Α.Ε. Σπάρτη: Σωτήρης Αντωνίου ο εκλεκτός. Το βιογραφικό του!

Ο Σωτήρης Αντωνίου ο εκλεκτός της διοίκησης. Ο 40χρονος τεχνικός συμφώνησε με την διοίκηση της Α.Ε. Σπάρτη να οδηγήσει την ομάδα στην προσπάθεια εκπλήρωσης των φετινών στόχων στη Γ’ Εθνική.

Καλή επιτυχία και καλό αγώνα στο έργου του νέου τεχνικού

Τελευταίος σταθμός του Αντωνίου ήταν ο Παναργειακός στον οποίο δούλεψε το δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Βιογραφικό 

Ποδοσφαιρική καριέρα
Ο Σωτήρης Αντωνίου, ο νέος προπονητής της Α.Ε. Σπάρτη, γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου το 1975 στη Λάρισα και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από τον Απόλλωνα Λάρισας. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ξάνθη, στην Α’ Εθνική, από το 1997 ως το καλοκαίρι του 2001, έχοντας 80 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 11 στο κύπελλο, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον Φωστήρα, τον Εθνικό Αστέρα, την Κέρκυρα, τον ΠΑΣ Γιάννενα, τα Τρίκαλα, τη Δόξα Δράμας και τον Εορδαϊκό.

 Προπονητική καριέρα

Ως προπονητής, έχει εργαστεί το 2008 στον πάγκο του Εορδαϊκού, ομάδα Γ΄ Εθνικής του Βορείου ομίλου, και ακολούθως συνέχισε στην Α.Ε.Λ. Καλλονής και αυτή ομάδα τότε Γ΄ Εθνικής του Βορείου ομίλου η οποία τερμάτισε 2η. Την περίοδο 2009-10 με την ίδια ομάδα (Α.Ε.Λ. Καλλονής) πήρε την άνοδο από την Δ’ Εθνική στην Γ’ Εθνική. Την περίοδο 2010-2011 εργάστηκε στον Πανηλειακό, τον οποίο οδήγησε ως τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής, μετά έφυγε από τον Πύργο και πήγε τον Νοέμβριο του 2012 στην Κόρινθο, από την οποία απομακρύνθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου. Την περίοδο 2013-2014 στον Δωτιέα Αγιάς ενώ από τον Φεβρουάριο 2015 ήταν στον Παναργειακό με τον οποίο τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος.

sfdfetrt