έλληνα αθλητή και δεν θα αποτελέσει έκπληξη, αν καταφέρει να βγει από αυτήν νικητής. Η Στοκχόλμη είναι ο τελευταίος αγώνας του Τσάκωνα πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΠΗΓΗ: http://www.novasports.gr/