Τι ζητά ο Απόλλων Σμύρνης και τι οι Άρης, Καραϊσκάκης, Κηφισιά, Παναργειακός

0
59

Δύο διαφορετικές υποθέσεις, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδικάζονται στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την Πέμπτη (20/8) στις 14.00…

Από τη μία ο Απόλλων Σμύρνης διεκδικεί να ακυρώσει τους πάντες και τα πάντα στη Σούπερ Λίγκα και να πάρει εκείνος τη θέση της Κέρκυρας στη μεγάλη κατηγορία.

Από την άλλη ο Άρης και οι υπόλοιποι δευτεραθλητές (Α.Ε. Καραϊσκάκης, Κηφισιά, Παναργειακός) της περσινής Γ’ Εθνικής διεκδικούν την άνοδο τους στη Β’ Εθνική.

Για τον μεν Απόλλωνα Σμύρνης τα δεδομένα είναι εναντίον του καθώς η εφαρμογή του ΚΑΠ που επικαλείται για να προβιβαστεί ως τρίτος της πεσρινής Β’ Εθνικής και να πέσει ο Λεβαδειακός, που ευνοήθηκε από την τιμωρία της Κέρκυρας, βρίσκει… τοίχο στο γεγονός ότι η βαθμολογία της μεγάλης κατηγορίας δεν είχε ορθώς επικυρωθεί νωρίτερα λόγω εκκρεμοδικιών (αρχικά με την υπόθεση της Βέροιας και ακολούθως της Κέρκυρας). Έτσι δεν προέκυψε ποινή μεταγενέστερα της επικύρωσης, ώστε η Κέρκυρα να αποβάλλεται ως επιπλέον (πέμπτη συνολικά) ομάδα, ώστε να νομιμοποιείται με απόλυτο τρόπο η «Ελαφρά Ταξιαρχία» -παρά το αναγνωρισμένο πλέον έννομο συμφέρον- για να διεκδικήσει και ως εκ τούτου οι πιθανότητες της… αναζητούνται.

Επιπρόσθετα πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αποφάσεων της Σούπερ Λίγκας έχει καταθέσει ο Λεβαδειακός, που είναι και το απόλυτο φαβορί να συνεχίσει στη μεγάλη κατηγορία… Κάτι απόλυτα λογικό με βάση όλα όσα σας προαναφέραμε.

Αντίθετα, ο Άρης και οι άλλοι τρεις δευτεραθλητές είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουν την προσφυγή τους γιατί αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική και εντελώς ξεκάθαρη.

Εδώ υπάρχει μια απόφαση της Ένωσης Β’ Εθνικής σε σχέση με τις προθέσεις συμμετοχής στη δεύτερη κατηγορία με συνολικό αριθμό 18 ομάδων, όταν η προκήρυξη της νέας σεζόν αναφέρει ότι το πρωτάθλημα θα γίνει με 20. Έτσι ο Άρης και οι άλλοι τρεις ζητούν να καλυφθούν τα κενά, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ. Παράλληλα ο νέος κανονισμός για τη μη συμπλήρωση κενών, που ψηφίστηκε στην πρόσφατη γ.σ. της ΕΠΟ τον Ιούνιο μπαίνει σε ισχύ (όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις) από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο και όχι από τη σεζόν που θα ξεκινήσει τώρα.

Αναλυτικά, οι υποθέσεις που θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ στις 20/8/2015 και ώρα 14.00, όπως γνωστοποιήθηκαν επισήμως από την Ομοσπονδία την Τετάρτη (19/8) είναι οι ακόλουθες:

«1.-Έφεση του Σωματείου Α.Σ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – FOOTBALL LEAGUE περί ακύρωσης της από 17.08.2015 απόφασης του Δ.Σ της Ένωσης.

2.-Έφεση των Σωματείων 1) Α.Ε ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 2) Α.Ε ΚΗΦΙΣΙΑΣ και 3) Α.Π.Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – FOOTBALL LEAGUE περί ακύρωσης της από 17.08.2015 απόφασης του Δ.Σ της Ένωσης.

3.-Έφεση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ Γ.Σ κατά 1) της ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2) της από 18.08.2015 απόφασης του Δ.Σ του Συνεταιρισμού με την οποία μη νόμιμα επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος της Super League 2014-2015 και 3) της από 12.08.2015 απόφασης του Δ.Σ του Συνεταιρισμού για έγκριση του προγράμματος του Πρωταθλήματος Super League για την 1η και 2η αγωνιστική ημέρα.

4. Πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ υπέρ του συνεταιρισμού με την επωνυμία ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2) της από 18.08.2015 απόφασης του Δ.Σ της Super League-Ελλάδα, με την οποία επικυρώθηκε Bαθμολογικός Πίνακας του πρωταθλήματος 2014-2015 και 3) της από 12.08.2015 απόφασης του Δ.Σ της Super League-Ελλάδα για την 1η και 2η αγωνιστική ημέρα., που αφορά τους νομίμως ορισθέντες αγώνες της ΠΑΕ ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ».

ΠΗΓΗ: a-sports.gr