Πανηλειακός: Κρίσιμες ώρες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί προς τη διοργανώτρια ΕΠΟ η δήλωση συμμετοχής του Πανηλειακού στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (η ημερομηνία λήγει έτσι κι αλλιώς το μεσημέρι της Τετάρτης).

 

Καθώς επίσης για το βράδυ της ίδιας μέρας να οριστικοποιηθεί και η συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού σχήματος. Αυτού που ως γνωστόν, ουσιαστικά έχει προκύψει, αρχικά από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου (την Πέμπτη) κι έπειτα αναδείχθηκε κατά την τελευταία Συνέλευση της Κυριακής.
Που σε αυτή τη φάση θα απαρτίζεται κυρίως από εκπροσώπους που ήδη πρότειναν πέντε από τις δημοτικές παρατάξεις του Πύργου, οι Θοδ. Κανελλόπουλος, Μαρ. Μαρινόπουλος, Γ. Καλαντζής, Χρ. Ασημακόπουλος, Χρ. Αθανάσουλας. Και συν δυο ακόμα που ζήτησαν να μπουν κι αυτοί (από τα μέλη της απερχόμενης προσωρινής διοικούσας επιτροπής και απερχόμενης διοίκησης Ερασιτέχνη Πανηλειακού) οι Δημ. Τσαντίλης και Χρ. Χίτος! Και ακόμα δυο αναπληρωματικά μέλη, οι Γιώργος Μώρος και Αλέκος Μπρης.

Βέβαια αυτό το βήμα παρότι ήταν πολύ σημαντικό – αφού ως τώρα δεν μπορούσε να γίνει ούτε καν αυτό – δεν σημαίνει ότι …λύθηκαν τα προβλήματα. Ούτε σημαίνει ότι εξασφαλίστηκε το μέλλον του Πανηλειακού.

Αφού πάνω από όλα παραμένει ανοιχτό το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ θέμα. Έστω και για τη δημιουργία μιας απλά αξιοπρεπούς ομάδας που θα εμφανιστεί στα γήπεδα της Γ” Εθνικής της νέας σεζόν και θα μπορέσει τουλάχιστον να παραμείνει στην κατηγορία (έστω αυτό)!

Το συγκεκριμένο σχήμα δεν έχει καμιά οικονομική δυνατότητα (από μόνο του). Ούτε καν να βάλει κάποια βασικά έξοδα που σχεδόν σε όλες τις ομάδες οποιασδήποτε Κατηγορίας καλύπτονται από τα μέλη των Συμβουλίων τους!

Αυτό βέβαια που μπορεί – και πρέπει – να κάνει, είναι, έχοντας πλέον την ιδιότητα του Συμβουλίου, να απευθυνθεί και σε άλλους.

Να “χτυπήσει πόρτες”, να κινήσει διαδικασίες εξεύρεσης οικονομικών πόρων από όλη την πόλη και την περιοχή, να βάλει κι άλλους στο …παιχνίδι κ.τ.λ.

* * * Με τον Πανηλειακό λοιπόν να βρίσκεται σήμερα στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του (με πασίγνωστες από καιρό τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει…) και παρά την όλο και αυξανόμενη οικονομική κρίση και στη χώρα και στην περιοχή, χρειάζονται σίγουρα όσο περισσότερες βοήθειες γίνεται!

– Χρειάζεται κίνηση για να διευρυνθεί η οικονομική βάση της ομάδας, να φέρει κοντά της χορηγούς (όσο περισσότερους γίνεται και οποιουδήποτε μεγέθους).

– Να γίνει εγγραφή μελών (με μηνιαία συνδρομή).

– Να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου (κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα και την αξιόλογη προσέλευση του στο γήπεδο), να αυξηθεί και το ενδιαφέρον από την πλευρά των τοπικών επιχειρήσεων (για να διαφημιστούν), να “ξεκολλήσουν” από την ηχηρή ως και προκλητική πολλές φορές αδιαφορία και απουσία τους και οι υπόλοιποι τοπικοί φορείς…

– Να οργανωθεί και να προωθηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας (το προσεχές διάστημα)

– Να εξεταστούν και να γίνουν οποιοδήποτε τρόποι και δράσεις ώστε να αυξηθεί η παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου και της τοπικής κοινωνίας.

– Να δοθεί “ανοιχτό πεδίο” σε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να ενισχύσουν την προσπάθεια ώστε να παραμείνει ζωντανή η ομάδα! Κι όσο το δυνατόν περισσότεροι να συμμετάσχουν ενεργά! Ακόμα και με συγκεκριμένες και δεσμευτικές προτάσεις (όπως κάνουμε και μεις από το …λίγο που μας αναλογεί)!

Πρωτοβουλία και επαφές ενίσχυσης

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ στη διάρκεια της Δευτέρας, τις αμέσως επόμενες μέρες θα λάβει χώρα σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή.

Ο οποίος μαζί με συνεργάτες του, καθώς και άλλα στελέχη (και δημοτικά) αναμένεται να έχουν επαφές με συγκεκριμένα πρόσωπα, τόσο του Πύργου, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Μέσα στο πλαίσιο που ήδη προαναφέραμε, δηλαδή της ανάγκης βοηθειών και οικονομικής ενίσχυσης προς την ομάδα. Από την Τρίτη αναμένονται περισσότερα πάνω στο κομμάτι αυτό. Και μακάρι να γίνει ότι περισσότερο! Τόσο σε αυτό, όσο και σε αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω! Αλλιώς, ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ δυστυχώς ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!!!
ΠΗΓΗ: iliaoikonomia