Φουτμπολ Λιγκ: Στις 20 ή 27 η σέντρα. Σίγουρες 18 ομάδες, μπορεί 20

0
81

Στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου η σέντρα της νέας Football League. 17 οι ομάδες ως τώρα, συν την Κέρκυρα ή τον Λεβαδειακό. Μέσω ΕΠΟ ξεκαθαρίζει άμεσα αν θα υπάρξουν προστεθούν ακόμα δύο σύλλογοι, όπως ορίζει η προκήρυξη.

 

Σε κάποια πράγματα γίναμε σοφότεροι μετά το σημερινό ΔΣ της Football League, σε κάποια άλλα όχι…

Ας ξεκινήσουμε απ’ τα απλά. Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου. Η σέντρα θα διεξαχθεί στις 20 εκείνου του μήνα, εκτός αν υπάρξουν εθνικές εκλογές, κάτι που θα μεταφέρει την έναρξη κατά μια εβδομάδα (27/9).

Οι σίγουροι αυτή την ώρα είναι 17. Και είτε έτσι, είτε αλλιώς θα γίνουν 18. Ανάλογα με το πότε θα τελεσιδικήσει η υπόθεση Κέρκυρας και αν τελικά θα υποβιβαστούν οι Φαίακες ή θα… μας έρθει ο Λεβαδειακός.

Η προκύρηξη του πρωταθλήματος κάνει λόγο για 20 ομάδες. Κάπως έτσι, λοιπόν, οι περσινοί δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής (Άρης, ΑΕ Καραϊσκάκης, Κηφισιά, Παναργειακός) απέκτησαν έννομο συμφέρον για να πάρουν τις θέσεις ουσιαστικά των ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, που δήλωσαν αδυναμία κι έπεσαν στην τρίτη κατηγορία.

Η Football League φυσικά δεν πήρε κάποια απόφαση και ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ, όπου θα κριθεί το θέμα ανόδου. Ο Άρης σίγουρα θα καταθέσει την Τρίτη την έφεσή του για να μπορέσει να αποκτήσει δικαίωμα προβιβασμού, ενώ αναμένεται να δούμε τι θα κάνουν οι άλλες τρεις ομάδες… Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη (20/8) και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση, προκειμένου στη συνέχεια να οριστούν μπαράζ (αν θα ‘ναι θετική η απόφαση).

ΠΗΓΗ: mikriliga.com