Πανηλειακός: Προσωρινό Δ.Σ. και ανάγκη πόρων!

0
76
Όπως ουσιαστικά είχε προκύψει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου (την Πέμπτη) αναδείχθηκε κατά την τελευταία Συνέλευση της Κυριακής ένα προσωρινό επταμελές (συν δυο αναπληρωματικούς) Δ.Σ. στον Πανηλειακό.

 

Που σε αυτή τη φάση θα απαρτίζεται κυρίως από εκπροσώπους που ήδη πρότειναν οι δημοτικές παρατάξεις του Πύργου. Και συγκεκριμένα οι εξής πέντε:
– Από την παράταξη του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή “Σύγχρονος Πύργος” ο Θοδ. Κανελλόπουλος, από του Τάκη Αντωνακόπουλου «Ανάσα» ο Μαρίνης Μαρινόπουλος, από του Γιάννη Αργυρόπουλου «Όραμα Δημιουργία» ο Γιώργος Καλαντζής, από του Χάρη Μιχαλακόπουλου «Αναγένεσις» ο Χρ. Ασημακόπουλος, ενώ από την παράταξη της Δώρας Καλάκου «Ανοιχτή Συμπολιτεία», το όνομα θα οριστικοποιηθεί κατά τη συνεδρίαση που θα γίνει και θα συνέλθουν σε σώμα (το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχείο).

Συν δυο ακόμα που ζήτησαν και μπαίνουν κι αυτοί, τα μέλη της απερχόμενης προσωρινής διοικούσας επιτροπής (και απερχόμενης διοίκησης Ερασιτέχνη Πανηλειακού), Δημ. Τσαντίλης και Χρ. Χίτος! Και ακόμα δυο αναπληρωματικά μέλη, οι Γιώργος Μώρος και Αλέκος Μπρης.

Βέβαια αυτό το βήμα παρότι ήταν πολύ σημαντικό – αφού ως τώρα δεν μπορούσε να γίνει ούτε καν αυτό – δεν σημαίνει ότι …λύθηκαν τα προβλήματα. Ούτε σημαίνει ότι εξασφαλίστηκε το μέλλον του Πανηλειακού. Αφού πάνω από όλα παραμένει ανοιχτό το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ θέμα. Το συγκεκριμένο σχήμα δεν έχει καμιά οικονομική δυνατότητα (από μόνο του). Ούτε καν να βάλει κάποια βασικά έξοδα που σχεδόν σε όλες τις ομάδες οποιασδήποτε Κατηγορίας καλύπτονται από τα μέλη των Συμβουλίων τους!

Αυτό βέβαια που μπορεί – και πρέπει – να κάνει, είναι, έχοντας πλέον την ιδιότητα του Συμβουλίου, να απευθυνθεί και σε άλλους. Να “χτυπήσει πόρτες”, να κινήσει διαδικασίες εξεύρεσης οικονομικών πόρων από όλη την πόλη και την περιοχή, να βάλει κι άλλους στο …παιχνίδι κ.τ.λ.

* * * Σε πρώτη φάση, χρονικά, αυτά που πρέπει μεταξύ άλλων να γίνουν τις αμέσως επόμενες μέρες είναι:

– Να δηλωθεί η ομάδα για το προσεχές πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής κατηγορίας στη διοργανώτρια ΕΠΟ (όπου, με τα τωρινά γνωστά δεδομένα, οι δηλώσεις λήγουν το μεσημέρι της προσεχούς Τετάρτης 5 Αυγούστου)

– Να δηλωθεί η ομάδα για το προσεχές Κύπελλο Ηλείας στη διοργανώτρια ΕΠΣΗ (από φέτος με απόφαση της ΕΠΟ όλες οι ομάδες Γ” Εθνικής είναι υποχρεωμένες να μετέχουν στο Κύπελλο της Ένωσης του Νομού τους, και οι δηλώσεις λήγουν το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης 6 Αυγούστου)

Φέρνει πρόταση (λέει) ο Κουράτολο

Στο μεταξύ όπως από τον ίδιο διέρρευσε, ο Λεονάρντο Κουράτολο επιθυμεί να εμπλακεί στα διοικητικά του Πανηλειακού.
Ο ΕλληνοΙταλός πλέον, γνωστός από τη διαμονή του στην Ηλεία τα τελευταία χρόνια, αντιπρόσωπος της εταιρίας αθλητικών ειδών Legea, και πρώην παράγοντας σε ομάδες, με σύντομα περάσματα πέρυσι και πρόπερσι σε Παναργειακό και Καλαμάτα, ενώ παλιότερα διετέλεσε πρόεδρος για μια σεζόν στον Αστέρα Αμαλιάδας και πριν μερικούς μήνες ανέφερε ότι θα πάρει τον Άρη Στρεφίου – Αρχ. Ολυμπίας αλλά τελικά δεν προχώρησε το θέμα…

Σύμφωνα με τις “διαρροές” αυτές που ανεπίσημα ήδη επιβεβαιώθηκαν κι από τον ίδιο, τις επόμενες μέρες θα υποβάλει μια πρόταση που θα απευθύνεται προς το τωρινό προσωρινό(;) Δ.Σ. που βγήκε από τις διαδικασίες των τελευταίων ημερών και προς το Δήμο Πύργου που πήρε τη σχετική πρωτοβουλία. Και στην πρόταση αυτή θα περιγράφει τον τρόπο που θέλει αυτός να εμπλακεί. Αναμβάνοντας ουσιαστικά κάποιους αγωνιστικούς τομείς (όπως το να φέρει προπονητή και κάποιους παίκτες κ.τ.λ.). Άγνωστο βέβαια τι θα αναφέρει για τα οικονομικά θέματα στην πρόταση αυτή… Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα αναφέρει ότι έχει εξασφαλισμένες κάποιες χορηγίες.

Ενώ, πιθανότατα, στην πρόταση αυτή – εφόσον πράγματι πραγματοποιηθεί δημόσια – να εξηγείται και το ΓΙΑΤΙ την κάνει ΤΩΡΑ κι όχι πριν! Π.χ., το “γιατί” δεν υποβλήθηκε δημόσια σε μια από τις τόσες Συνελεύσεις που έγιναν ως τώρα (μαζί και με τη σημερινή της Κυριακής 2/8) ή ακόμα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου την Πέμπτη, όπου ο Λ. Κουράτολο παρευρέθηκε και παρακολούθησε τα δρώμενα εκεί. Μάλλον γιατί όπως προαναφέραμε ο Λ. Κουράτολο θέλει να υπάρχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο αλλά αυτός να είναι μόνος και να έχει το “μάνατζμεντ”, δηλαδή ουσιαστικά να κάνει κινήσεις στο αγωνιστικό τμήμα.

– Όταν λοιπόν (κι αν πράγματι) γίνει η όποια πρόταση Κουράτολο τις αμέσως επόμενες μέρες, θα κριθεί και θα αξιολογηθεί τότε.
Και βασικά την κρίση και την αξιολόγηση θα την κάνουν αυτοί στους οποίους θα απευθύνεται…
ΠΗΓΗ: ilia-sport